Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8053511 razy)

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #18855 dnia: Listopada 18, 2024, 09:47:05 »
Jestem innego zdania , bo jak ktoś wie ile mu zabierają to wie ile ma netto i tyle.
Mnie zastanawia co przyniesie styczeń i czy znowu bez podwyżek.
« Ostatnia zmiana: Listopada 18, 2024, 09:50:45 wysłana przez Mlodyapatatowy »

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18856 dnia: Listopada 18, 2024, 09:57:40 »
Jestem innego zdania , bo jak ktoś wie ile mu zabierają to wie ile ma netto i tyle.
Ale jak ja (to jest przykład, nie bierz tego dosłownie) mam się porównać z tobą, jak wiem ile mam potrąceń ale nie wiem ile ty masz? Możemy oboje mieć po 5000 brutto podstawy, ale ja mam PPE, 3 związki, lux med na żonę i dziecko, składkę na kasę zapomogowo-pozyczkowa i ratę z tej kasy, a ty nie masz nic i np. jesteś młodszy niż 26 lat? Przecież wtedy ja bym dostał z 3000 a ty z 4000

A styczeń nie przyniesie żadnych podwyżek oprócz tych co są na minimalnej. Nie ma żadnych negocjacji placowych, nie ma na to pieniędzy i banki na to nie pozwolą.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18857 dnia: Listopada 18, 2024, 10:26:27 »
Ale jak ja (to jest przykład, nie bierz tego dosłownie) mam się porównać z tobą, jak wiem ile mam potrąceń ale nie wiem ile ty masz? Możemy oboje mieć po 5000 brutto podstawy, ale ja mam PPE, 3 związki, lux med na żonę i dziecko, składkę na kasę zapomogowo-pozyczkowa i ratę z tej kasy, a ty nie masz nic i np. jesteś młodszy niż 26 lat? Przecież wtedy ja bym dostał z 3000 a ty z 4000

A styczeń nie przyniesie żadnych podwyżek oprócz tych co są na minimalnej. Nie ma żadnych negocjacji placowych, nie ma na to pieniędzy i banki na to nie pozwolą.
No to się powtórzę wiesz ile masz potrąceń , więc napisałem 4900 bez potrąceń( potrącenia są jakby Twoimi wydatkami)

Offline kanapowiec

• Stały bywalec
« Odpowiedź #18858 dnia: Listopada 20, 2024, 11:06:48 »
Jak tam na proteście? Widziałem że sporo osób. Gratulacje za frekwencję.

Offline Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #18859 dnia: Listopada 20, 2024, 12:34:41 »
Podobno od jutra nawozy już nie będą ściągane ze wschodu bo prywaciarzom i rolnikom zaimponowała skala i rozmach tego protestu.

Offline Wodnik Szuwarek

• Gaduła
« Odpowiedź #18860 dnia: Listopada 20, 2024, 18:49:29 »
No chyba nie liczyliscie że pójdą ram chłopaki na których się lache kładzie i którzy jak ten burdel zamkną znajdą sobie robotę gdzie indziej lepiej płatną. Panowie litości z Chujami na łby się zmieniliście? Związki lache położyły na pracowników,lekkim chujem wszystko oddały i ktoś liczył na to że tam pójdą protestować? Wszyscy mają wyjebane na ten zakład począwszy od tej co sprząta w kiblu skończywszy na prezesie. Tak więc krzyżyk na drogę nam wszystkim. Wesołych świąt życzę bo to już chyba pomału ten czas

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18861 dnia: Listopada 20, 2024, 19:21:32 »
No chyba nie liczyliscie że pójdą ram chłopaki na których się lache kładzie i którzy jak ten burdel zamkną znajdą sobie robotę gdzie indziej lepiej płatną. Panowie litości z Chujami na łby się zmieniliście? Związki lache położyły na pracowników,lekkim chujem wszystko oddały i ktoś liczył na to że tam pójdą protestować? Wszyscy mają wyjebane na ten zakład począwszy od tej co sprząta w kiblu skończywszy na prezesie. Tak więc krzyżyk na drogę nam wszystkim. Wesołych świąt życzę bo to już chyba pomału ten czas
Ale fakt, ze beka z tego protestu xD Zimno jak cholera, polowa zakladu juz sie zwolnila, ci co zostali to im wszystko jedno, a oni teraz sie obudzili z protestami xD ciekawe ile osob bylo

Czas na protest to byl w sierpniu, moze max we wrzesniu

Offline Wodnik Szuwarek

• Gaduła
« Odpowiedź #18862 dnia: Listopada 20, 2024, 20:07:12 »
Ale fakt, ze beka z tego protestu xD Zimno jak cholera, polowa zakladu juz sie zwolnila, ci co zostali to im wszystko jedno, a oni teraz sie obudzili z protestami xD ciekawe ile osob bylo

Czas na protest to byl w sierpniu, moze max we wrzesniu
Dokładnie...było myśleć o tym jak pracownikowi jeszcze się cokolwiek chcislo,a teraz jak pracownik został bez niczego i sam sobie to ma wyjebane. To że ten zakład funkcjonuję to tylko zasługa aparatowych bo bez nich wszyscy byście byli w czarnej dupie włącznie z Anną Tarocinska i reszta darmozjadów z biurowca.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #18863 dnia: Dzisiaj o 10:07:37 »
Ja dalej będę twierdził, że wszystkich nas wykańcza UE. I zobaczycie za chwilę jak każdy z nas będzie musiał płacić eurokratom daniny za emisję co2 to wszyscy zmienicie zdanie na temat cudownej Unii Europejskiej. Dziś doją zakłady, jutro się dorwą do przeciętnego Kowalskiego.

Offline Piotr

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18864 dnia: Dzisiaj o 10:08:32 »
Dokładnie...było myśleć o tym jak pracownikowi jeszcze się cokolwiek chcislo,a teraz jak pracownik został bez niczego i sam sobie to ma wyjebane. To że ten zakład funkcjonuję to tylko zasługa aparatowych bo bez nich wszyscy byście byli w czarnej dupie włącznie z Anną Tarocinska i reszta darmozjadów z biurowca.

Wszyscy sa potrzebni. Gdyby nie biurowiec to gówno byście sobie robili, bo nie byłoby materiałów do produkcji... Ty naprawdę jestes taki ograniczony intelektualnie czy udajesz?

Online Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #18865 dnia: Dzisiaj o 10:10:03 »
Ja dalej będę twierdził, że wszystkich nas wykańcza UE. I zobaczycie za chwilę jak każdy z nas będzie musiał płacić eurokratom daniny za emisję co2 to wszyscy zmienicie zdanie na temat cudownej Unii Europejskiej. Dziś doją zakłady, jutro się dorwą do przeciętnego Kowalskiego.
Oni naprawdę wierzyli, że UE to taki dobry wujek, co daje piniendze. XD

Offline Piotr

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18866 dnia: Dzisiaj o 10:12:45 »

UE to od zawsze pewien układ gdzie pewne pieniądze się daje, a pewne pobiera. Kwestia tego, żeby mądrze gospodarować tymi strumieniami i potrafić więcej czerpać korzyści. Sama w sobie Unia jest bardzo dobra tylko przez debili na różnych stopniach politycznych są czasem takie debilizmy z którymi ciężko się pogodzić - w tej sprawie chociażby brak w polsce atomu. Powinien być od wielu lat, a tu zero perspektyw żeby niedługo powstał. Wtedy byśmy mieli w dupie te opłaty za co2.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 10:14:38 wysłana przez Piotr »

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18867 dnia: Dzisiaj o 11:01:00 »

UE to od zawsze pewien układ gdzie pewne pieniądze się daje, a pewne pobiera. Kwestia tego, żeby mądrze gospodarować tymi strumieniami i potrafić więcej czerpać korzyści. Sama w sobie Unia jest bardzo dobra tylko przez debili na różnych stopniach politycznych są czasem takie debilizmy z którymi ciężko się pogodzić - w tej sprawie chociażby brak w polsce atomu. Powinien być od wielu lat, a tu zero perspektyw żeby niedługo powstał. Wtedy byśmy mieli w dupie te opłaty za co2.
O to to. Gdyby nasze rządy od 2004 roku (a więc zarówno PiS, PO jak i SLD oraz oczywiście PSL) wykorzystały środki unijne jak trzeba, to nawet przy polskiej mentalności już byśmy mieli uruchomione atomówki, czysty i tani prąd, nowoczesne i bezpieczniejsze miejsca pracy niż kopalnie węglowe, bezpieczeństwo energetyczne, a tak mamy najdroższy węgiel na świecie xD Francuzi nastawiali atomowek i nie dość że mają najniższe emisje (a co za tym idzie niższe koszty) to jeszcze regularnie eksportuja energię do sąsiednich krajów.

My niby stoimy na węglu, a jak się zaczęła wojna to go zabrakło XD nie mówiąc o cenach jego wydobycia.

I żebyście wszyscy mieli świadomość - WSZYSCY dokładamy do górnictwa grube miliardy co roku :)