Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 7985499 razy)

Offline Zachodniopomorzanin

• Bywalec
  • **
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #18750 dnia: Października 24, 2024, 20:02:31 »
Beznadzieja xD wracacie z pierwszej nocki odsypiacie do południa, następny dzień już psychicznie przygotowanie do powrotu do roboty i zapieprzać od nowa. Nie odpoczniecie w takim systemie, powodzenia.

Offline heineken

• Gaduła
« Odpowiedź #18751 dnia: Października 24, 2024, 20:21:27 »
Naprawdę w to uwierzyłeś? Nie słuchaj plotek. Prawo pracy nie pozwoli na taki system.

Offline Temerczyk

• Gadatliwy
« Odpowiedź #18752 dnia: Października 25, 2024, 10:45:30 »
U kolegi w fabryce plastików i laminatów w Świdwinie jest. I jakoś nie mają kontroli z Pip czy innych podobnych instytucji, więc chybiony argument.

Offline Gapsownik_

• Stały bywalec
« Odpowiedź #18753 dnia: Października 25, 2024, 12:10:35 »
Dla zakladowcow wszystko co jest inne niż 5bop jest niedopuszczalne i niemożliwe, taka mentalność.

Offline heineken

• Gaduła
« Odpowiedź #18754 dnia: Października 25, 2024, 12:54:39 »
U kolegi w fabryce plastików i laminatów w Świdwinie jest. I jakoś nie mają kontroli z Pip czy innych podobnych instytucji, więc chybiony argument.
No dobra ale to wychodzi 24 dni pracy w miesiacu czyli 192 godziny, chyba że Dodatkowe dni wolne dadzą, ale to się sprawdzi na krótką metę...

Offline Wodnik Szuwarek

• Gaduła
« Odpowiedź #18755 dnia: Października 25, 2024, 13:26:40 »
No dobra ale to wychodzi 24 dni pracy w miesiacu czyli 192 godziny, chyba że Dodatkowe dni wolne dadzą, ale to się sprawdzi na krótką metę...
Przecież ten system od samego początku tak funkcjonował że było DDW . Ja tak robiłem z dwa lata jako młody pracownik i nie polecam bo czasu na cokolwiek to mieć nie będziesz,nawet na solidne przypierdolenie w palnik bo się nie zdążysz ogarnac😋 a co do do tych 2tyw brutto 🤣prezes niedługo nawet będzie oszczędzał na. Skarpetkach a ziomek pisze o 2tys podwyżki 🤣 nie wiem stary co ty tam bierzesz ale proponuje odstawić

Offline Gapsownik_

• Stały bywalec
« Odpowiedź #18756 dnia: Października 25, 2024, 13:31:43 »
Zrobią wam kwartalny okres rozliczeniowy, część dni wypadnie wam z systemu pracy, a za dni nadmiarowe dostaniecie wysadki i się wszystko będzie zgadzać.

I to nic nadzwyczajnego, wiele zakładów tak funkcjonuje, a wy to przeżywacie, nie wiedząc nawet jak taki system jest rozliczany.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18757 dnia: Października 25, 2024, 13:33:23 »
Przecież ten system od samego początku tak funkcjonował że było DDW . Ja tak robiłem z dwa lata jako młody pracownik i nie polecam bo czasu na cokolwiek to mieć nie będziesz,nawet na solidne przypierdolenie w palnik bo się nie zdążysz ogarnac😋 a co do do tych 2tyw brutto 🤣prezes niedługo nawet będzie oszczędzał na. Skarpetkach a ziomek pisze o 2tys podwyżki 🤣 nie wiem stary co ty tam bierzesz ale proponuje odstawić
2k brutto na głowę przy pozbyciu się jednej z 5 zmian to przecież super interes

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #18758 dnia: Października 25, 2024, 17:14:59 »
Ludzie, kto wam da 2tyś podwyżki? jeszcze niedawno, mnie prostowaliście, że 20% od dodatku zmianowego, a nie podstawy. A teraz już jakieś 2k podwyżki xd ten system nie byłby taki zły, bo i tak przejdziemy na 4bop, chyba każdy widzi, co się dzieje z ludzmi na zmianach? tam gdzie jest jak najmniej nocek pod rząd, zawsze będzie to lepszy system.

112233 WW jest o wiele lepsze dla zdrowia niż 1111 W 2222 W 3333 WW
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2024, 17:22:24 wysłana przez Arkona »

Offline Topolol

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #18759 dnia: Października 25, 2024, 17:41:27 »
2k brutto to powinno być podwyżki inflacyjnej, której od 3 lat nie widać na zakładzie. Śmiech na sali

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #18760 dnia: Października 25, 2024, 17:43:56 »
Teraz rządzi Ryży, więc zaraz będzie deflacja i pensje wrócą do normy mordo.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #18761 dnia: Października 25, 2024, 17:44:53 »
2k brutto to powinno być podwyżki inflacyjnej, której od 3 lat nie widać na zakładzie. Śmiech na sali

Ten zakład nie wiadomo czy będzie istniał, a Ty chcesz podwyżkę. Ja wiem, że jesteśmy w plecy, ale niestety przynosimy potężne straty, a nie zyski.

Offline Wodnik Szuwarek

• Gaduła
« Odpowiedź #18762 dnia: Października 25, 2024, 18:48:49 »
Ludzie, kto wam da 2tyś podwyżki? jeszcze niedawno, mnie prostowaliście, że 20% od dodatku zmianowego, a nie podstawy. A teraz już jakieś 2k podwyżki xd ten system nie byłby taki zły, bo i tak przejdziemy na 4bop, chyba każdy widzi, co się dzieje z ludzmi na zmianach? tam gdzie jest jak najmniej nocek pod rząd, zawsze będzie to lepszy system.

112233 WW jest o wiele lepsze dla zdrowia niż 1111 W 2222 W 3333 WW
Jedno zmianowi będą pewnie niebawem mieli 4dniowy tydzień pracy i weekend od piątku a my 6dni pracy do tego niedziela i święta  i dwa dni wolne 🤣 takie rzeczy to tylko w Polsce.

Offline Topolol

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #18763 dnia: Października 25, 2024, 18:54:36 »
Arkonia, po prostu 2k podwyżki brutto to kolejny liść od zarządu nie ważne jakie 4bop by zrobili. Bo za godzinę pracy będziesz mniej zarabiał jak teraz, pisząc prościej będziesz bardziej wykorzystywany jak teraz żeby się już brzydziej nie wyrażać

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #18764 dnia: Października 25, 2024, 19:34:07 »
Oddadzą Ci DW i nie będziesz pracował więcej godzin jak teraz pracujesz. To jest państwowa firma, a nie jakiś krzak. A poza tym, to wszystko są ploty. Ktoś tu czasem się pojawi, walnie jakiegoś suchara, a wy się nakręcacie.