Rozumiem, że siedzisz teraz pod lustrem i powtarzasz sobie: "jestem groźny! jestem groźny! jestem groźny!" Rozumiem, upał... A co wypisywałeś jako "szkutnik51" każdemu jest wiadome. Niektórzy mają to nawet spisane.
[ Dodano: 2010-07-17, 04:40 ]Tak dawny "szkutniku51" - Januszu Zdanowiczu, ja właśnie mam to spisane. Po tym co przytoczę poniżej powinieneś się spalić ze wstydu. Oto przytoczenie:
http://forum.police.info.pl/viewtopic.php?t=3571&postdays=0&postorder=asc&start=90na stronie 4 jest taki dialog:
...................................................................................................................................
Wysłany: 2009-03-22, 19:46
szkutnik51
Rozpisuje się
Wybacz ale zupełnie nie widzę związku z tym tematem. . Co się tyczy zakonczenia. To już w zupełności zależy od mieszkańców gminy.
Jest takie przysłowie: Jak cię widzą, tak Cię piszą.
Gdy cztery lata temu podjołem decyzje o powrocie do kraju i osiedleniu się w Trzebieży, udałem się do Urzędu Gminy na rozpoznanie. Umówiłem się z P. Pisańskim na rozmowe. Przedstawiłem mu swoje plany między innymi budowy toru modelarskiego i prosiłem o informacje jakie ewentualnie inwestycje są potrzebne w gminie. Bo na emeryturę jeszcze nie zamierzam przejść. I na tym się skończyło. Wielokrotnie dzwoniłem do Urzędu aby porozmawiać z zastępcą Burmistrza. Zrezygnowałem po trzech tygodniach. Doszedłem do wniosku że żadne inwestycje nie są potrzebne. Było to moje drugie spotkanie. Pierwszy raz spotkaliśmy sie prywatnie w marinie. Być może powinienem kontynuować ten rodzaj robienia w Polsce biznesu. Przez ten okres wielu porponowało mi różnego rodzaju interesy - w większości prawie ze nielegalne. I taki wizerunek istnieje na zachodzie o polsce.
Wracając do mojego "pięknego gadania" Jeżeli ktoś upodobał sobie brudną wodę "na mijance" to nawet złote słowa nic nie pomogą.
Pozdrawiam.
P.S.Teraz Yak'u wróć do prawa Newtona.
Parę postów niżej jest moja odpowiedź:
yak
Wielka Gaduła
Wysłany: 2009-03-22, 20:00
OK! Mości Szkutniku! Niemniej Twoje przeboje z panem Pisańskim to - summa summarum - Twoja sprawa. Obecnie (dziś wieczorem, dokładnie) wciąż jeszcze nie wiem czego chcesz? W altruizm niezbyt wierzę. W wspólnotę celów - bardziej. Jednak trzeba by pogadać. Czemu nie? To, że wiceburmistrz relatywnie małej gminy jakiejś inicjatywy nie podjął - to jeszcze zbyt mało, aby potępiać gminę. Nie podjął, bo... Za mnie dokończą inni, choć niekoniecznie trafnie.
Nie da się ukryć "Szkutniku", że ludzi denerwujesz. Może lepiej: prowokujesz. Patrzę i szukam celu. Możliwości jest parę. Od wspomnianego altruizmu po osobiste zamierzenia. Wprost lub pośrednio. Poczekamy, zobaczymy. Chyba, że wcześniej zechcesz cokolwiek uzgodnić. Np. na privie...
...................................................................................................................................
a jeszcze niżej odpowiedź szkutnika51
szkutnik51
Rozpisuje się
Wysłany: 2009-03-23, 23:33
yak napisał/a:
Nie da się ukryć "Szkutniku", że ludzi denerwujesz. Może lepiej: prowokujesz. Patrzę i szukam celu.
Przynajmniej mam jakąś strategie której Tobie ciągle brakuje. Ja mam czas. A skoro nie zrozumiałeś celu pisania o patologi Polic w kontekscie moich działań, jest mi naprawdę przykro. A tak na dobrą sprawę to w koncu zdecyduj z której "strony wozu" jesteś? Bo już się pogubiłem. A sprawa z p. Pisańskim to nie tylko moja sprawa - a sprawa gminy i jej mieszkańców.
Powiem tak: jakie społeczenstwo - taki rząd. Wystarczy spojrzeć na wyniki ankiety.
Co do uzgodnień na priva to trochę za wcześnie. Proponuje link poniżej.
Pozdrawiam
Jeśli jeszcze raz będziesz próbował mnie straszyć Panie Kłamczuchu sądem, konsekwencjami itp., a do tego pisać nieprawdę, licząc na to żeś sprytniejszy od innych - tym razem ja obiecuje Ci konsekwencje prawne. I proszę nie pisz mi, że należę do "służb" lub coś podobnego. Gdybym nie dokumentował wszystkiego, co piszę - już dawno różni oszczercy by mnie załatwili. A panu Pisańskiemu zrzut strony pokaże. Miał wyborny instynkt, że kiedyś nie chciał Ci pomóc, o ile to prawda, bo opieram się wyłącznie na Twoich słowach. Wspieranie w robieniu interesu osoby niewiarygodnej jest samobójstwem. Kłamiąc i to z wielkim tupetem (groźby) jesteś niewiarygodny. Zmień tę dewizę, którą wypisujesz w każdym poście. Te o mówieniu prawdy. Kto to pisze? Człowiek, który kłamie - przeczytaj raz jeszcze, co pisałeś o spotkaniach z wiceburmistrzem!