Panie Kryspin no nie ma zapisu w regulaminie ale masz możliwość rozliczenia się od m2 wystarczy zebrać 50 % +1 chętnych w danym węźle cieplnym na zmianę na rozliczenie od m2. Piszesz pan wkoło to samo i sam sobie zaprzeczasz, wyżej sam podałeś paragraf wystarczy tylko przeczytać ze zrozumieniem. Głównym twoim problemem jest to ze wiesz ze nie znajdziesz takiej ilości chętnych bo większość jest za rozliczaniem z podzielników lub z ryczałtu.
Ty chyba sam nie wiesz co piszesz i masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Skoro nie ma zapisu w regulaminie o możliwości rozliczania od m2 to niby w jaki sposób wymóc na zarządzie aby zrealizował nasz wniosek? Proszę wskaż mi paragraf który to umożliwia bo ja takiego paragrafu jak twierdzisz nie podawałem bo go nie ma w regulaminie.
Oby tylko ktoś cwany nie wpadł na pomysł aby tak skonstruować propozycje do ankiety żeby z tych propozycji jasno wynikało, że jedyne słuszne pozostaną podzielniki
Taką pseudoankietę stworzoną przez poprzedni zarząd już mieliśmy, ankieta była sprytnie zmanipulowana bo z jej treści wynikało że osoby które się nie wypowiedzą oznacza że są za podzielnikami. A gdyby przyjęto w ankiecie że ten kto się nie wypowiedział jest za zmianą na rozliczanie od m2, wyniki ankiety byłyby odwrotne. A przecież można wziąć przykład z SM Odra. Tam w regulaminie jest to zapisane w jasny sposób, oto fragment regulaminu SM Odra. Dlaczego nie zastosować go u nas?:
Aby przeprowadzić ankietę trzeba przygotować się dokładnie pokazać lokatorom jak będzie wyglądało rozliczeni od metra, ryczałtu czy podzielników
Ależ koszty rzeczywiste już zostały obliczone, a zarząd podał kwoty ryczałtów w uchwale:
http://www.sm-chemik.pl/dokumenty/uchwaly-zarzadu/uchwala-zarzadu-115-2016.pdfNawet jeśli by przyjąć że zużycie ciepła będzie większe niż do tej pory to i tak przy zaliczkach które teraz płacimy byłyby zwroty. Można by było jeszcze wymóc na zarządzie zmniejszenie mocy zamówionej bo w tej chwili płacimy za ciepło którego w dużej mierze nie zużywamy.