Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Nowy blok przy ul.Bankowej  (Przeczytany 138000 razy)

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
[Police] Nowy blok przy ul.Bankowej
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 03, 2009, 11:20:29 »
Cytat: "kolins"
Reasumując;gmina buduje mieszkania komunalne w wysokim standardzie-robi prezenty- w dużej części za pieniądze ludzi którzy za swoje mieszkania zapłacili niezłą kasę.
Może i tak .Ale nie ma co narzekać dobrze że znaleźli budżet na budowę nowego bloku  bo z budową dalszych to będzie problem bo największy podatnik Z.CH. niestety nie płaci  , widzę to czarno no może jeszcze z jeden do wyborów zaczną ale dalsze ???Już widać że się ślimaczy rozbiórka .Budowa drugiego bloku miała ruszyć w grudniu a wiadomo że jak przyjdzie ostra zima to nic nie zrobią. :faja:

Offline Nataleczka

• Gaduła
« Odpowiedź #151 dnia: Lutego 04, 2010, 09:19:24 »
Od 1lutego małymi krokami firma rozbiera stary hotel 11? . No i nawet zwinnie im to idzie :)
Bo wolność krzyżami się mierzy,
Historia ten jeden ma błąd!!!
   Ja mówię Hifi Wy mówicie Banda !

jezat

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: Marca 03, 2010, 11:45:19 »
Cytat: "kumaty"
Nawiązując do tematu głównego: Nowy blok przy ul. Bankowej oraz pomijając wszystkie tematy poboczne chciałbym zaznaczyć Panowie (jak już tak wjeżdżacie na PO), że Pan Burmistrz podejrzany o współpracę z esbecją wraz ze swoją Grupą Trzymającą się Stołków byli cały czas przeciwni temu projektowi. Te budynki miały zostać zmodernizowane, a nie wyburzone i zastąpione nowymi.

Zapraszam kumaty do sprostowania kłamliwych treści przekazywanych mieszkańcom gminy przez J.Kardziejonka na łamach 29 nr Informatora Samorządowego.
Z tego sprostowania wyraznie wynika,że J.Kardziejonek i s-ka narazili gminę na straty związane z budową mieszkań komunalnych w miejsce wyburzanych blaszaków.
Strata Gminy wynosi 2960,51zł/m2 pow.uzytk. - 2079,03zł/m2 pow.użytk. x powierzchnia całkowita nowych lokali + koszty rozbiórki blaszaków.
To tylko jeden z wielu przykładów szkodliwej dla gminy działałności J.Kardziejonka i s-ki zwanej policką PO.
PS.czy ktoś zna dokładną powierzchnię użytkową planowanych do wybudowania w miejsce blaszaków lokali??Ta cyfra pozwoli na precyzyjne wyliczenie strat gminy spowodowanych działalnością radnego J.Kardziejonka i s-ki.

Offline caarola

• Gaduła
« Odpowiedź #153 dnia: Marca 03, 2010, 13:48:41 »
Cytat: "jezat"
(...) Ta cyfra pozwoli na precyzyjne wyliczenie strat gminy spowodowanych działalnością radnego J.Kardziejonka i s-ki.

Jezacie, ograniczasz się tylko do kłapania jęzorem na forum, czy próbowałeś takie rzeczy gdzieś zgłaszać? i czy ktoś się tym w ogóle w końcu zainteresował?
Pozbawione interpunkcji i pełne błędów posty to tak, jakbyś postawił piwo w brudnym kuflu z pływającą muchą i mówił, że masz problemy z myciem...

Offline polichrom

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: Marca 03, 2010, 14:05:17 »
Wreszcie azbest zaczyna znikać z Polic. Azbest to pozostałośćc po komunie. Trzeba się cieszyć że znika, a nie politykować.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Marca 03, 2010, 14:22:29 »
(...) Ta cyfra pozwoli na precyzyjne wyliczenie strat gminy spowodowanych działalnością radnego J.Kardziejonka i s-ki.

Cytat: "coorola"
Jezacie, ograniczasz się tylko do kłapania jęzorem na forum, czy próbowałeś takie rzeczy gdzieś zgłaszać? i czy ktoś się tym w ogóle w końcu zainteresował?

Zabolało?Szkoda,że nie odnosisz się do rewelacji szkodzącemu gminie towarzystwu
pod szyldem radnego J.Kardziejonka.Rachunek za szkodliwe działania na pewno zostanie na jesieni temu towarzystwu wystawiony.A póki co oczekuję informacji o powierzchni użytkowej.Szkodliwych działań nie muszę nikomu zgłaszać.J.Kardziejonek i s-ka sami to reklamują w lokalnych informatorach.Ja tylko to będę sumował.

Offline caarola

• Gaduła
« Odpowiedź #156 dnia: Marca 03, 2010, 14:34:25 »
Chryste Panie zlituj się nade mną bo ja kiedyś tego jezata wezmę i zabiję!
Człowieku! Nawołuję do Ciebie! Nic mnie nie zabolało! Przeciwnie! Chciałabym żeby zabolało tych którzy faktycznie szkodzą naszej Gminie! Czy do Ciebie dotrze kiedyś że nie wszyscy na tym forum są wyznawcami Kardziejonków czy innych? Czy ja kiedykolwiek powiedziałam że ich w czymkolwiek popieram?! NIE! Więc zdejmij te cholerne klapy z oczu i zacznij odpowiadać rzeczowo na zadane pytanie! Ja Cię zapytam o sport jaki uprawiasz a Ty mi odpowiesz ze kardziejonek oświadczenie bla bla! to już nudne!

Dlaczego mówisz że szkodliwych działań nie należy zgłaszać? Właśnie że należy! I zrób to w końcu zamiast przynudzać tylko na forum bo to akurat na nic się nie zda!!!!!! Co da że będziesz to sumował? Satysfakcję? i co dalej?
Pozbawione interpunkcji i pełne błędów posty to tak, jakbyś postawił piwo w brudnym kuflu z pływającą muchą i mówił, że masz problemy z myciem...

jezat

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: Marca 03, 2010, 20:53:56 »
Cytat: "caarola"
Chryste Panie zlituj się nade mną bo ja kiedyś tego jezata wezmę i zabiję!
Człowieku! Nawołuję do Ciebie! Nic mnie nie zabolało! Przeciwnie! Chciałabym żeby zabolało tych którzy faktycznie szkodzą naszej Gminie! Czy do Ciebie dotrze kiedyś że nie wszyscy na tym forum są wyznawcami Kardziejonków czy innych? Czy ja kiedykolwiek powiedziałam że ich w czymkolwiek popieram?! NIE! Więc zdejmij te cholerne klapy z oczu i zacznij odpowiadać rzeczowo na zadane pytanie! Ja Cię zapytam o sport jaki uprawiasz a Ty mi odpowiesz ze kardziejonek oświadczenie bla bla! to już nudne!

Dlaczego mówisz że szkodliwych działań nie należy zgłaszać? Właśnie że należy! I zrób to w końcu zamiast przynudzać tylko na forum bo to akurat na nic się nie zda!!!!!! Co da że będziesz to sumował? Satysfakcję? i co dalej?

Nie wiem czy zauważyłaś jak śliski temat poruszyłem.Czytający i piszący na tym forum radni nie potrafią udzielić odpowiedzi.A pytanie jest proste.Ile metrów kwadratowych
powierzchni użytkowej zostanie wybudowane po wyższych kosztach dzięki szkodliwej dla nas działalności radnego J.Kardziejonka i s-ki.
PS.a gdzie ja napisałem,że szkodliwą dla gminy działalność należy ukrywać????,no gdzie??

Offline caarola

• Gaduła
« Odpowiedź #158 dnia: Marca 03, 2010, 21:00:54 »
Szkodliwych działań nie muszę nikomu zgłaszać

O tu. Nie zgłaszać wiedząc że coś jest nie tak - znaczy ukrywać.

I oczywiście że zauważyłam. Ale Ty zauważ w końcu że forum nie jest najodpowiedniejszym miejscem do szukania sprawiedliwości. Myślisz że nagle odezwie się jakiś zwolennik kardziejonkowej polityki i powie Ci: tak jezacie, przez nas Gmina straciła tyle i tyle! no litości! Domyślam się że radni mogą to czytać. Ale co z tego? uważasz że po przeczytaniu tego pobiegną ulepszać świat bo jakiś anonimowyy jezat tak chce? Oczywiście że nie. Więc lepiej przejdź do działania zamiast tylko kłapać. I nie mówię tego złośliwie, ale zupełnie poważnie.

matthias99

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: Marca 03, 2010, 22:12:45 »
http://www.bip.police.pl/index.php?app=przetargi&nid=2672&y=2009&status=3

Jezat na BIP Police w załączniku można wszystko sprawdzić ceny ofert kto ile dał itd., a w dokumentacji proj m2, kubature m3 itp.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #160 dnia: Marca 04, 2010, 10:27:13 »
Szkodliwych działań nie muszę nikomu zgłaszać

O tu. Nie zgłaszać wiedząc że coś jest nie tak - znaczy ukrywać.

I oczywiście że zauważyłam. Ale Ty zauważ w końcu że forum nie jest najodpowiedniejszym miejscem do szukania sprawiedliwości. Myślisz że nagle odezwie się jakiś zwolennik kardziejonkowej polityki i powie Ci: tak jezacie, przez nas Gmina straciła tyle i tyle! no litości! Domyślam się że radni mogą to czytać. Ale co z tego? uważasz że po przeczytaniu tego pobiegną ulepszać świat bo jakiś anonimowyy jezat tak chce? Oczywiście że nie. Więc lepiej przejdź do działania zamiast tylko kłapać. I nie mówię tego złośliwie, ale zupełnie poważnie.

Gdybyś szerzej otworzyła oczy to jako pracownica zakładu kamieniarskiego od razu sprawdziłabyś moje informacje,które okazały się nieprawdziwe.Dzięki mattiasowi99
wiem,że kwota 7.829.956,80zł nie jest ceną za rozbiórkę blaszaków aktualnie prowadzoną, tylko za całość tzn rozbiórka + wybudowanie dwóch budynków.
A teraz jeśli chodzi o działanie które mi proponujesz zamiast jak ty to nazywasz kłapania.Czy sądzisz ,że jestem samobójcą i "doniosę
nieprawidłowości odpowiednim organom podpisując się z imienia i nazwiska?Żyjemy w dzikim kraju jak to odważnie nazwał Drzewiecki a ja mam oczy dość szeroko otwarte.Dzisiaj ,żeby uzyskać jakiś pozytywny efekt sprawa musi być nagłośniona/odkryta/ przez media lub opisana w internecie/patrz ostatni blog Palikota i jego skutki/.Mam nadzieję ,że w końcu zrozumiesz moje intencje.

Offline caarola

• Gaduła
« Odpowiedź #161 dnia: Marca 04, 2010, 10:44:56 »
No wybacz szanowny jezacie, ale moje życie w przeciwieństwie do Twojego nie kręci się wokół Kardziejonków i ich przekrętów w Gminie. Dlatego średnio uśmiecha mi się bieganie i sprawdzanie wszelkich odkrytych przez Ciebie rewelacji.

Co do KŁAPANIA ;> Pytam poważnie: naprawdę uważasz że polickie forum jest odpowiednim narzędziem do nagłaśniania tego typu spraw? I to jest wg Ciebie lepsze niż zgłoszenie tego do odpowiednich władz? Doprawdy, zabawne.
I w żadnym wypadku nie odbierz tego jako branie kogokolwiek w obronę, ale przyznaj, czy w tym momencie to Ty nie jesteś takim ANONIMEM PLUJĄCYM ZZA WĘGŁA, skoro wybierasz ten sposób? Ha!

P.S. Nie porównuj proszę oficjalnego blogu Palikota do anonimowego mielenia ozorem na forum...

jezat

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: Marca 04, 2010, 12:34:40 »

Co do KŁAPANIA ;> Pytam poważnie: naprawdę uważasz że polickie forum jest odpowiednim narzędziem do nagłaśniania tego typu spraw? I to jest wg Ciebie lepsze niż zgłoszenie tego do odpowiednich władz? Doprawdy, zabawne.
I w żadnym wypadku nie odbierz tego jako branie kogokolwiek w obronę, ale przyznaj, czy w tym momencie to Ty nie jesteś takim ANONIMEM PLUJĄCYM ZZA WĘGŁA, skoro wybierasz ten sposób? Ha!

P.S. Nie porównuj proszę oficjalnego blogu Palikota do anonimowego mielenia ozorem na forum...

Odnoszę coraz mocniejsze wrażenie,że naczytałaś się za dużo o dawnych czasach i marzy ci się cenzura.Ona tu funkcjonuje,ale na razie dotyczy ochrony wiedzy o brzydkich sprawach kościoła katolickiego.Niestety twój wiek nie pozwala ci ocenić niebezpieczeństwa związanego z tzw"zgłoszeniem do organu".Pewnie nie wiesz co to znaczy przekazanie wiedzy o zgłaszającym do "oskarżanego".Powtórzę jeszcze raz za Drzewieckim,Polska to dziki kraj w którym można np.bezkarnie opluwać burmistrza,jak robi to J.Kardziejonek tylko dlatego ,że jest osobą publiczną.Upłynie jeszcze dużo wody zanim to się zmieni.A póki co pozostaje nagłaśnianie spraw w mediach czyli jak ty to nazywasz plucie zza węgła.

Offline caarola

• Gaduła
« Odpowiedź #163 dnia: Marca 04, 2010, 12:59:09 »
Tak jezacie, marzy mi się by tacy jak Ty przestali tylko pieprzyć, wiecznie narzekać i zaczęli robić cokolwiek by zmienić to co funkcjonuje źle.
Jeśli naprawdę Twoją misją jest obnażanie Kardziejonkowych grzechów na FORUM to jesteś  śmieszny. Wierzyć mi się nie chce, że wydaje Ci się iż to cokolwiek da. Dlaczego? bo tu powiedzieć można wszystko. Zero dowodów, zero poważnych argumentów, tylko nudny bełkot. W ten sposób nie dojdziesz do niczego.

A z innej beczki, żałosne jest to że jak ja wyraziłam swoje niepochlebne zdanie o burmistrzu, to objechano mnie od 'anonimowych opluwaczy'. Mimo że nim nie jestem. Ale jak Ty jedziesz po kimś nie ujawniając się - to jesteś ok? Tchórz. Ehh zbędna dyskusja z Tobą..

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #164 dnia: Marca 04, 2010, 13:27:37 »
Tak jezacie, marzy mi się by tacy jak Ty przestali tylko pieprzyć, wiecznie narzekać i zaczęli robić cokolwiek by zmienić to co funkcjonuje źle.

Nie zaczną. W sumie szkoda gościa. Całe życie w strachu, że przyjdą i skrzywdzą...
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.