Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Nowy blok przy ul.Bankowej  (Przeczytany 137985 razy)

Offline secha

• Wielka Gaduła
[Police] Nowy blok przy ul.Bankowej
« Odpowiedź #135 dnia: Października 22, 2009, 13:26:08 »
Przede wszystkim inspektor nadzoru powinien za to stracić staowisko. Najnowsze plotki mówią, że blok ma być oddany jutro. Jeżeli tak się nie stanie to ponoć telewizja police i telewizja szczecińska mają znowu nagłośnić sprawę.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #136 dnia: Października 22, 2009, 13:34:46 »
Tak jak myślałam wilgoć powierzchownie zdrapali zamalują po raz kolejny do odbioru a to znowu wyjdzie za parę tygodni.Ręce opadają a przecież to są fachowcy i powinno to być zrobione prawidłowo ale co tam potem użytkownik się będzie męczył ,wszystko będzie śmierdzieć wilgocią .

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
« Odpowiedź #137 dnia: Listopada 02, 2009, 11:48:28 »
Cytat: "Radio Szczecin"
Było wzruszenie i niedowierzanie. Pierwsze 4 rodziny, które do tej pory mieszkały w starych, robotniczych barakach wprowadziły się do nowych mieszkań przy ulicy Bankowej i PCK w Policach.

Po wielu tygodniach miasto dostało w końcu pozwolenie na użytkowanie budynku. Teraz nowi lokatorzy zmienią stary, azbestowy blaszak na nowy budynek.

30 rodzin z byłych hoteli robotniczych właśnie rozpoczęło przeprowadzki. - Wszystkie formalności są już praktycznie pozałatwiane - mówi Krzysztof Kuśnierz z Urzędu Miasta w Policach. - W ubiegłym tygodniu zakończyła się obowiązkowa kontrola obiektu.

Nowi lokatorzy są szczęśliwi. - Po tylu latach wreszcie się doczekaliśmy - mówią.

Nowy budynek to pierwsza z sześciu tego typu inwestycji, jakie powstaną do końca 2013 roku za pieniądze gminy. Plany zakładają, że co rok będzie oddawany do użytku kolejny. W nowym 3-piętrowym budynku będzie 30 2-pokojowych mieszkań, jedna kawalerka i 20 lokali usługowo-handlowych. Za nowe bloki, które staną przy zbiegu ulic Bankowej, PCK i Wyszyńskiego gmina zapłaci blisko 50 mln złotych.

2009-11-02, 07:35: Krzysztof Zajdel
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

Offline Nataleczka

• Gaduła
« Odpowiedź #138 dnia: Listopada 02, 2009, 12:49:49 »
No to w takim razie nich im się tam dobrze mieszka ;] Już wczoraj widziałam tam palące się światła i tak od razu pomyślałam , że w końcu dostali klucze
Bo wolność krzyżami się mierzy,
Historia ten jeden ma błąd!!!
   Ja mówię Hifi Wy mówicie Banda !

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #139 dnia: Listopada 02, 2009, 16:47:22 »
Ale ławeczek nie ma połamali i zabrali mam nadzieje że na wiosnę dadzą ławki solidne.Lokatorzy wreszcie się doczekali mam nadzieje że będzie im się dobrze mieszkać po tylu latach czekania ;D

wtrych

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Listopada 22, 2009, 20:08:50 »
tak swoją drogą skoro to jest nowy blok dlaczego nie wymalowali mu na elewacji czytelnego oznaczenia ulicy i numeracji?

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #141 dnia: Listopada 22, 2009, 21:38:31 »
Blok ma numery Bankowa11cde/łamane przez numery . :faja:

Komi

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Listopada 22, 2009, 22:55:20 »
Czy ktoś wie o przewałkach jakie poszły na lokale użytkowe na Bankowej ,bo jak mi wiadomo dostali te osoby co prowadziły działalność w starych hotelach które idą do rozbiórki.

pan Secha pisał;Jedyne przewałki jakie odchodzą to na lokale użytkowe.

[ Dodano: 2009-11-22, 22:56 ]
A czy ktoś się orientuje co będzie w tych lokalach.

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #143 dnia: Listopada 23, 2009, 11:29:38 »
Jak na razie nie widzę tu żadnej przewałki lokale zaproponowano około 30 najemcom ze starych blaszaków tylko 7 wyraziło chęć dzierżawy nowych lokali.Astronomiczny czynsz skutecznie odstraszył pozostałych .Zostały 3 lokale których przetarg odbędzie się 7 grudnia o warunkach można poczytać na stronach o przetargach Gminy.A w lokalach już przydzielonych będzie Zegarmistrz przeniesiony z blaszaka Kosmetyczka ,Gabinet Yogi, sklep Teresa z odzieżą ,Lombard i złoto ,szmateks i jeszcze jeden sklep z ciuchami a w tych trzech to się dopiero okaże po przetargu  :faja:

Offline Borisz

• Gaduła
« Odpowiedź #144 dnia: Listopada 24, 2009, 11:29:19 »
a wiadomo kiedy zakończą się przeprowadzki ze starego budynku i kiedy zacznie się rozbiórka?

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #145 dnia: Listopada 24, 2009, 12:04:53 »
Z tego co wiem to lokatorzy się przeprowadzili czekają chyba na zwolnienie wszystkich lokali użytkowych .A rozbiórka jeszcze ponoć w tym roku zależy im na tym aby przed wyborami było widać że coś robią  :rotfl:

Offline secha

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #146 dnia: Listopada 24, 2009, 14:19:01 »
Rozbiórka ma ponoć ruszyć w grudniu.

Komi

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 02, 2009, 22:37:47 »
CZY WIADOMO  KIEDY TA ROZBIÓRKA ,CZY MOŻE PO NOWYM ROKU

Caps Lock Ci się zaciął? Pozdrawiam - Kuba

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 02, 2009, 22:39:54 »
Cytat: "Komi"
CZY WIADOMO  KIEDY TA ROZBIÓRKA ,CZY MOŻE PO NOWYM ROKU

Po pierwsze nie pisz dużymi literami.
Rozbiórka miała zacząć się w grudniu. Póki co mamy dopiero 2 grudnia, więc poczekajmy na rozwój sytuacji.

kolins

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 03, 2009, 07:56:26 »
Storczyk ,wyraznie napisałem "pieniądze członków spółdzielni mieszkaniowych".
Budżet gminy tworzą podatki,subwencje i dotacje + ewentualnie fundusze UE.Jednym z podatków który zasila budzet gminy jest udział w podatku dochodowym płaconym przez członków spółdzielni mieszkaniowych.Mówiąc prościej kilkadziesiąt procent tego podatku trafia z Urzędów Skarbowych do budżetu gminy.Do tego dochodzi jeszcze podatek od nieruchomości płacony indywidualnie przez posiadaczy mieszkań wlasnościowych- tych z księga wieczystą i płacony przez spóldzielnie w imieniu pozostałych.Biorąc pod uwagę
liczbę członków spółdzielni mieszkaniowych płacących PIT kwota wpływu do budżetu z tego zródla jest wysoka.Reasumując;gmina buduje mieszkania komunalne w wysokim standardzie-robi prezenty- w dużej części za pieniądze ludzi którzy za swoje mieszkania zapłacili niezłą kasę.[/quote]

POPisiak, jednak potrafisz normalnie się wypowiadać....Niestety,  tylko jeden raz. :shaking: