Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Polickie ronda otrzymają wkrótce nazwy…  (Przeczytany 50227 razy)

Offline Mickd

• Gaduła
Polickie ronda otrzymają wkrótce nazwy…
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 29, 2013, 13:56:31 »
Ciekawy

Ja swego zdania nie zmienię !.
To tylko moja osobista opinia,żadne ugrupowanie lub inne osoby za tym nie stoją.
Przy następnych wyborach głęboko się za stanowię.Choć z tymi wyborami różnie bywa.
Pozdrawiam nie których.
Głupich nie sieją ,sami rosną
Nadgorliwość jest gorsza od głupoty.

Offline Ciekawy

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #61 dnia: Marca 29, 2013, 16:56:34 »
Ja Ciebie wcale nie namawiam do zmiany zdania.
Moje opinia jest również tylko moja,osobista.
Na razie nie ma podpisu......

bartek

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 29, 2013, 17:31:43 »
Nazwa ronda im. Władysława Diakuna. Propozycja najlepsza. Jest to człowiek prawy który zrobił  dla Polic najwięcej nikt nie dokonał z jego poprzedników tyle co Nasz Burmistrz. Dla naszych wnuków prawnuków będzie przykładem do naśladowania. Jako mieszkańcy powiatu okażemy nie tylko wdzięczność podczas następnych wyborów ale i na całe życie.

Offline rbk

• Moderator
  • Stara Gwardia
  • wiecznie głodny króliczek
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 29, 2013, 18:05:52 »
bartek, z ciekawości, czego dokonał, mogę tak w punktach?
Dziękuję bardzo :)

Offline gienix

• Bywalec
  • **
    • SeeSite | Strony i sklepy internetowe
« Odpowiedź #64 dnia: Marca 29, 2013, 22:57:05 »
Zakładam, że ten tekst o dokonaniach miłościwie nam panującego to ironia?

Zakończenie całej sprawy dobitnie pokazuje jak struktury kościelne niebezpiecznie mocno wpływają na życie polityczne :(   bartek ma racje - z jakiego powodu rzymskokatoliccy dostojnicy/święci/itp stawiani są wyżej niż ich odpowiednicy innych wyznań?  Bo "tolerancyjna" większość katolicka musi epatować swoją wiarą, choć często nawet nie zna podstaw tej wiary, ale tak było za dziada, za ojca to i ja muszę wierzyć i dawać " świadectwo" przez nzrzucanie swojego punktu widzenia innym?  Dajmy te same prawa grekom, prawosławnym, muzułmanom....  A co tam - dajmy je wszelakim rycerzom Jedi itp... :-)  Żyjemy w ponoć wolnym państwie, ale o wolności wyznania w tym kraju moim zdaniem absolutnie mówić nie można, bo kościół katolicki robi co chce, jak chce.

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 29, 2013, 23:19:42 »
A ja chcę nazwy: "Rondo im. Polickiego Forum", a jeszcze lepiej im. Denvera z Polickiego Forum, wszak przecież sto lat temu, na tym forum założyłem temat z propozycją by nasze ronda nazwać ;D

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
« Odpowiedź #66 dnia: Marca 29, 2013, 23:29:22 »
Cytat: "gienix"
Zakończenie całej sprawy dobitnie pokazuje jak struktury kościelne niebezpiecznie mocno wpływają na życie polityczne     bartek ma racje - z jakiego powodu rzymskokatoliccy dostojnicy/święci/itp stawiani są wyżej niż ich odpowiednicy innych wyznań?  Bo "tolerancyjna" większość katolicka musi epatować swoją wiarą, choć często nawet nie zna podstaw tej wiary, ale tak było za dziada, za ojca to i ja muszę wierzyć i dawać " świadectwo" przez nzrzucanie swojego punktu widzenia innym?  Dajmy te same prawa grekom, prawosławnym, muzułmanom....  A co tam - dajmy je wszelakim rycerzom Jedi itp...    Żyjemy w ponoć wolnym państwie, ale o wolności wyznania w tym kraju moim zdaniem absolutnie mówić nie można, bo kościół katolicki robi co chce, jak chce.

Ale inne Kościoły i inne związki wyznaniowe mają takie same prawo złożenia wniosku, jak każdy obywatel :). To nie jest kwestia jakiejś domniemanej wyjątkowej pozycji Kościoła rzymskokatolickiego :)
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

Offline Król podziemia

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 29, 2013, 23:38:54 »
Cytat: "Kuba"
inne Kościoły i inne związki wyznaniowe mają takie same prawo złożenia wniosku, jak każdy obywatel

parafrazując-wygląda to tak "Ty masz prawo zgłaszać,pytać,wnosić" a "Ja mam prawo mieć to w du..." Czy wobec tego te "prawa" się równoważą-?
" Puste worki nadyma wiatr, bezmyślnych ludzi - próżność " 

-Sokrates-

Offline gienix

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: Marca 30, 2013, 07:13:57 »

Ale inne Kościoły i inne związki wyznaniowe mają takie same prawo złożenia wniosku, jak każdy obywatel :). To nie jest kwestia jakiejś domniemanej wyjątkowej pozycji Kościoła rzymskokatolickiego :)

Rzecz nie w tym czy maja taka mozliwość (bo mają), ale w tym jakie ma szanse powodzenia taki wniosek?  W życiu codziennym (nie tylko lokalnym) znaleźć można wiele przykładów na to, jak kościół wpływa na politykę i z jaką łatwością forsuje swoje stanowiska, czy wnioski. Absolutnie nie można powiedzieć że w tym względzie panuje równość bo to bujda na resorach.  Mi ten układ nie odpowiada.... Dla jasności - nie jestem innowiercą, ale wyznaję zasadę . niech każdy zajmie się tym co robi najlepiej. Dlatego kościół  (każdy, bez wyjątku) niech zostanie w kościele, a rządzeniem niech się zajmą ludzie, dla których polityka jest narzędziem w osiąganiu celów gospodarczych dzięki działaniu na bazie własnego doświadczenia i wiedzy biznesowej, a nie skostniała kasta ludzi zamieniających się tylko stołkami, często bez odpowiedniego przygotowania i wiedzy, za to z chęcią słuchająca "głosu ludu" - tyle że ten głos jest ważny wtedy, gdy pochodzi od określonych kręgów.

Chciałbym, aby koszty operacji nazwania tego ronda spadły i zostały fizycznie poniesione ( nie w postaci darowizny "na biednych", ale w postaci normalnej faktury wystawionej przez Urząd Miasta) na inicjatora tej akcji. Ja sobie po prostu nie życzę, aby publiczne pieniądze, których nigdy nie jest za wiele, za to lista potrzeb jest długa, wyrzucać na zbędne "inwestycje" tego typu. Czy dzięki temu w mieście będzie czyściej, drogi mniej dziurawe, chodniki proste, a w przedszkolach idealne warunki dla dzieci? Nie! Więc pytam się dlaczego ja, Ty, On, nasi sąsiedzi mają ponosić koszty tej w mojej ocenie prywatnej zachcianki, przyklepanej przez  Radę. A może radni którzy głosowali za przyjęciem, obniżą swoje diety na pokrycie kosztów tego co przegłosowali?

Offline Mickd

• Gaduła
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 30, 2013, 09:44:45 »
Składam Wniosek Formalny TU na Forum aby Rondo przy ulicy Piłsudskiego Nazwać
"750 Lecia POLIC" Odpowiedni wniosek . Z pomocą Zaufanego Radnego(warunki prawne i formalne) do Burmistrza Gminy Police złoże osobiście! Kto z Kolegów i Koleżanek za akceptuje taką nazwę.
Pozdrawiam i nie grajmy religiami bo to nie fer.
Pozdrawiam

P/S Panie zaufany Radny  proszę o udzieleni mi porady w Tej sprawie.
Głupich nie sieją ,sami rosną
Nadgorliwość jest gorsza od głupoty.

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
« Odpowiedź #70 dnia: Marca 30, 2013, 10:00:37 »
Rzecz nie w tym czy maja taka mozliwość (bo mają), ale w tym jakie ma szanse powodzenia taki wniosek?  W życiu codziennym (nie tylko lokalnym) znaleźć można wiele przykładów na to, jak kościół wpływa na politykę i z jaką łatwością forsuje swoje stanowiska, czy wnioski. Absolutnie nie można powiedzieć że w tym względzie panuje równość bo to bujda na resorach.  Mi ten układ nie odpowiada....

A któryś z nich kiedykolwiek skorzystał z tej możliwości w jakikolwiek sposób? Nie przypominam sobie :). Dlatego ciężko powiedzieć, w jaki sposób zachowałaby się w takiej sytuacja RM, a tym samym kto ma realny wpływ na rajców, a kto nie. Ja nie mam nic przeciwko, aby powstawało więcej takich inicjatyw pochodzących z różnych stron - a może kiedyś powstanie jakaś wspólna? :)

Dlatego kościół (każdy, bez wyjątku) niech zostanie w kościele, a rządzeniem niech się zajmą ludzie, dla których polityka jest narzędziem w osiąganiu celów gospodarczych dzięki działaniu na bazie własnego doświadczenia i wiedzy biznesowej, a nie skostniała kasta ludzi zamieniających się tylko stołkami, często bez odpowiedniego przygotowania i wiedzy, za to z chęcią słuchająca "głosu ludu" - tyle że ten głos jest ważny wtedy, gdy pochodzi od określonych kręgów.

Kościół to przede wszystkim ludzie świeccy mieszkający, pracujący i uczący się w różnych środowiskach - dlaczego chcesz ich zamknąć w budynku kościoła? :)

Chciałbym, aby koszty operacji nazwania tego ronda spadły i zostały fizycznie poniesione ( nie w postaci darowizny "na biednych", ale w postaci normalnej faktury wystawionej przez Urząd Miasta) na inicjatora tej akcji. Ja sobie po prostu nie życzę, aby publiczne pieniądze, których nigdy nie jest za wiele, za to lista potrzeb jest długa, wyrzucać na zbędne "inwestycje" tego typu. Czy dzięki temu w mieście będzie czyściej, drogi mniej dziurawe, chodniki proste, a w przedszkolach idealne warunki dla dzieci? Nie! Więc pytam się dlaczego ja, Ty, On, nasi sąsiedzi mają ponosić koszty tej w mojej ocenie prywatnej zachcianki, przyklepanej przez Radę. A może radni którzy głosowali za przyjęciem, obniżą swoje diety na pokrycie kosztów tego co przegłosowali?

To byłoby uzasadnione w momencie, gdy nazwana miałaby być jakaś długa ulica, przy której mieszka/funkcjonuje wiele podmiotów - wtedy koszty byłyby znaczne. W przypadku nazwy ronda te koszty będą znikome w stosunku do całego gminnego budżetu.
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

Offline Król podziemia

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #71 dnia: Marca 30, 2013, 10:15:03 »
Warto przy tej okazji wspomnieć tym wszystkim, którym jest to niewiadome,że uchwały Rady i inne decyzje administracyjne można kwestionować.Każdy mieszkaniec Gminy może je zaskarżać do Sądu korzystając z regulacji prawnej art. 101 ustawy o samorządzie gminnym. Są chętni-? ;-)

-Sokrates-

Offline cooker

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #72 dnia: Marca 30, 2013, 11:09:57 »
Cytat: "Król podziemia"
Warto przy tej okazji wspomnieć tym wszystkim, którym jest to niewiadome,że uchwały Rady i inne decyzje administracyjne można kwestionować

Warto jeszcze dodać
Cytuj (zaznaczone)
Każdy, czyj interes prawny lub uprawnienie zostały naruszone uchwałą lub za-rządzeniem podjętymi przez organ gminy

Znajdź mi teraz podwód do pozwu... Widzisz tu gdzieś naruszenie?

Offline gienix

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #73 dnia: Marca 30, 2013, 11:42:03 »

Kościół to przede wszystkim ludzie świeccy mieszkający, pracujący i uczący się w różnych środowiskach - dlaczego chcesz ich zamknąć w budynku kościoła? :)

Dobrze wiesz że nie o fizyczny budynek chodzi :) i nie w tym jest najistotniejsza część tego zdania :) Ale nie ważne, nie ma co kruszyć kopii...  Temat w zasadzie jest zamknięty, bo żadna nasza pisanina niczego w tej kwestii nie zmieni. Owszem można złożyć kolejny wniosek o zmianę nazwy ronda, tylko to bez sensu - nie w tym rzecz. W moich wywodach dążę do tego, że cała ta operacja jest po prostu pozbawiona sensu. I to nawet nie jest kwestia czy to jest ta, czy inna nazwa, tylko pytanie brzmi po co w ogóle nazywać to rondo?

To byłoby uzasadnione w momencie, gdy nazwana miałaby być jakaś długa ulica, przy której mieszka/funkcjonuje wiele podmiotów - wtedy koszty byłyby znaczne. W przypadku nazwy ronda te koszty będą znikome w stosunku do całego gminnego budżetu.

Będą znikome, ale będą. Dlaczego działając prywatnie, czy też w ramach swojej firmy ponosisz koszty swoich decyzji, a jeśli jest to już decyzja tego typu jak omawiana, to płaci ogół społeczeństwa?

Offline Król podziemia

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #74 dnia: Marca 30, 2013, 14:37:24 »
Cytat: "cooker"
Warto jeszcze dodać
Cytat:   
Każdy, czyj interes prawny lub uprawnienie zostały naruszone uchwałą lub za-rządzeniem podjętymi przez organ gminy   

Znajdź mi teraz podwód do pozwu... Widzisz tu gdzieś naruszenie?

To nie miejsce i czas aby argumentować znaczenie "interesu prawnego i faktycznego" Ja dostrzegam prawo do kwestionowania takiej jak ta decyzji i w mojej ocenie to właśnie Decyzja-nie uchwała rady, winna być przedmiotem postępowania.Oczywiście po wyczerpaniu wskazanych w ustawie środków zaskarżenia.

-Sokrates-