Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Wasz typ kandydata na przyszłego burmistrza  (Przeczytany 240033 razy)

kumaty

• Gość
[Police] Wasz typ kandydata na przyszłego burmistrza
« Odpowiedź #270 dnia: Października 16, 2009, 22:32:04 »
To że yak kreuje Diakuna nie dziwi , Diakun mu płaci , ale też zatrudnia całą rodzinę ,
za to kupuje gwarancje bo yak dużo wie o grzeszkach Diakuna , zresztą Jan nie ma innej alternatywy z czegoś trzeba żyć, proste jak cep!!!

yak

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: Października 16, 2009, 23:21:07 »
Głupiś chłopie, ale to się zdarza. Nie przejmuj się!

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #272 dnia: Października 16, 2009, 23:32:26 »
To, że rzadko wchodzę do bajorka z błotkiem zwanego lokalną polityką nie oznacza, że jest to przyzwolenie na brak poszanowania jakichkolwiek zasad kulturalnej wymiany zdań i poglądów - proszę o zmianę stylu prowadzenia dyskusji.

yak

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: Października 17, 2009, 00:08:21 »
Zacny Adminie! Masz rację - ale doczep się z łaski swojej najpierw do inwektyw przeciw mnie skierowanych, nota bene - kłamliwych. Co ja mam odpowiedzieć? Że nie jestem wielbłądem? Że nieprawdą jest to, co pisze "kumaty". Już sam nick wskazuje lekko zdeformowanego cwaniaka. Przecież mnie obraża, pisze nieprawdę. Dlaczego nie reagujesz?
Owszem, zostawiłeś mi wolność słowa. Tom napisał, co napisałem. (Quod scripsi - scripsi. Piłat, w innych okolicznościach.) Cały czas staram się nie atakować osób, ale zdarzenia i czyny.
A co do meritum? Popieram W. Diakuna z przyczyn, które dokładnie wyłożyłem w swoich publikacjach drukiem i w internecie. Wolno mi. Ale to nie powód, by ktoś bezkarnie wrzeszczał, żem sprzedawczyk. Drogi Adminie - zacznij być sprawiedliwy!

rysiekzklanu

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Października 17, 2009, 07:23:18 »
Czyli to co napisał Kumaty jest nie prawdą?

yak

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: Października 17, 2009, 09:04:02 »
Jest nieprawdą. Prawdą jest, że ja i tylko ja pracuję dla Gminy, jako pełnomocnik burmistrza ds. zabytków i ochrony dziedzictwa kulturowego. Nie znam "grzeszków burmistrza", a popieram Go, bo uważam, że jego wybór na kolejną kadencję jest najlepszym rozwiązaniem dla Polic.

kumaty

• Gość
« Odpowiedź #276 dnia: Października 17, 2009, 10:58:49 »
Cytat: "yak"
Jest nieprawdą. Prawdą jest, że ja i tylko ja pracuję dla Gminy

yak czy nieprawdą jest ,że twój syn pracuje w MOKu,synowa w gminnej poradni rozwiązywania problemów alkoholowych, do niedawna Pani Róża jako sekretarz gminy, czy to nieprawda? Wstydziłbyś się , nepotyzm do potęgi. Diakun oko przymyka
w zamian za twoje milczenie bo ma sporo jednak"grzeszków" tak jak cały ten jego Gryf.

Kreujesz Diakuna na burmistrza bo to twój gwarant, dzięki któremu żyjesz ty i twoja rodzina. To jest ta prawda. A co do burmistrza to postać mierna, myślę iż Police zasługują na lepszego gospodarza, gospodarza na którego nie będzie kwitów !!! A to dla ciebie może stanowić problem. Z wyrazami szacunku Panie Janku, taki jest mój pogląd.

generał

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: Października 17, 2009, 11:25:41 »
Cytat: "kumaty"
A co do burmistrza to postać mierna, myślę iż Police zasługują na lepszego gospodarza, gospodarza na którego nie będzie kwitów !!!

Krążą informacje, że Pan Diakun miał możliwość odwiedzić Sąd w związku z postawionymi mu zarzutami współpracy z SB. Panie Yak - wszystko wskazuje na to, iż Pański pryncypał podpisał współpracę. A to oznacza jego koniec. Musi Pan pomału myśleć nad innym kandydatem, bo na tym koniu daleko Pan nie ujedzie.

yak

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Października 17, 2009, 12:01:26 »
Kumatemu i innym

Prawdą jest, że mój syn pracuje w MOK. O ile wiem dyrektorem MOK nie jest pan Diakun, ale pani Anna Ryl i ona jest pracodawcą mojego syna. Police są małym miastem, mój syn mieszka w Policach, ma prawo gdzieś pracować. Jakby pracował w Trans-necie, na wysypisku w Leśnie, w ZGKiM, PEC, w jakiejś szkole - zawsze byłby pracownikiem struktur organizacyjnych Gminy. Co to za grzech - nie wiem. Duża liczba policzan - kilka tysięcy osób - pracuje w podobnych jednostkach i co z tego? Gdzieś pracować trzeba. To po pierwsze.

Po drugie - moja synowa pracuje w centralnym ośrodku leczenia uzależnień przy ul. Ostrowskiej w Szczecinie. Jest psychologiem o wysokich kwalifikacjach, z licznymi certyfikatami podyplomowymi, biegłym sądowym itd. Co ma do tego pan Diakun - nie wiem. Na terenie województwa zachodniopomorskiego jest zaledwie kilkudziesięciu specjalistów w  tej branży, za to alkoholików i ćpunów całe mrowie. Zarzutu nie rozumiem. Pracodawcą synowej jest Jerzy Moroz, dyrektor szczecińskiego ośrodka.

Z eks-sekretarz Gminy rozwiodłem się 10 lat temu. To prawie trzy kadencje temu. Co mnie mogą obchodzić jej dalsze prywatne uwarunkowania? Życzę jej jak najlepiej, kontaktów żadnych nie mam, nie obchodzą mnie ewentualne grzeczności wyrządzane jej przez Gminę, czy Burmistrza. To nie moja sprawa. Ożeniłem się powtórnie, moja prywatna sprawa.

Powtarzam raz jeszcze, bo Twoje komentarze "kumaty" wprowadzają jakąś spiskową teorię dziejów i sugestię relacji knajackich. Jest faktem, że W. Diakuna znam bardzo długo, ze dwadzieścia lat pewnie. Są tacy, co znają go dłużej. Jest faktem, że z nim walczyłem w latach 1998-2002 bo wydawał mi się być zbyt mocno osaczony przez niewłaściwie dobraną grupę doradczą (radni), która zawłaszczała (szantażem cofnięcia poparcia) uprawnienia władzy wykonawczej.
Jest prawdą, że kiedy zmieniła się ordynacja - i mnie, i panu Diakunowi udało się porozumieć. Jest prawdą, że nasze wzajemne relacje z biegiem czasu zmieniły się w przyjacielskie. I co z tego?

To nie o relacje chodzi. Chodzi o dobro Polic. Mówię i piszę gdzie mogę, że Gminie potrzeba w tej chwili spokoju. Ten zaś gwarantuje wyłącznie obecny Burmistrz. Dlatego Go popieram, choć wcale nie muszę tego czynić. Burmistrz bynajmniej ode mnie tego nie oczekuje. Ale dysponuję środkami komunikacji masowej i mogę wybrać rozwiązanie uznane przeze mnie za właściwe. Osoby, które ewentualnie chciałyby z W. Diakunem się zmierzyć nie gwarantują Gminie nic poza awanturami. Względnie nepotyzmem prawdziwym. Nie będę sypał nazwiskami i tak je wszyscy znają.

Dodajmy jeszcze jedno. W. Diakun jest człowiekiem doświadczonym, który wiele dobrego zrobił dla Polic i całej Gminy. To są konkrety - małe, średnie i bardzo duże. Za wiele, by je w tym miejscu wymieniać. To, że takie czy inne sfery życia samorządowego czasem ulegają spaczeniu i trzeba je naprawiać - to normalne przy tak długiej perspektywie czasowej. Nie jest od nich wolna żadna struktura samorządowa. Ważny jest jednak bilans. Ten, w przypadku Polic, na pewno wypada dodatnio. No to po co go zmieniać? Można wprowadzać korekty, ale po co zmieniać?

Mógłbym na tym forum się nie udzielać, w dziale "polityka". Tak naprawdę zajmuje mnie dział "Historia". Udzielam się i tutaj - otrzymuję zarzuty, pomówienia, oszczerstwa itd. Przyjmuję, bo jest to korzystne, kiedy pełnię rolę piorunochronu. Mnie nic się z powodu obelg nie stanie, nawet zębami nie zazgrzytam, bo już ich prawie nie mam. Natomiast w polemikach ze mną ujawniają się "zamysły serc wielu".

I tak już na koniec, bo muszę pisać na inny temat. Wiecie jak się rodzi popularność obecnego burmistrza? Ano kiedy "kumaty" w noc z 14/15 siedziałeś w domu - Burmistrz przez całą noc nosił worki z piaskiem i ciężko pracował przy wałach w Trzebieży. Jego zastępca również. Czy ludzie takiej postawy nie widzą? Ależ widzą i doceniają. A to tylko mały przykład wyjęty z rozległej "księgi starań".

Dopisek dla "generała"
Nie licz Waść na sukces w sprawie oskarżeń IPN. Uruchomiła je pewna "nędza moralna", ale w zasobach nic nie ma. Patrząc na liczne precedensy, przy całej ułomności procedur lustracyjnych, jeszcze się nie zdarzyło, aby w oparciu o takie podstawy, jak fotokopie kwitów na temat zniszczenia kwitów, ktoś kogoś skutecznie oskarżył o kłamstwo lustracyjne.

rysiekzklanu

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: Października 17, 2009, 12:14:49 »
Ale niesmak pozostał

kumaty

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: Października 17, 2009, 12:48:18 »
Pracodawcą synowej jest Jerzy Moroz, dyrektor szczecińskiego ośrodka.

Niesmak pozostał zgodzę sie z rysiekzklanu, a patrząc hierarchicznie pracodawcą dla Pana Jerzego Moroza jest Pan Diakun. Odsyłam do strony:

http://www.police.pl/pcms.aspx?cid=237

I koło się zamyka Panie Janie. Pozdrawiam

generał

• Gość
« Odpowiedź #281 dnia: Października 17, 2009, 13:15:12 »
Burmistrz przez całą noc nosił worki z piaskiem i ciężko pracował przy wałach w Trzebieży

Piękna postawa, nie zaprzeczam. Ale czy jak chłopowi spaliło się gospodarstwo i straż pożarna nie wyrabiała się z dostawą wody, to Pan Diakun też biegł w pocie czoła? Chyba nie, z tego co się orientuję. A dlaczego to piszę? Mianowice Pan Diakun i reszta jego gminnych mózgów pozamykali ujęcia wody, co m.in. doprowadziło do takich okoliczności.
Panie Yak - jest Pan stronniczy!!!

yak

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: Października 17, 2009, 13:51:44 »
Najpierw ad "kumaty"
To nie jest tak. Jerzy Moroz jest dyrektorem ośrodka szczecińskiego i tam właśnie pracuje moja synowa (w Szczecinie). Natomiast między Policami i Szczecinem istnieje porozumienie w sprawie leczenia uzależnień. Dlatego Jerzy Moroz jest pełnomocnikiem Burmistrza w tych sprawach. Proszę zerknąć na tę stronę:

http://www.otu.szczecin.pl/?id=1

Teraz ad generał
Nie do końca rozumiem jaki jest związek zamknięcia ujęć wody z "cofką" i jej skutkami. Mnie się wydaje, że wody było raczej zbyt dużo, niż zbyt mało. Natomiast co do Niekłończycy - przecież to nic nie miało wspólnego z zamknięciem ujęć. Chodziło o to, że hydranty były zakopane po pracach kanalizacyjnych, a na dokładkę mało sprawne. A nad hydrantami i ich zasilaniem ma pieczę ZWiK. Co ma do tego W. Diakun? Czy ktoś chce Go obarczać odpowiedzialnością za wszystkie braki czy nieprawidłowości w Gminie? Co robi Rada Sołecka? Co robią Radni z rejonu? Ludzie! Niechęć przysłania logiczne rozumowanie.

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #283 dnia: Października 17, 2009, 14:11:05 »
Zacny Adminie! Masz rację - ale doczep się z łaski swojej najpierw do inwektyw przeciw mnie skierowanych, nota bene - kłamliwych. Co ja mam odpowiedzieć? Że nie jestem wielbłądem? Że nieprawdą jest to, co pisze "kumaty". Już sam nick wskazuje lekko zdeformowanego cwaniaka. Przecież mnie obraża, pisze nieprawdę. Dlaczego nie reagujesz?
Owszem, zostawiłeś mi wolność słowa. Tom napisał, co napisałem. (Quod scripsi - scripsi. Piłat, w innych okolicznościach.) Cały czas staram się nie atakować osób, ale zdarzenia i czyny.
A co do meritum? Popieram W. Diakuna z przyczyn, które dokładnie wyłożyłem w swoich publikacjach drukiem i w internecie. Wolno mi. Ale to nie powód, by ktoś bezkarnie wrzeszczał, żem sprzedawczyk. Drogi Adminie - zacznij być sprawiedliwy!

Wiem, że to nie ładnie skarżyć na innych, ale daleko mi do sprawiedliwej wyroczni, więc takie sytuacje trzeba po prostu zgłaszać do Administracji (np. poprzez PW). Jest skarga - będzie rekacja.

rysiekzklanu

• Gość
« Odpowiedź #284 dnia: Października 17, 2009, 16:22:34 »
Police są małym miastem, mój syn mieszka w Policach, ma prawo gdzieś pracować

Zgadzam się, mój też.Kiedy jeszcze chodził do szkoły, ja mówiłem ucz się kto ma szkołę temu lżej. Pamiętam jak kiedyś zobaczył na ulicy dystyngowanego pana z teczką.Zażartował wtedy że też tak będzie miał. OK powiedziałem.
Pokończył co chciał z nagrodami i wyróżnieniami. Człowiek z pasją. I co ?
Okazało się że oprócz wykształcenia,stażu i chęci do pracy trzeba mieć jeszcze odpowiednią Legitymację! A  o wszystkich ciepłych posadkach w naszej gminie decyduje zaplecze polityczne, a nie przygotowanie merytoryczne do wykonywania zawodu.Z perspektyw czasu jednak ciesze się że nie muszę teraz odpierać zarzutów tak jak pan.