To nie marnotrastwo tylko konieczność. Dziur jest bardzo duzo i trzeba je choć tymczasowo załatac, bo inaczej porozwalamy sobie samochody.
Takie prawdziwe i bardziej trwałe naprawianie dziur nastapi dopiero wiosną, po ustapieniu mrozów. W takich warunkach naprawy sa skuteczniejsze.
Przypominam, że w tym roku ma byc kilka kompleksowych remontów dróg: Roweckiego, nowopol, widukt Piotra i Pawła, Lesna, Kwiatkowskiego.
TrzebieżCITY - Wojska Polskiego to droga powiatowa i to starosta ma ją wyremontowac. Z tego co mi wiadomo, to powiat planuje remont części Piłsudskiego, od Dębowej do Przybora. Oczywiście jesli im wystarczy kasy.
Doktorze - w Japonii i USA nie byłem i nie znam ich technologii budowy i remontów dróg. W Europie Zachodniej tez nie miałem specjalnie okazji przyglądać sie tym sprawom. Przypominam jednak, że mowa o regionach, gdzie jest trochę więcej bogactwa, niz biedy. U nas, niestety, więcej biedy niz bogactwa. Właśnie słucham, ze nam UE zamroziła 4 mld Euro na drogi za nieprawidlowosci.