Ma pan rację zmieniłem adres zamieszkania ale nie zameldowania i uważam że zgłoszenie tego faktu nie jest potrzebne ponieważ nie ma różnicy z którego miejsca odprowadzana jest składka za moją osobę.
b) Nic trudnego ale nie wiem do czego pan pieje bo jasno z mojej wypowiedzi wynika że ludziom nie chodzi o sposób naliczania opłaty ale o podwyższki, niech będzie od wody, prądu, metrażu, ilości osób, psów, kotów i Bóg wie od czego jeszcze ale niech zostanie na tej stawce którą jest bo przypomnę socjalizm dawno się skończył i nie w interesie płacących jest szukanie tych co nie płacą bądź płacenie za nich.
Proszę Pana, proszę nie zaniżać poziomu dyskusji!!!!!!!!
Obserwuję Pana wypowiedzi od samego początku i mam wrażenie, że tak naprawdę temat dyskusji jest Panu obcy.
Co do płatności to sam się Pan przyznał, że nie jest zgłoszony do opłaty. Police są małe, wystarczy popytać - na osiedlu w pobliżu Pana obecnego miejsca pracy tylko wynajmował Pan mieszkanie więc opłaty jak Pan sam potwierdził nie było. Z miejsca zameldowania najprawdopodobniej jeśli był to policki adres ktoś Pana wykreślił bo dlaczego ktoś miałby płacić za nieobecnych. Ułomne przepisy pozwalają na takie machlojki a ktoś na tym korzysta.
Post Merge: [time]Grudzień 10, 2015, 17:28:25 [/time]
I jeżeli mieszkańcy wyrazili chęć wypowiedzenia to im dajmy możliwość na nie podstawiajmy ankietę którą z konsultacjami ma mało wspólnego. I tu dodam jeszcze jedno pytanie "każdy uprawniony mieszkaniec może oddać tylko jeden głos. Uprawnieni do głosowania są wszyscy mieszkańcy gminy Police" czyli ci nie zarejestrowani i nie pełno letni też?
Przy takim płytkim poziomie myślenia niektórzy nawet młodzi doczekaliby się emerytury.
Pyta Pan o siebie?
Bo z wcześniejszej wypowiedzi wynika, że to Pan nie jest zarejestrowany do opłaty śmieciowej - niech się Pan więcej nie pogrąża ;-)))
Przecież za niepłacących zapłacą ci uczciwi.
Jeśli na forum wypowiadają się niektórzy uczciwi to powinni wiedzieć jak to działa i powinni rozważyć jak poprawić ten stan i jak tępić tych, którzy
oszukują.
Post Merge: Grudnia 10, 2015, 17:53:34
A noże trzeba napisać projekt uchwały obywatelskiej,
Pan Panie Krystianie ma wprawę w pisaniu projektów.
Police to małe miasteczko - poszperało się i się wie.
Powiadają tu i ówdzie, że niektórzy lubą ogródków piwnych bo narzucają tam ceny trunków a swoich nie można przynosić.
Za to picie poza takimi ogródkami pod tzw. chmurką grozi mandatem od straży miejskiej. Co trzeba zrobić?
Napisać petycję o likwidację straży miejskiej a nie dostosować się do przepisów.
To tak jak w szkole.
Przytoczę cytat stary jak świat: "słaby i leniwy uczeń nie siądzie nad książkami i nie zacznie się uczyć aby dorównać tym lepszym - za to zrobi wszystko aby zniszczyć tych lepszych i wszelkimi sposobami zniżyć ich do swojego poziomu"