Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 14137834 razy)

Offline kier

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21600 dnia: Lipca 13, 2026, 21:33:51 »
Dobrze że, po wartościowaniu, nie będą UJMOWAĆ z podstawy 😃😃😃

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21601 dnia: Dzisiaj o 06:20:05 »
A wiecie (pewnie nie, bo nie czytacie ZUZP XD), ze slynna tabela "wartosciowania stanowisk" obowiazuje od daaaawna? Przeciez byly grupy zaszeregowania, przypisane do poszczegolnych stanowisk. Nie bylo "staraszego aparatowego", ale apratowy mogl byc w jednej z kilku grup.

Te grupy byly tak zrobione, ze praktycznie roznice mogly byc ogromne.

Wobec tego mam takie pytanie - co pozwala wam myslec, ze cos sie zmieni? xD
Ty na prawde jesteś tak głupi czy tylko udajesz ? jest trąbione od ponad miesiąca ze jest szansa, że ludzie dostaną podwyżki ( większe bądź mniejsze zależy jaką dostaną nowa grupę ) aa ty teraz się odpalasz ze nikt nie czyta zusp bo sa stare grupy... no [ciach!]
No i czego nie zrozumiales? Trabione to jest od poczatku roku jak nie lepiej, a nie od miesiaca xD Zachowujesz sie jakby ci mialo zycie zmienic to wartosciowanie, wielka awantura byla przy akcji z 4bop, a teraz wszyscy ryje zamkneli i czekaja grzecznie na aneksy w ktorych dostana 13zł podwyzki, bo nawet nie wiesz, ze to co teraz wprowadzaja istnieje od dawna xD

Wróc tu szczekac jak dostaniesz aneks, licze ze go tu wrzucisz. Mozesz zamazac nazwisko, zeby sie rodzina nie wstydzila. I nie mow do mnie brzydko.

Post Merge: [time]Lipca 13, 2026, 20:30:03 [/time]
A, no i nie odpowiedziales na pytanie - co pozwala ci sadzic, ze cos sie zmieni? xD
No to jesteś trochę w błędzie, bo są osoby z najniższą krajową , a wskakują na starszego lub sterowniczego i mają "13"zł podwyżki.
Wcześniej sterowniczy był tylko na Nitro.
Chłopaki z siarkowego o ile nie zostaną wykuwania to dostaną operatora kotła co wiąże się też z dużą podwyżka.

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21602 dnia: Dzisiaj o 08:18:41 »
A wiecie (pewnie nie, bo nie czytacie ZUZP XD), ze slynna tabela "wartosciowania stanowisk" obowiazuje od daaaawna? Przeciez byly grupy zaszeregowania, przypisane do poszczegolnych stanowisk. Nie bylo "staraszego aparatowego", ale apratowy mogl byc w jednej z kilku grup.

Ty na prawde jesteś tak głupi czy tylko udajesz ? jest trąbione od ponad miesiąca ze jest szansa, że ludzie dostaną podwyżki ( większe bądź mniejsze zależy jaką dostaną nowa grupę ) aa ty teraz się odpalasz ze nikt nie czyta zusp bo sa stare grupy... no [ciach!]
No i czego nie zrozumiales? Trabione to jest od poczatku roku jak nie lepiej, a nie od miesiaca xD Zachowujesz sie jakby ci mialo zycie zmienic to wartosciowanie, wielka awantura byla przy akcji z 4bop, a teraz wszyscy ryje zamkneli i czekaja grzecznie na aneksy w ktorych dostana 13zł podwyzki, bo nawet nie wiesz, ze to co teraz wprowadzaja istnieje od dawna xD

Wróc tu szczekac jak dostaniesz aneks, licze ze go tu wrzucisz. Mozesz zamazac nazwisko, zeby sie rodzina nie wstydzila. I nie mow do mnie brzydko.

A, no i nie odpowiedziales na pytanie - co pozwala ci sadzic, ze cos sie zmieni? xD
No to jesteś trochę w błędzie, bo są osoby z najniższą krajową , a wskakują na starszego lub sterowniczego i mają "13"zł podwyżki.
Chłopaki z siarkowego o ile nie zostaną wykuwania to dostaną operatora kotła co wiąże się też z dużą podwyżka.
13zł podwyzki to byla hiperbola. Oczywiscie, ze jakas czesc ludzi dostanie cos, ale nie spodziewajcie sie cudow.

Operatorzy kotla na siarkowym? Szczerze watpie. Operatorzy kotla na EC mieli duzo wyzsze stawki, watpie zeby na siarkowym im takie dali. No ale trzymam kciuki, moze akurat. Na siarkowym robota niewdzieczna wiec im sie nalezy.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21603 dnia: Dzisiaj o 09:58:05 »

13zł podwyzki to byla hiperbola. Oczywiscie, ze jakas czesc ludzi dostanie cos, ale nie spodziewajcie sie cudow.

Operatorzy kotla na siarkowym? Szczerze watpie. Operatorzy kotla na EC mieli duzo wyzsze stawki, watpie zeby na siarkowym im takie dali. No ale trzymam kciuki, moze akurat. Na siarkowym robota niewdzieczna wiec im sie nalezy.
Chodzi o stanowisko i według Kierownika Siarkowego jest operator kotła i zaszeregowanie zgodnie z tabela daje dużą podwyżkę ,bo jak mnie pamięć nie myli to 7300.
Ja również użyłem "" przy pisaniu o podwyżce.

Offline Topolol

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21604 dnia: Dzisiaj o 11:19:56 »
Ja mam pytanie do związków, gdzie jakieś interwencje, rozmowy z zarządem na temat przyjmowania nowych pracowników i przedłużania umów czasowych. Braki coraz większe, załoga była przeciwna 4bop, ale jak tak dalej pójdzie to zarząd pod przykrywką "utrzymania ruchu zakładu" wpierdzieli rzeczywiście inny system. Gdzie jest wasza interwencja w tej sprawie.

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21605 dnia: Dzisiaj o 12:09:47 »
Uuuuu zwiazki zrobily pierwszy krok w kierunku sporu zbiorowego, ktos w koncu znalazl jaja :D.

Mikrofala już kręci popcorn.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21606 dnia: Dzisiaj o 12:53:40 »
Uuuuu zwiazki zrobily pierwszy krok w kierunku sporu zbiorowego, ktos w koncu znalazl jaja :D.

Ale to chyba ogólnie w całej GA ogłosili pogotowie strajkowe

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21607 dnia: Dzisiaj o 12:55:21 »

Ale to chyba ogólnie w całej GA ogłosili pogotowie strajkowe
W calej GA i w kazdej ze spolek oddzielnie na to wyglada, bo to pismo ktore jest jest bezposrednio do Prezes Królak. Ale ogolnie sytuacja dotyczy calej grupy. Zobaczymy jaka bedzie odpowiedz (i czy w ogole bedzie)

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #21608 dnia: Dzisiaj o 13:19:29 »
https://police24.pl/pl/12_biznes/23609_zwiazkowcy-z-grupy-azoty-police-groza-strajkiem-chca-1500-zl-podwyzki.html

Post Merge: Dzisiaj o 16:02:45
Nie wiem czy dobze czytam. Podwyzki dodatku zmianowego do 1500 z teraz obecnych okolo 1200
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 16:02:45 wysłana przez Samsonowicz »

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21609 dnia: Dzisiaj o 16:19:33 »
Wklejasz link i go nawet nie przeczytałeś? 1500 do zasadniczej, 1500 dodatku za zmiany i 30zł stażowego.
Muszę przyznać, że mnie ZZ trochę zaskoczyły tym strajkiem i żądaniami, pozytywnie zaskoczyły. W końcu!
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 16:21:32 wysłana przez Arkona »
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21610 dnia: Dzisiaj o 16:39:40 »
Wklejasz link i go nawet nie przeczytałeś? 1500 do zasadniczej, 1500 dodatku za zmiany i 30zł stażowego.
Muszę przyznać, że mnie ZZ trochę zaskoczyły tym strajkiem i żądaniami, pozytywnie zaskoczyły. W końcu!
30zł NETTO, wiec pewnie z 45~ brutto.

Myślę, że to by było "coś" konkretnego, ale oczywiscie czekamy :).

Podziekowania z tego co wiem naleza sie centrali Solidarnosci, bo ona owe pismo wyprodukowala.