Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2458) : eval()'d code on line 205
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)  (Przeczytany 240477 razy)

Offline Domino

  • Moderator
  • Wielka Gaduła
  • *****
  • Wiadomości: 899
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #375 dnia: Listopad 22, 2012, 18:06:25 »
Sprawa niby prosta. Mam kilka starych filmów, w których brakuje dżwięku. Normalka - pewnie brak kodeków audio. Ustaliłem, że film kodowany był w:

ID : 1
Format : WMA
Wersja formatu : Version 2
ID kodeka : 161
ID kodeka/Informacja : Windows Media Audio
Opis kodeka : Windows Media Audio V8 - 64 kbps, 44 kHz, stereo
Czas trwania : 20s 400ms
Przepływność bitów : 66,4 Kb/s
Kanały : 2 kanały
Częstotliwość próbkowania : 44,1 KHz
BitDepth/String : 16 bitów
Rozmiar strumienia : 165 KB (9%)

Nie moge znależć jednak tych pasujących.
Prosiłbym o pomoc.

Mam WMP z Win7.

Pozdrawiam

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #376 dnia: Listopad 22, 2012, 19:11:06 »
Zainstaluj te kodeki :  
kodeki


NEXT, NORMAL MODE, PROFILE 7 lots of stuff, NEXT, NEXT, zaznacz windows media player i daj NEXT, na dole SELECT ALL VIDEO i daj NEXT, NEXTzaznacz na dole NO THANKS ... i NEXT, INSTALL, FINISH... sprawdź czy działa :)

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #377 dnia: Listopad 22, 2012, 19:51:58 »
No to chociaż napisz czemu nie, bo 'nie nie nie' to każdy może :)

Kodeki są 3, klite, cccp, shark/core itp pytanie czy jest jakaś różnica dla przykładowego Kowalskiego?
Odpowiem sam: nie ma


p.s.
http://tellmeifyoucan.wordpress.com/2012/01/08/stop-comparing-cccp-and-k-lite/

Offline Domino

  • Moderator
  • Wielka Gaduła
  • *****
  • Wiadomości: 899
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #378 dnia: Listopad 22, 2012, 20:13:00 »
Niestety dalej nic. A w przypadku, gdyby dżwięku wogóle nie było, to wówczas powinno być odnotowano w pliku brak dżwięku / kodeku audio tak? Niestety filmy robione były 8 lat temu i nie jestem w stanie sobie przypomnieć czy dżwięk był czy nie. Ale skoro we właściwościach jest podany dokładny typ kodeku to dżwięk powinien być.

Pozdrawiam

Offline DEtonator

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 4556
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #379 dnia: Listopad 22, 2012, 20:17:18 »
http://www.dobreprogramy.pl/FFDShow,Program,Windows,13336.html

A te? Trzeba pamiętać, żeby odinstalować wszystkie inne kodeki, bo mogą się gryźć. U mnie FFDshow lata bez problemu.

Offline Domino

  • Moderator
  • Wielka Gaduła
  • *****
  • Wiadomości: 899
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #380 dnia: Listopad 22, 2012, 20:25:59 »
Te miałem zainstalowane już wcześniej i nic. Wszystkie inne filmy chodzą mi bez zarzutu, oprócz tych starych.

Pozdrawiam

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1675
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #381 dnia: Listopad 22, 2012, 20:34:47 »
Wrzuć te filmy do edytora i sprawdź czy jest ścieżka dźwiękowa ;-)
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline Domino

  • Moderator
  • Wielka Gaduła
  • *****
  • Wiadomości: 899
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #382 dnia: Listopad 22, 2012, 22:37:47 »
Problem dzięki Rbk wyjaśniony. Jeszcze raz dziękuje.

Pozdrawiam

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3519
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #383 dnia: Listopad 22, 2012, 22:55:19 »
Po co syfić komputer kodekami skoro jest VLC Player?
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline Piotrek

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 735
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #384 dnia: Grudzień 21, 2012, 22:16:10 »
Jest na forum jakiś programista .NET? najlepiej w VB.NET

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #385 dnia: Grudzień 21, 2012, 23:10:06 »
Napisz TU co trzeba ;)

Offline Piotrek

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 735
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #386 dnia: Grudzień 21, 2012, 23:36:02 »
W swoim programie stosuję timer który po 500ms wykonuje szereg operacji. Program tak mi się rozrósł że ten timer zaczął mi w znaczącym stopniu zwalniać aplikację. Niestety mam wiele odwołań do zmiennych które są wykonywane w tym timerze. I tutaj pytanie, czy jest jakiś sposób na przeniesienie tego timera do osobnego wątku nie zmieniając dostępu do zmiennych? tzn. chcę aby dostęp z innych formularzy do zmiennych pozostał taki sam np. jak w formularzu 'okno1' gdzie jest timer i wylicza zmienną 'public aaa' to dostęp z formularzu 'okno2' pozostał taki sam czyli 'okno1.aaa'

Offline Pietro2013

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
Laptop DELL się strasznie grzeje
« Odpowiedź #387 dnia: Styczeń 01, 2013, 20:35:11 »
witam wszystkich, mam problem z lapkiem model Dell Inspiron 1545, chodzi o to, że strasznie sie nagrzewa (nawet do 105 stopni) po odpaleniu jakiegokolwiek bardziej wymagającego programiku albo gierki, w efekcie wyłącza się samoczynnie, wentylatorek chodzi dobrze, więc podejrzewam, że to problem z przewodzeniem (może pasta przewodząca sie zuzyła?) sam nie chce go otwierac bo sie nie znam za bardzo, czy znacie może jakiegoś specjalistę, który by naprawił problem? dzięki z góry
Niewiele jest zalet, których Polacy by nie mieli, i niewiele jest też wad, których umieliby się ustrzec.
— Winston Churchill

Offline dd2f

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 277
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #388 dnia: Styczeń 02, 2013, 01:18:00 »
1.Czy laptop nie stoi na podłożu (kołda?), które zatyka mu otwory wentylacyjne?
2.Czy menadżer zadań (ctrl+alt+del) nie pokazuje cały czas zużycia procesora na poziomie 100% (może być 50% dla dwurdzeniowca)?
3.Czy wraz z nagrzewaniem laptopa wentylator włącza coraz wyższe biegi?
4.Czy masz możliwość bez otwierania laptopa psiknąć sprężonym powietrzem w otwory wentylacyjne?
I love the night.
1101110100101111

Offline k3vin

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 215
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #389 dnia: Styczeń 02, 2013, 08:30:23 »
Zwykłe czyszczenie na 99% rozwiąże problem. Pietro2013 - jeżeli jesteś zainteresowany to mogę się podjąć eliminacji występowania problemu.