Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8782670 razy)

Offline Samsonowicz

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19500 dnia: Dzisiaj o 12:52:35 »
A skąd ta informacja?  Wiem że już teraz wyrównują tym co mają ponizej najnizszej krajowej pensje zasadnicza.

Offline Sołtys

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #19501 dnia: Dzisiaj o 13:18:23 »
Apropo, planują, by dodatek zmianowy był brany pod uwagę przy najnizszej krajowej,czyli podwyżek i wyrównań nie będzie w przyszłym roku. Uśmiechajcie się.

Przecież od przyszłego roku wchodzi prawo unijne na podstawie którego stawką zasadnicza musi być równa co najmniej płacy minimalnej. Czyli dodatki nie będą mógłby być traktowane jako wyrownanie do płacy minimalnej.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19502 dnia: Dzisiaj o 13:20:35 »
A skąd ta informacja?  Wiem że już teraz wyrównują tym co mają ponizej najnizszej krajowej pensje zasadnicza.

W tym roku jeszcze wyrównują, ale rządzącym to przeszkadza. Za dużo zarabiamy. To jest obłęd. Ukraińcom dawać, bambusom dawać, a swoim rodakom zabierać. Dalej głosujcie na tych złodzieji.
https://www.infor.pl/prawo/nowosci-prawne/6918482,mrpips-5070-zl-dla-kazdego-od-1-stycznia-2026-r-ale-jest-haczyk-bo-nie-dla-tych-co-otrzymuja-premie-i-nagrody-oraz-inne-dodatki.html

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #19503 dnia: Dzisiaj o 14:42:44 »
To jak to tak będzie.  To jestem ciekaw, ile nowo zatrudnieni w przyszłym roku będą dostawali na start

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19504 dnia: Dzisiaj o 15:36:43 »
To jak to tak będzie.  To jestem ciekaw, ile nowo zatrudnieni w przyszłym roku będą dostawali na start
Pewnie minimalna + dodatki, tak jak bylo wiekszosc czasu. Ja 10 lat temu tez dostalem na start minimalna + dodatki i nawet po pierwszym przedluzeniu umowy nie dawali podwyzek.

Tylko nie wiem co na to pracownicy, wtedy nie bylo zbyt duzego wyboru przy bezrobociu ~10%, a teraz jak praca jest wszedzie moze byc kiepsko z chetnymi za taka kase, a nawet jak beda to hmm...nienajlepszej jakosci :P

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #19505 dnia: Dzisiaj o 17:16:47 »
No ok. To rozumiem ,ale w takiej sytuacji to co z tymi z pensja zasadnicza ponizej najniższej krajowej. A bedzie ich okolo 1000 osob jak sądzę albo i lepiej. Przecież teraz wyrównując stawkę do najniższej bylo okolo 500 osób.  A nie wierzę w to że tych którzy mają ponizej 5000 tys. Brutto jest mało

Offline duch

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #19506 dnia: Dzisiaj o 17:23:49 »
Zarabiasz więcej, więc masz dobre układy w obecnej „formacji” po wyborach. Emeryci tej „nędznej” firmy tego nie odczuli, bo te „nędzne” 200 złotych na wczasy pod gruszą nawet wycofali. Żenada. Każda szanująca firma czegoś takiego by chyba nie zrobiła. Mam złe wspomnienia z tą firmą niestety. Nie masz układów niczego się tutaj nie dorobisz. No chyba „garba” albo utraty zdrowia.