Jeśli Pan przeczyta jeszcze raz uzasadnienie, mam nadzieję,że Pan zrozumie również swoją rolę w przyznaniu nowej dyrektorce dodatku motywacyjnego.
No widzi Pani, jaka ta nowa dyrektorka biedna jest i zestresowana przeze mnie...
Gdyby kobieta ta nie zaczęła pracy od szkalowania, obrażania, poniżania innych.
Gdyby ta kobieta nie oszukiwała i kłamała.
Gdyby ta kobieta nie była ignorantką.
Gdyby ta kobieta po prostu wzięła się za robotę i pokazała, że chce jednak dobra naszej Białej i dobra dzieciaków- to może nastawienie do niej byłoby inne.
Głosy zażenowania i protestu płyną z wielu ust.
Mnie ta kobieta bezpośredni i publicznie okłamała.
Mówiła podczas sesji, że zwolnień nie będzie.
Po 3 miesiącach zadaję pytanie- ilu pracowników Białej od tamtego momentu już nie ma? Już nie pracuje?
Po drugie- ilu pracowników cholernie boi się o swoją przyszłość? Każdego dnia idą do pracy i nie wiedza, czy nie będą wracać z wypowiedzeniem?
Co ma robić kobieta z chorym kręgosłupem, którą przerzuciła nowa dyrektorka z portierni na sprzątanie?
Czy Ci ludzie się nie stresują?
Nie boją się o swoją przyszłość?
O to, co włożą do garnka, jeśli stracą pracę?
Czy oni dostali dodatek motywacyjny za swoje stresy? Pytam się Ciebie?
Biedna dyrektorka tak bardzo zestresowana jest- musi z nami walczyć... musi niemal co dziennie jeździć do Kuratorium Oświaty i innych instytucji się tłumaczyć...
Zarząd powiatu jej tak współczuje i wspiera dodatkiem motywacyjnym ze te niedogodności i walkę z nami... biedna...
A ja napiszę- gówno prawda- złożyłem właśnie wniosek do Zarządu, w którym opisałem, jak to nowa dyrektorka wszystkim przekazując, że znowu jedzie do Kuratorium Oświaty- pojechała dorabiać sobie, czyli prowadzić komercyjne szkolenia. Tak, tak- zamiast pracować na rzecz szkoły - w godzinach jej funkcjonowania- nasza biedna i zestresowana pani dyrektor robi sobie fuchy na boku, o czym jej chlebodawca nic nie wie, ciągle ją usprawiedliwiając, co zresztą było widoczne na ostatniej sesji.
PS- tak ładnie potrafisz wskazać, kto, jaką rolę ma w tej sprawie. Może więc teraz pora napisać odważnie, jaką Ty masz role w tej całej sprawie? Może ujawnisz się wreszcie, kim jesteś i napiszesz, dlaczego tak mocno bronisz układu PO?