Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Wasz typ kandydata na przyszłego burmistrza  (Przeczytany 240003 razy)

ela

• Gość
[Police] Wasz typ kandydata na przyszłego burmistrza
« Odpowiedź #225 dnia: Października 08, 2009, 22:14:11 »
Cytat: "jurgenson"
Panie Janie !
Czemu Pan tak nerwowo się zachowuje ?
Ja tylko jestem ciekawy jak to było naprawdę i chyba mam właściwego człowieka, w końcu zna Pan przeszłosc naszego regionu.
Podobno był zorganizowany kurs przez SB i pojechało na niego sporo osób z zakładów , nie będę podawał tu dat ,ani innych danych , tylko chciałbym usłyszeć fakty od Pana -myślę że to będzie najbardziej pewne żródło.
Może Pan coś na ten temat powiedzieć?
Po wspomnianym kursie każdy dostał odpowiedni papier kwalifikacyjny.
Wie Pan cos na ten temat -ile osób pojechało? zna Pan tych ludzi?
Ja tylko pytam w ramach historycznego znaczenia.

a wracając do tematu - to kogo byś zaproponował na burmistrza? bo już dawno o tym zapomniano w tej dyskusji...

jurgenson

• Gość
« Odpowiedź #226 dnia: Października 09, 2009, 21:48:49 »
Cytat: "ela"
a wracając do tematu - to kogo byś zaproponował na burmistrza?

Tak własnie zastanawiam się że byłbym gotów głosowac na Diakuna , tylko nurtuje mnie jedna informacja : czy kiedykolwiek był członkiem PZPR?

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
  • Subiektywnie obiektywny
« Odpowiedź #227 dnia: Października 09, 2009, 22:05:04 »
Cytuj (zaznaczone)
Tak własnie zastanawiam się że byłbym gotów głosowac na Diakuna , tylko nurtuje mnie jedna informacja : czy kiedykolwiek był członkiem PZPR?
A jeśli był?
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

jurgenson

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Października 09, 2009, 22:34:53 »
Cytat: "kubapolice"
A jeśli był?

To nie byłaby najlepsza wiadomość, szukałbym innego kandydata.
Bo przecież jak jeszcze IPN się dołoży to raczej On będzie bez szans, a i odznaczenie bedzie musiał oddac , to bedzie straszne.

ela

• Gość
« Odpowiedź #229 dnia: Października 09, 2009, 23:45:45 »
a wracając do tematu - to kogo byś zaproponował na burmistrza?

a jeśli nie był?

jurgenson

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Października 10, 2009, 01:03:20 »
a jeśli nie był?

Obawiam się najgorszego niestety, obym się mylił ,ale mam złe przeczucia.

ela

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Października 10, 2009, 08:25:24 »
a jeśli nie był?

Obawiam się najgorszego niestety, obym się mylił ,ale mam złe przeczucia.

o ile pamiętam - za komuny każdy, kto chciał zajmować kierownicze stanowisko, musiał zapisać się do partii. O ile wiem - to była jedyna droga kariery zawodowej, często - otrzymania mieszkania, utrzymania rodziny itd. Wielu porządnych ludzi weszło do partii, bo takie były czasy. nikomu nie wyrządzili krzywdy prócz tego, że nosili czerwoną legitymację... ale w sumie nie wiem jak takie sytuacje oceniać... to wszystko nie jest takie proste. Podejrzewam, że trzeba by "wykosić" z życia publicznego wielu cennych intelektualistów i uczciwych ludzi, gdyby przyjąć za jedyne kryterium kwalifikacyjne: był albo nie był w PZPR...

.... jest taki film, w którym bohater (w ZSRR) nie tylko zapisał się do partii, ale wziął za kochankę wstrętną komunistkę tylko dlatego, że chciał chronić swoją ukochaną żonę i syna przed reżimem. Każdego dnia widział, jak kobieta, którą kochał nad życie, oddala się od niego... to nie był konformizm, tylko rozpaczliwa bezsilność...

bycie w partii samo w sobie nie jest złem. złem jest krzywda, wyrządzona tym, którzy do partii wejść nie chcieli. Jeśli okazałoby się, że D. był w PZPR i krzywdził ludzi - to faktycznie byłoby niedobrze... bardzo niedobrze. Ale - osobiście w to nie wierzę...

jezat

• Gość
« Odpowiedź #232 dnia: Października 10, 2009, 15:20:22 »

Cytuj (zaznaczone)
Tak właśnie zastanawiam się że byłbym gotów głosowac na Diakona , tylko nurtuje mnie jedna informacja : czy kiedykolwiek był członkiem PZPR?

Popatrzcie jak Jurgenson przeskoczył mistrza Jarka,tego co nie pozwoli nazywać białe białym a czarne czarnym.Ponieważ zarzuty IPN wyciągnięte jak królik z kapelusza są
bezwartościowe to Diakonowi zaczynają żądni władzy Platformersi przypisywać
członkostwo PZPR.Ciekawa jest ta zasada Kalego w rękach wrogów spokoju.
Dodam,że w PiSie roiło się od członków PZPR,którzy wg PiSJarka byli porządnymi ludzmi
jak np ORLowski prokurator Waserman.No tak ale zgodnie z zasadą Kalego jak oni mieć
w swoich szeregach byłych członków PZPR to dobrze jak inni to karać.Podobnie zachowuje się polickie elyty PO.Jak dyrektor ZWiK z PO robić przekręt to dobrze jak inni stosować nowoczesne trwałe materiały to zle.

jurgenson

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Października 10, 2009, 16:17:01 »
jezat,
Żeby zrobić ci satysfakcję odpuszczam tematy -biorę na luz.możecie spokojnie maniplowac dalej.pozdrawiam

Offline tommen0

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #234 dnia: Października 10, 2009, 16:51:24 »
ja myśli żeby wybrać Kardziejonka on jest z PO(liberały),i tak DonaldChemiczny ma nas (Police) w d...to kardziejonek pomoże z Powiatu zrobić Osade

Ludzie obudzcie się,Stocznia już była teraz kolej na zakłady

Offline ak

• VIP
« Odpowiedź #235 dnia: Października 10, 2009, 21:17:57 »
odpuszczam tematy -biorę na luz

I słusznie, jak "czarna teczka" jest pusta.
<*)))))>{

Gminka

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Października 11, 2009, 13:23:42 »
Cytat: "jezat"
jak dyrektor ZWiK z PO robić przekręt to dobrze jak inni stosować nowoczesne trwałe materiały to zle.

Widzę, że nadal jak mantrę powtarzasz słowo przekręt mimo że fakty i dowody mówią co innego. Widzę, że stosując zasadę ciągłego powtarzania jakieś informacji, chcesz spowodować by utrwaliła się w świadaomości, bez względu na to że jest fałszywa.
Piszesz o "nowoczesnych" i trwałych materiałach ? Polimerobeton to materiał znany od kilkudziesięciu lat. Widać, że nie musiałeś ponosić kosztów zakupu takich materiałów, wtedy pewnie miałbyś inne zdanie. Powiedz, po co wydawać grubo ponad 2000zł jak można 600-700zł. Widzisz już różnicę ? Nikt Ci nie broni stosować "nowoczesnych" materiałów jeśli Cię na to stać, ale dobrze jak byś miał wybór. Mieszkańcy Gminy takiego wyboru nie mieli.
Obecny Burmistrz, bez względu na to czy był w PZPR czy nie, i bez wględu na to czy był TW powinien starać się wyjaśniać jak najszybciej wszystkie wątpliwe sprawy.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Października 11, 2009, 15:22:24 »
Cytuj (zaznaczone)
Cytat: Gminka
Cytat: "jezat"
jak dyrektor ZWiK z PO robić przekręt to dobrze jak inni stosować nowoczesne trwałe materiały to zle.

Widzę, że nadal jak mantrę powtarzasz słowo przekręt mimo że fakty i dowody mówią co innego. Widzę, że stosując zasadę ciągłego powtarzania jakieś informacji, chcesz spowodować by utrwaliła się w świadaomości, bez względu na to że jest fałszywa.

Przecież to ty usiłujesz internautom wmówić ,że kupno samochodu terenowego na "potrzeby"dyrektora ZWiK,samochodu o którym biedaczek nie wiedział,że jeszcze przed chwilą był własnością jego żony, było zgodne z prawem.Pewnie,zasada Kalego nie jest PO obca.Ale twoje wysiłki trafiają ,jeśli już, tylko do maluczkich czyli jak mawiał poseł Kurski"ciemny lud to kupi".Czy jesteście w PO pewni,że to kupił

Cytuj (zaznaczone)
Piszesz o "nowoczesnych" i trwałych materiałach ? Polimerobeton to materiał znany od kilkudziesięciu lat. Widać, że nie musiałeś ponosić kosztów zakupu takich materiałów, wtedy pewnie miałbyś inne zdanie.

Zasada racjonalizmu w myśleniu sprowadza się do tego,żeby w procesach technologicznych stosować nowoczesne rozwiązania.Wyroby z polimerobetonu są coraz powszechniej stosowane z racji swojej wielokrotnie wyższej trwałości w środowiskach agresywnych.Nie miałabyś żadnego problemu gdyby te wyroby produkowała firma panów K czy innego biznesmena z Platfuuuormy.Masz mentalny problem bo te wyroby produkował ktoś nie z twojej półki.Czyli mamy do czynienia z zawiścia używaną i rozdmuchiwaną do celów  politycznych.

Cytuj (zaznaczone)
Cytuj (zaznaczone)
Obecny Burmistrz, bez względu na to czy był w PZPR czy nie, i bez wględu na to czy był TW powinien starać się wyjaśniać jak najszybciej wszystkie wątpliwe sprawy.

Ten fragment twojego wystąpienia potwierdza polityczny charakter waszych działań.Chcecie się dorwać do gminnej kasy stosując pisowskie metody rodem z CBA M.Kamińskiego i polickiego znawcy układów Jurgensona.

Gminka

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Października 11, 2009, 17:20:26 »
Drogi panie Jezat,
Widzę, że inaczej pojmujemy sprawy oczywiste, z tą zasadniczą różnicą, że ja staram się budować swoją opinie bazując jedynie na faktach i dowodach.
Tobie pozostało sianie taniej demagogii i bezpodstawnie zaczepny charakter wypowiedzi.
Nie chce mi się z Tobą droczyć, bo do niczego dobrego to nie doprowadzi. Szkoda czasu.
Zapraszam do konstruktywnej wymiany poglądów.
Pozdrawiam.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Października 11, 2009, 17:45:28 »
Cytuj (zaznaczone)
quote="Gminka"]Drogi panie Jezat,
Widzę, że inaczej pojmujemy sprawy oczywiste, z tą zasadniczą różnicą, że ja staram się budować swoją opinie bazując jedynie na faktach i dowodach]

Z faktami się nie dyskutuje,one po prostu są.Jakie są każdy trzezwy policzanin widzi.Metoda wołania "łapaj złodzieja "gdy ma się co nieco za uszami juz się zużyła.
Ale zawsze pozostaje wam sianie fermentu w drodze do gminnej kasy.To akurat widać i słychać i czuć.

Cytuj (zaznaczone)
Tobie pozostało sianie taniej demagogii i bezpodstawnie zaczepny charakter wypowiedzi.
Nie chce mi się z Tobą droczyć, bo do niczego dobrego to nie doprowadzi. Szkoda czasu.
Zapraszam do konstruktywnej wymiany poglądów.

A co to znaczy "konstruktywna"???????Czyżby bezmyślne powtarzanie przyjętej tezy?
To akurat nie ze mną.