Postanowiłem zabrać głos ponieważ zaczyna się robić nie wesoło i zaczynają się pomówienia i insynuacje oraz kłamstwa. Co do zawieszenia dwóch członków rady to jeżeli nie umieścili tego w oświadczeniu jakie składają jako członkowie to pan Wojtek Dudek jest na prawie. Dlaczego pani Gręda nie powie dlaczego jeszcze nie został odwołany pan Szostak mimo ze prosiłem tu kilka razy, a nie został odwołany z przyczyn prawnych, aby odwołać prezesa musi być osoba zarządzająca SM i to osoba zawodowa nie członek oddelegowany (członek RN). Na dzień dzisiejszy została zwolniona pani Zielińska i na jej miejsce miał być wybrany w drodze konkursu (tylko tak może być wybrany ) zastępca prezesa, nie wybranie i odwołanie Szostaka spowodowało by wejście zarządcy komisarycznego do SM, który może być długo i na wejście zawiesza RN i robi co chce i naprawianie SM możemy odłożyć sobie miedzy bajki. Według status spółdzielni rada nadzorca oddelegowuje do zarządu swojego przedstawiciela i takowy jest oddelegowana. Mam pytanie dlaczego członkowie rady pracujący w PEC-u oraz pozostałe trzy osoby blokują wszelkie propozycje zmian związane z centralnym ogrzewaniem np. demontaż kaloryferów w kuchni, nie oplombowaniu kaloryferów. Dlaczego p. Marta nie powie wszystkim ze złożony został wniosek o odwołanie p. Wojtka Dudka z funkcji przewodniczącego i wybranie jednego z ”świętej piątki” aby wprowadzić wniosek o odwołanie pan Szostaka i oddelegowanie do zarządu dwóch członków RN co jest nie zgodne z statusem SM ( moze byc tylko jeden i taki juz jest), jak przypuszczam jedna osoba był by pani Gręda, a drugą ?.
Tu się nasuwają pytania
1. czy to nie jest skok na stołki ?
2. czy członkowie spółdzielni chcieli by mieć w zarządzie osoby bez odpowiedniego wykształcenia i kompetencji potrzebnych do zarządzania spółdzielniom
3. czy nie jest prawda ze piątka członków rady nadzorczej podpisał już pismo o oddelegowani dwóch członków RN do zarządu, mimo ze wniosek jeszcze nie został złożony pod obrady