Czy ktoś logiczne, przed kolejnymi wyborami potrafi określić błąd w kampani "Nowych Polic"?
czarny pijar - ten sam błąd powiela teraz Kardziejonek Team (co prawda oni robią dokładną powtórkę z PSG). Początek kampani Misiły rozpoczynał się jeszcze "jak cię mogę" ale bardzo szybko zaczął atakować wszystko wokół. Tak niestety nie zbuduje się dobrego wizerunku i nie zachęci się wyborców. Jadu nie brakuje nam na codzień z mediów.
Z takiej kampanii można niestety wysnuć wniosek jeden, nic się nie zmieni może być tylko gorzej, ale oni robią to cy my byśmy chcieli i przez to są be. Doświadczenia ostatnich lat na to jednoznacznie wskazują.
Nie narzucam swoich poglądów tylko ukazuje - trochę przejaskrawiony - ale niestety potwierdzony przez historię scenariusz wydarzeń. Nie było od kilku lat w Policach (jak i Kraju) ugrupowania, które zaproponowałoby coś innego niż pozostałe. Co najwyżej zmienia się kolejność. Programy zawierają tylko ogólniki z których ciężko rozliczać oraz pewniki tzn. trwające już inwestycje i programy które muszą być wykonane bo trwają lub przepisy je wymuszają.
Dzisiaj brakuje dobrej polityki. Pozytywnych wizji przyszłości. Ofert tego co będą ugrupowania robiły przez najbliższe 25 lat, bo co będą robić przez najbliższe 4 to nietrudno się domyślić, a jak mam wybierać kogoś, kto i tak nic nie zmieni po za twarzami na stołkach to po jaką cholerę mam zmieniać coś co jako tako funkcjonuje, a nowi to mogą spieprzyć i w ogóle nie będzie szło. Programy 4 letnie nie mają najmniejszego sensu, gdyż można wszystkie 4 urzędowania streścić w takim skrócie:
- pierwsze 2 lata musieliśmy ogarnąć bałagan po poprzednika
- w 3 roku po rozpoznaniu sytuacji zaczęliśmy tworzyć progamy i inwestycje, ale
- w 4 roku rozpoczęła się kampania i niestety nie zdążyliśmy bo już wszyscy prowadzili kampanie i nie było z kim współpracować.
Mam nadzieję, że w końcu ktoś się pojawi (no może nie od razu Krzystek z programem na 2050 ale jakiś rozsądny program, którego gmina będzie się trzymać przez najbliższe 15 lat by poprawić byt w tej gminie i przyciągnąć inwestorów)