Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Wasz typ kandydata na przyszłego burmistrza  (Przeczytany 240019 razy)

Gminka

• Gość
[Police] Wasz typ kandydata na przyszłego burmistrza
« Odpowiedź #240 dnia: Października 11, 2009, 20:08:55 »
Proszę, nie pisz do mnie w liczbie mnogiej (wam) bo czuję się jak za dawnych czasów których wolałabym nie pamiętać. Wiem, że Burmistrz tkwi w nich jeszcze głęboko, ale Ty ? Kto z kim przystaje....
Skoku na gminną kasę nie planuję, nie mam takich chorych ambicji, zresztą Gryf przyssał się bardzo skutecznie.
I na koniec: Zgadzam się  Jezat, konstruktywana wymiana poglądów to na pewno nie z Tobą.
Proponuję zakończyć tę przepychankę i powrócić do tematu wiodącego.
Pozdrawiam mimo wszystko.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Października 11, 2009, 20:36:29 »
Cytuj (zaznaczone)
Cytat: Gminka
Proszę, nie pisz do mnie w liczbie mnogiej (wam) bo czuję się jak za dawnych czasów których wolałabym nie pamiętać. Wiem, że Burmistrz tkwi w nich jeszcze głęboko, ale Ty ? Kto z kim przystaje....

Dobrze to określiłaś.Rozumiem ,że jest ci po drodze z tymi którzy kupując samochód dla firmy za publiczne pieniądze nie wiedzą,że  trzy dni wcześniej należał do żony kupującego.
Okazuje się po ostatnich medialnych rewelacjach,że w PO taka amnezja to norma.

piesiek

• Gość
« Odpowiedź #242 dnia: Października 12, 2009, 21:55:10 »
Cytat: "Gminka"
Skoku na gminną kasę nie planuję, nie mam takich chorych ambicji, zresztą Gryf przyssał się bardzo skutecznie.
I na koniec: Zgadzam się  Jezat, konstruktywana wymiana poglądów to na pewno nie z Tobą.

No i kandydata na Burmistrza nadal niema.

[ Dodano: 2009-10-12, 21:58 ]
Cytat: "Gminka"

yak

• Gość
« Odpowiedź #243 dnia: Października 12, 2009, 22:08:19 »
Jest, jest, tylko musi chcieć nim być. Nazywa się Władysław Diakun. Słyszałeś o nim może?

Offline airam

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #244 dnia: Października 12, 2009, 22:30:35 »
Jeden kandydat to brak możliwości wybpru.Przypominam następnego - Andrzeja Bednarka.

yak

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Października 12, 2009, 22:45:34 »
Masz rację, to godny człowiek. Godny jest również Cezary Arciszewski. Jeden i drugi mają wysokie kwalifikacje. Cezary nawet bardzo wysokie - dwie kadencje wiceburmistrza, świetny ekonomista, bardzo inteligentny człowiek. Zresztą - jeśli chodzi o inteligencję - A. Bednarek też nie jest gorszy. Ma tylko mniejsze od Cezarego doświadczenie. Ale obaj są członkami "Gryfa" i ludźmi uczciwymi. Nie wierzę, by któryś z nich zdradził Władka Diakuna. Zbyt przyzwoici ludzie. Dlatego sądzę, że jeśli Władysław Diakun będzie chciał kandydować - otrzyma od nich pomoc. Ja - wedle możliwości - również mu jej udzielę. Bo uśredniając potrzeby naszego regionu, na dziś - jest kandydatem optymalnym. Gmina Police to nie tylko miasto. To również tzw. teren. Nie znam nikogo, kto lepiej rozumiałby sprawy terenu od burmistrza Diakuna. Sam, głosując w Trzebieży, będę na Niego głosował.

Offline airam

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #246 dnia: Października 12, 2009, 22:53:51 »
Podpowiedziałam kolejne nazwisko, ponieważ uważam, że konieczna jest zmiana. W Gminie powine powiać nowy wiatr. To obecny Burmistrz powinien "namaścić" jednego z tych panów: Bednarka lub Arciszewskiego. Wówczas zmiana władzy nastąpiłaby w sposób łagodny, z zachowaniem pewnej ciągłości.

yak

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: Października 12, 2009, 23:08:15 »
I wg mnie - masz rację. Scenariusz jest prawidłowy, ale jeszcze nie teraz. Ja go widzę dopiero po tej kadencji, która nadchodzi. Elementem, komponentą nadchodzącej po niej powinno być "namaszczenie", o którym wspominasz. Jednak to się odnosi do okresu po roku 2014. W tej chwili - tak sądzę - nie jest to sposobny moment na zmianę warty. Mówiąc krótko - będę wdzięczny W. Diakunowi jeśli zechce kandydować. Bo tak, nawiasem mówiąc, wcale nie wiemy, czy wymieniane postaci następców mają ochotę ten trud podejmować. Zarządzanie gminą to bardzo trudna sprawa. Wiele wyrzeczeń, mało satysfakcji, niewiele wdzięczności. A realia (ZCh "POLICE" SA i inne) wcale ducha nie dodają. Stąd wyprowadzam wniosek, że najlepiej jest zaakceptować status quo. Według obecnych przesłanek.

Offline airam

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #248 dnia: Października 12, 2009, 23:25:39 »
Pan Diakun powoli traci swoją "gwardię". Bez niej nie będzie w stanie kierować gminą. Uważam, że najbliższe wybory wymagają nowych kandydatów. Wg mnie, społeczeństwo Polic oczekuje zmian, a stabilizacja władzy grozi stagnacją. Potrzeba nowych pomysłów, nowych działań.

yak

• Gość
« Odpowiedź #249 dnia: Października 12, 2009, 23:59:35 »
Teoria słuszna, ale nie zsynchronizowana z realiami. Pan Diakun MUSI wymienić swoją gwardię i wtedy wszystko będzie OK. W Jego otoczeniu muszą pojawić się ludzie naprawdę kompetentni i powoli tak się dzieje.Powtarzam z przekonaniem: na dziś Police nie mają lepszego kandydata od W. Diakuna.

bolek.1920

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Października 13, 2009, 08:52:01 »
Panie Klys co Pan tak sie  trzesiesz ze  strachu o swoja przyszlosc? Nie do Diakuna to przykleisz si? Pan do kogos innego. Pisac Pan troche umiesz wiec na chleb zarobisz.
Masz Pan prawo - jak kazdy na tym forum do wyrazania wlasnej opinii, ale prosze nie wmawiac ludzia ze Diakun to jest jedyny kandydat.
Pan jak nikt inny wiesz najlepiej ze Diakun nie wystartuje w najblizszych wyborach, chocia? Gryf bedzie mocno o to zabiegal.
Powody Pan dobrze zna a ju? nie dlugo pozna je opinia publiczna.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: Października 13, 2009, 10:11:50 »
Cytat: bolek.1920

Cytuj (zaznaczone)
Masz Pan prawo - jak kazdy na tym forum do wyrazania wlasnej opinii, ale prosze nie wmawiac ludzia ze Diakun to jest jedyny kandydat.

Diakun to jedyny kandydat gwarantujący w Gminie spokój.Przebieracie tak szybko kopytami żeby dorwać się do gminnej kasy ,że staje się to już dla wielu mieszkańców bardzo żałosne i mam nadzieję,że POPiS czyli PSG utonie w najbliższych wyborach samorządowych.
Cytuj (zaznaczone)
Cytuj (zaznaczone)
Pan jak nikt inny wiesz najlepiej ze Diakun nie wystartuje w najblizszych wyborach, chocia? Gryf bedzie mocno o to zabiegal.
Powody Pan dobrze zna a ju? nie dlugo pozna je opinia publiczna quote]

To kolejny dowód ,że nie potraficie uczciwie walczyc o miejsca w Radzie Miejskiej.
Wasz polityczny biznes jak się okazuje ma takie same konotacje jak podsłuchy wszystkiego i wszystkich uprawiane przez pakującego kwity M.Kamińskiego.Nieustanne insynuacje świadczą o niskim poziomie intelektualnym je używających.

patrykpolice

• Gość
« Odpowiedź #252 dnia: Października 13, 2009, 16:36:15 »
Aż nie dobrze mi się robi jak czytam w kółko powtarzane jak zaklęcie słowa pana Kłysa. Wszyscy na tym forum doskonale wiedzą jakie czerpie pan profity z bycia przy korycie i za popieranie jedynego słusznego pańskim zdaniem kandydata, ale czy nie ma pan w sobie absolutnie za grosz honoru, samokrytycyzmu aby nie dostrzec czy choćby przez chwilę poudawać, że pańskie zachowanie urąga godności przeciętnego obywatela? Jest pan tak zapatrzony w obrazek p. Diakuna, jakby za nim widział pan tylko złotówki płynące czy to w formie wkładki do gazetki, czy to w formie reklamy, czy jako stołek konsultanta od zabytków czy jak faktycznie się to pańskie stanowisko zwie.... Może spojrzy pan na "problem" trochę mniej interesownie... dostrzeże pan wtedy nieudolność otaczania się złymi ludźmi wokół burmistrza nie od kilku tygodni czy miesięcy, ale wielu wielu lat. Zobaczy pan może traumatyczną sytuację na zakładach (swoją drogą mimo.... cięć, zwolnień - ma pan jeszcze intratną wkładeczkę w swoim periodyku czy może resztki godności pozwoliły panu z niej zrezygnować?) i fakt, że w tym kierunku żaden polityk policki nie robi (i proszę nie mówić i odwracać kota ogonem słowami, że co taki szaraczek może do spółki skarbu państwa... itd.), może poza tą mamoną zobaczy pan także, że nie jest ważne tylko podwożenie ludzi do kościoła co czyni burmistrz, ale z perspektywy mieszkańców ROZWÓJ miasteczka - nie tylko ograniczający się do wymiany chodników przed wyborami. Życzę panu, aby po wyborach nie miał pan do kogo zastukać po "wkładeczkę, reklamy" i żeby całe pańskie złe i szkodliwe podejście obróciło się przeciw panu (celowo ani razu nie napisałem pan przez "P", gdyż coraz mniej pana szanuję... już prawie wcale).

ela

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Października 14, 2009, 00:19:21 »
Tak się zastanawiam, jakie konsekwencje przyniesie ta cała wymiana zdań na temat potencjalnego kandydata? Czy będzie miała wpływ na jakieś polityczne decyzje? ... hm... ciekawe...

Offline lukasz_s

• VIP
« Odpowiedź #254 dnia: Października 14, 2009, 00:23:51 »
oczywiście ze nie. prawdopodobnie poza Rożą (no i YAKiem) nikt z "góry"  nie wie o naszych wypocinach a co dopiero czyta czy bierze pod rozwagę. ilu nas jet forumowiczów, tych aktywnych - 100? to kropla w morzu 25 tys ludzi  z prawem wyborczym w mieście...
SPZP "Skarb"