Ale trzeba przyznać że właśnie oni chcą w nas wpoić trochę uczciwości... Ciesz się pani Niko że nie założyli plomb na kaloryfery...
Uczciwościiii??? Co Ty mówisz? Uczciwości karząc mi płacić za ciepło, którego sobie sama nie włączyłam? Za ciepło, które włącza się samo przy dodatniej temp. bo na 15 min otworzyłam okno? Za to, że Pan montażysta zatrudniony przez spółdzielnie nałożył nakrętki - oryginalne a teraz nam każą za to płacić? Za to, że zastraszają ludzi?
Mam się cieszyć, że nie mam plomb na kaloryferach? Po co? Niech nie mierzą wszystkich miarą!!! Tylko złodziej widzi wszędzie złodzieja i węszy podstęp.
Swoją drogą to nie dziwię się, że ludzie posuwają się do pewnych i niestety nie mądrych działań.
Gdyby nie te zasrane ("samodziałające", że tak je nazwę ) termostaty, które w ich zamyśle tzn. Spółdzielni miały nabijać im kasę to by nadal było wszystko ok.
Nie mieszkamy na jakiejś Syberii, żeby aż tak dbać rzekomo o stan budynków.
Zrozum, że u mnie w pomieszczeniu , w którym otworzę okno mam 19 stopni. Przecież szronu nie mam na ścianach a kaloryfer się włącza.
Dołączam się do pozwu zbiorowego
Ja też. Jak się okaże, że jest nas więcej warto się spotkać i zacząć działać.
Osobiście ma podpisany protokół z odczytu, wypisane na nim są wskazania i to jest wiążące dla obu stron.
Nie dam się zastraszać a juz na pewno nie będę płaciła za coś czego nie zrobiłam.
Tyle.
Jeśli będą mnie dalej nagabywać to postanowiłam udać się do sądu.
Podobno żyjemy w Państwie prawa ha! ha!
A nakrętki montował mi Pan ze Spółdzielni to niech teraz sam je ściąga. Tylko, że my im zapłaciliśmy za komplet, który ograbili i co teraz ... Zabiorą mi to niech zwrócą kasę.
A no i jeszcze jedno.
Może Państwo pracownicy co żyją za nasze ciężkie pieniądze sobie zdejmą nakrętki i bo plombować kaloryferów nie muszą...
W siedzibie SM też nieźle za nasze sobie dupki grzeją i ciekawostką jest to, że ich termostaty rozpoczynają się od zera a nie jak nasze.
Wpoić uczciwość ... heheh! no to żeś dał