Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 5.  (Przeczytany 110490 razy)

Offline Afgan2402

• Gaduła
[Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 5.
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpnia 30, 2012, 22:58:27 »
Cytat: "kubapolice"
Cytat: "Afgan2402"
Fajny artykul o "gryzoniach" ktora nazwa jest zabroniona na tym forum  
Nazwa nie jest zabroniona. Zabronione jest używanie jej jako określenie grupy osób, co może być obraźliwe, ale najwyraźniej masz problem ze zrozumieniem tego prostego faktu.

A odpowiedz kto nalezy do tej okreslonej grupy osob ,co moze byc obrazliwe na tym forum?
PO,tylko dla idiotów.

j.7

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Sierpnia 31, 2012, 10:24:36 »
Wczoraj w Sejmie – czego można było się spodziewać? Nie pozwolą, żeby jeszcze coś więcej ujrzało światło dzienne. Myślę, że w wielu innych Państwach, sam fakt jakichkolwiek podejrzeń, co do rodziny Premiera, czy też domniemanych powiązań szemranego interesu z władzą, tak poważnych i w tak mega poważnej sprawie, która dotknęła tak wielu Polaków, spowodowałby, że Premier podałby się do dymisji lub przynajmniej, nie mając nic do ukrycia, komisja zostałaby powołana.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpnia 31, 2012, 10:39:13 »
Cytat: "j.7"
Premier podałby się do dymisji lub przynajmniej, nie mając nic do ukrycia, komisja zostałaby powołana.

Zapomnij, oni do konca beda isc w zaparte, ogladalem wczoraj relacje z sejmu, ta sprawa smierdzi na kilometry, PSL pokazal, ze jest najzwyklejsza polityczna prostytutka, ktora idzie tam, gdzie jest lepiej. Mysle, ze PO takim zachowaniem strzela sobie w kolano, swoja droga podobalo mi sie wczoraj to, ze po przebiegu calej debaty, opozycja ponad wszelkimi podzialami poparla wniosek PiS-u. Sprawa jest bardzo powazna, i nie chodzi juz nawet o te nieszczesne Amber Gold i pokrzywdzonych ludzi, a o bajzel, uklady i swiadome przymykanie oczu na czysty kryminal. W kazdym normalnym, cywilizowanym kraju, rzad po takiej aferze polecialby w kosmos. Polska to jednak chory kraj...

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:25:40 »
Cytat: "MBtech"
oni do konca beda isc w zaparte, ogladalem wczoraj relacje z sejmu, ta sprawa smierdzi na kilometry, PSL pokazal, ze jest najzwyklejsza polityczna prostytutka, ktora idzie tam, gdzie jest lepiej.

PSL udowadnia to od wielu lat. Podłączają się do wygranych nieważne czy to lewicowe SLD czy mające całkowicie odmienny program PO. W ten sposób partia która ma poparcie ledwie przekraczające próg wyborczy współrządzi Polską i obstawia wiele stołków. Jak coś złe to nie oni. Nawet gdyby następne wygrało PIS to szybko by się dogadali.
We wczorajszym głosowaniu o powstanie komisji śledczej umowa między PO a PSL była prosta –wy kryjecie aferę taśmową a my waszą.

Offline Afgan2402

• Gaduła
« Odpowiedź #184 dnia: Sierpnia 31, 2012, 12:08:02 »
Cytat: "j.7"
Wczoraj w Sejmie – czego można było się spodziewać? Nie pozwolą, żeby jeszcze coś więcej ujrzało światło dzienne. Myślę, że w wielu innych Państwach, sam fakt jakichkolwiek podejrzeń, co do rodziny Premiera, czy też domniemanych powiązań szemranego interesu z władzą, tak poważnych i w tak mega poważnej sprawie, która dotknęła tak wielu Polaków, spowodowałby, że Premier podałby się do dymisji lub przynajmniej, nie mając nic do ukrycia, komisja zostałaby powołana.

Dyzma Amber Gold rządzi polską mafią. Mówi jasno i otwarcie. Co mi zrobicie? Mam w rękach sądy, prokuraturę i służby specjalne .
Nocna zmiana trzyma się dzielnie.A widmo tajemniczego samobójcy krąży nad Polską coraz blizej . ;D
PO,tylko dla idiotów.

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpnia 31, 2012, 13:18:17 »
Cytat: "pol"
oni do konca beda isc w zaparte, ogladalem wczoraj relacje z sejmu, ta sprawa smierdzi na kilometry, PSL pokazal, ze jest najzwyklejsza polityczna prostytutka, ktora idzie tam, gdzie jest lepiej.

PSL udowadnia to od wielu lat. Podłączają się do wygranych nieważne czy to lewicowe SLD czy mające całkowicie odmienny program PO. W ten sposób partia która ma poparcie ledwie przekraczające próg wyborczy współrządzi Polską i obstawia wiele stołków. Jak coś złe to nie oni. Nawet gdyby następne wygrało PIS to szybko by się dogadali.

Dwóch się bije, trzeci w ich cieniu ale zawsze w rządzie. Taka poza, w rozkroku hmm... brzydka...,gdy patrzy się z boku.
- Znaj i uwzględniaj zdanie innych -

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #187 dnia: Września 01, 2012, 00:12:37 »
http://wpolityce.pl/dzien...ecinanie-wstegi

POciagowe "karki" w akcji

Chciałem właśnie wrzucić tę fotkę. Tylko nie wiedziałem w który wątek:
 polityczny czy w śmieszne zdjęcia.

Najwięksi z PO w tym rejonie (miedzy innymi na pierwszym planie widać marszałka wojewódzkiego samorządu i prezydenta Gdańska - oczywiście PO) ciągną samolot największego oszusta Marcina P. w Polsce.

Śmieszne, tylko nie wiem czy dla wszystkich.

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #188 dnia: Września 01, 2012, 14:46:28 »
W kazdym normalnym, cywilizowanym kraju, rzad po takiej aferze polecialby w kosmos.

Są takie kraje? W realu? Nazwy można prosić?

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #189 dnia: Września 01, 2012, 14:51:50 »
Cytat: "Daria"

Proponuję się bardziej zainteresować życiem politycznym w Europie (Skandynawia, kraje zachodnie) i standardami politycznymi jakie w niej panują. Oczywiście, afery wszędzie się zdarzają, jednak jeszcze się nie spotkałem z taką ignorancją zagrożeń i ich lekceważeniem, jaką serwują polskie partie rządzące. Wszystko co widzimy w polskiej polityce, to tylko pokazówki. Ostatnie zjednoczenie polskiej opozycji było bardzo pozytywne, mam nadzieję, że ten fakt da Polakom do myślenia, choć z drugiej strony powstaje dylemat, jakiej opcji politycznej będzie można zaufać?

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #190 dnia: Września 01, 2012, 16:33:54 »

Proponuję się bardziej zainteresować życiem politycznym w Europie (Skandynawia, kraje zachodnie) i standardami politycznymi jakie w niej panują.

Już to zrobiłam. Nie zgadzam się z Tobą, że receptą na wszelkie zło w naszym kraju, w moim kraju jest eliminacja rządu. Na kryzys ,,Polska" pracowała wiele lat. Mleko rozlane. Parlament to nie tylko rząd, ale i opozycja, niezrzeszeni politycy. Dlaczego nie przyjmują do swojej świadomości, oczywistej oczywistości, że odpowiedzialni są wszyscy.

...powstaje dylemat, jakiej opcji politycznej będzie można zaufać?

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #191 dnia: Września 01, 2012, 16:42:13 »
Nie zgadzam się z Tobą, że receptą na wszelkie zło w naszym kraju, w moim kraju jest eliminacja rządu.

Gdzie pisałem o likwidacji rządu? Ktoś musi rządzić, to jasne, dlatego uważam, że wybór kandydatów będzie w przyszłości niezłym dylematem, w tym twierdzeniu, jak widzę się zgadzamy.

Offline Afgan2402

• Gaduła
« Odpowiedź #192 dnia: Września 01, 2012, 21:41:21 »
http://wpolityce.pl/wydarzenia/35280-gigantyczne-problemy-finansowe-tvp-moga-zaskoczyc-kibicow-pilkarskich-kto-chcialby-zaplacic-aby-obejrzec-mecz-reprezentacji

Jak powiedzial klasyk Krzysiu Kononowicz ''Nie bedzie niczego" wchodzi w zycie na calego.

A ze juz nie pokazuja  paraolimpiady, to Dworak juz sie nawet nie tlumaczy.
A dzis policzanka Paulina Wozniak zdobyla brazowy medal na 100 metrow, w stylu klasycznym.

MBtech dzieki:)
PO,tylko dla idiotów.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #193 dnia: Września 01, 2012, 21:46:47 »
Krzysiu Kokonowicz

Krzysztof Kononowicz.

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
« Odpowiedź #194 dnia: Września 01, 2012, 22:16:43 »
...Ktoś musi rządzić, to jasne, dlatego uważam, że wybór kandydatów będzie w przyszłości niezłym dylematem, w tym twierdzeniu, jak widzę się zgadzamy.

Stanąłem przed tym dylematem w ostatnich wyborach parlamentarnych.
I... oddałem głos nieważny.
W tej chwili nie widzę ŻADNEJ interesującej oferty politycznej, której mógłbym powierzyć swój głos wyborczy.

Zastanawiam się tylko jaką droga pójdą polscy wyborcy? Czy drogą kontestacji, której efektem będzie wyłanianie drużyny parlamentarnej przez kilkanaście procent głosujących, czy też poprzez nagłe, skokowe poparcie zupełnie nowej formacji, która uzyska ogromną większość poparcia i ściągnie do urn wyborczych ponad 60% uprawnionych wyborców.

Zanosi się na realizację scenariusza nr 1, choć dobrze by było gdyby spełnił się jednak scenariusz nr 2.