Cytat: KOOWALSKI w Grudzień 01, 2016, 20:26:22
Przedsiębiorca Was wszystkich traktuje jak niechcianych klientów co to przychodzą do blaszaka tylko po piłeczkę pingpongową
Ale wszystko do czasu, po prostu jedni od razu zorientowali się co jest grane, a inni potrzebują na to więcej czasu.
[/quote]
Jest takie biblijne stwierdzenie że pycha kroczy przed upadkiem.Wg Wikipedii "pycha to pojęcie i postawa czlowieka charakteryzująca się nadmierną wiarą we własną wartość i możliwości a także wyniosłością.Człowiek pyszny ma nadmiernie wysoką samoocenę oraz mniemanie o sobie.Gdy jest wyniosly towarzyszy mu zazwyczaja agresja."
Butę i arogancję u przedsiębiorcy z blaszaka widać gołym okiem. A jego nadęte ego widać tu - cytat przedsiębiorcy z blaszaka
" Pod koniec lat 80-tych byłem współprojektantem sztandaru Solidarności Z.Ch. Police. Projektowałem znajdujące się na nim godło. Szkice tego orła przechowuję w swoim archiwum domowym do dziś. Jednak na stronie Solidarności w zakładce sztandar próżno jest szukać nawet wzmianki o mnie, mimo, że w czasach gdy przekazywano sztandar Solidarności, ówczesny biuletyn tę informację zawierał. Dziś, na oficjalnej stronie www zakładowej Solidarności projekt orła przypisano zupełnie komu innemu. Pomimo, że jest dokładnie tym samym orłem, który widnieje w zachowanych przeze mnie szkicach tego projektu. Ówczesny przewodniczący Solidarności powinien o tym wiedzieć, ponieważ znał moje uzdolnienia plastyczne i dlatego sam mnie prosił o wykonanie tego projektu. A ja go bardzo szybko wykonałem. "