Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 5.  (Przeczytany 110493 razy)

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
[Ogólne] Chcieliście PO, to macie cz. 5.
« Odpowiedź #165 dnia: Sierpnia 29, 2012, 23:28:52 »
MBtech, a myślisz, że czemu ja też się nie czuję okradany? Tyle co ja podatków tu ostatnio płacę to mogę przeżyć i nie marudzić na okradanie :lol2: Teraz się (chyba) skończy dobre. No chyba, że w nowej firmie też jakąś kosmiczną umowę będę miał :devil:

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #166 dnia: Sierpnia 29, 2012, 23:32:21 »
Więc nie dziw się, że ludziom puszczają nerwy, osobiście rozumiem frustrację rodaków, jednak nie jestem do końca przekonany, że za stopień jej nasilenia odpowiada tylko jedna, rządząca opcja polityczna.

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #167 dnia: Sierpnia 29, 2012, 23:41:38 »
Ale do jakiego kraju byś nie pojechał (z paroma wyjątkami) to podatki musisz płacić. U nas niestety do kasy z podatków dossało się kilka grup społecznych i (co oczywiste) łatwo się odsunąć nie dadzą. No i za dużo kasy u nas "wypływa" bokami. Po części z powodu przepisów (sławetne planowanie przed początkiem nowego roku ile papieru toaletowego i materiałów biurowych zużyje urząd) a po części z pewnej maniery w stosowaniu prawa. Bo przepisów nie mamy aż takich złych. Tylko my je zupełnie inaczej interpretujemy i stosujemy niż chociażby Niemcy. Nawet jeśli od jutra wprowadziłbyś u nas niemieckie przepisy to i tak byśmy (jako społeczeństwo) znaleźli sposób, żeby to obejść i w ten czy inny sposób skubnąć system na kasę. Zmiany w kraju powinniśmy zacząć od siebie. Wszak to z nas (obywateli) wywodzą się politycy. Zaczyna się od drobnych spraw ("pożyczenie" czegoś z pracy) a kończy na milionach. Widzę to chociażby w mojej branży. Sprzedaż "oszczędności" albo "zaglądanie" na naczepę są na porządku dziennym. I dziwnym jest ktoś, kto tego nie robi. I co ciekawe, osoby które są w ten sposób "zaradne" uważają, że to politycy kradną.  :crazy:

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #168 dnia: Sierpnia 29, 2012, 23:43:42 »
Kurcze, masz rację, nic dodać, nic ująć.

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #169 dnia: Sierpnia 30, 2012, 10:32:18 »
Cytat: "sekator"
Cytat: "Wykidajło"
Prawdziwy dramat to będzie, jak tąpnie w pisowskich biznesach, co się (nomen omen?) SKOK nazywają

Tąpnie, tylko zatrudnijcie Piterę. Za pół miliona złotych znajdzie wam coś w rodzaju dorsza za 8 zł.. :rotfl:
Resztę załatwi Józef Bąk przy pomocy tatusia i swojego byłego pracodawcy. Dzięki nim, ostatnie, polskie instytucje finansowe padną,

Zawsze możesz je ratować zanosząc do najbliższego SKOKu swoje oszczędności. Co, czyżbyś bardziej ufał niepolskim instytucjom finansowym?

Dla tych, którzy do "Polityki" nr 35/2012 nie mają dostępu: SKOKi mają 22% "złych" kredytów w portfelu. Poprawiają sobie bilans "sprzedając" te długi do swojej spółki zarejestrowanej w Luksemburgu za "obligacje" (cudzysłów, bo wykup po ewentualnej spłacie pożyczki). W księgach jest fajnie - a w rzeczywistości zamiast jednej piątej prawdziwych pieniędzy klientów, które ze SKOK wyszły (2,15 mld z 9,8 mld zł), są papiery bez pokrycia w czymkolwiek. Amber Gold to przy tym pikuś.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline Afgan2402

• Gaduła
« Odpowiedź #170 dnia: Sierpnia 30, 2012, 11:32:40 »
Cytuj (zaznaczone)
Dla tych, którzy do "Polityki" nr 35/2012 nie mają dostępu: SKOKi mają 22% "złych" kredytów w portfelu. Poprawiają sobie bilans "sprzedając" te długi do swojej spółki zarejestrowanej w Luksemburgu za "obligacje" (cudzysłów, bo wykup po ewentualnej spłacie pożyczki). W księgach jest fajnie - a w rzeczywistości zamiast jednej piątej prawdziwych pieniędzy klientów, które ze SKOK wyszły (2,15 mld z 9,8 mld zł), są papiery bez pokrycia w czymkolwiek. Amber Gold to przy tym pikuś.

Jak Amber Gold przy tym maly pikus ,to czemu sluzalcze Tuskowi media  o tym milcza?
Szechter na urlopie ?
PO,tylko dla idiotów.

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
  • Subiektywnie obiektywny
« Odpowiedź #171 dnia: Sierpnia 30, 2012, 11:37:27 »
Cytat: "Afgan2402"
Jak Amber Gold przy tym maly pikus ,to czemu sluzalcze Tuskowi media o tym milcza?
Widocznie nie są tak służalcze jak ci się wydaje.
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline Wojtek Dudek

• VIP
« Odpowiedź #172 dnia: Sierpnia 30, 2012, 11:38:40 »
Cytat: "Wykidajło"
Zawsze możesz je ratować zanosząc do najbliższego SKOKu swoje oszczędności.

Powierzać jakiekolwiek oszczędności instytucjom opanowanym lub zarządzanym przez polityków, to tak, jakby zagrać na bazarze w trzy karty, lub trzy kubki!  ;D

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #173 dnia: Sierpnia 30, 2012, 13:00:36 »
Nawet trawy nie dacie spokojnie skosić. Wystarczy zajrzeć tu na chwilę i nie da się nie odezwać.
Cytat: "kubapolice"
 Jak Amber Gold przy tym maly pikus ,to czemu sluzalcze Tuskowi media o tym milcza?

Może milczą bo w skoku na razie brak pokrzywdzonych i nie zgłosiło się do prokuratury tak jak w przypadku Amber Gold na tą chwilę ponad 2900 osób poszkodowanych na łączną sumę 181,9 mln.
Cytat: "Kilofownikownia"
Ale fakt: coś z bogacza mam bo jestem właścicielem 2 samochodów

Też mam dwa i się nie chwalę
...miałem nawet akwarium, ale jeden z forumowiczów je kupił.
 ;D
Bo za dług publiczny odpowiada tylko i wyłącznie Tusk. Wcześniej nasz kraj miał ogrom kasy na plusie

Obiecywał tanie państwo, zmniejszenie liczby urzędników. Tym czasem wiemy wszyscy, że wzrosła liczba etatów jak nigdy dotąd. Przecież koledzy muszą gdzieś pracować.
U nas niestety do kasy z podatków dossało się kilka grup społecznych i (co oczywiste) łatwo się odsunąć nie dadzą.

W obietnicach przedwyborczych nie mówiono o ich podnoszeniu i o zabraniu wielu ulg.

To wszystko dlatego „by żyło się lepiej” kolesiom.  :money:

Idę do pracy – zarabiać na paliwo.
Miłej dyskusji

Poprawiłem cytat.
Kubapolice

Offline Afgan2402

• Gaduła
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpnia 30, 2012, 14:09:51 »
Cytat: "kubapolice"

Oczywiscie telewizja  ta prywatna i publiczna jest bardzo obiektywna politycznie :safe:
A w sprawie Amber Gold Tusk jest do odstrzalu i nawet tvn z szechterem jada po Tusku.
Ciekawe kogo tym razem przyjdzie odwiedzic "seryjny samobojca"
Stawiam na Marcina P , a i moze Dyzma z kaszub zalapie sie na wizyte :devil:
PO,tylko dla idiotów.

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpnia 30, 2012, 14:49:52 »
Cytat: "pol"

Ale fakt: coś z bogacza mam bo jestem właścicielem 2 samochodów

Też mam dwa i się nie chwalę
Nie zrozumiałeś aluzji

...miałem nawet akwarium, ale jeden z forumowiczów je kupił.
 ;D
...albo może jednak zrozumiałeś? :D

Bo za dług publiczny odpowiada tylko i wyłącznie Tusk. Wcześniej nasz kraj miał ogrom kasy na plusie

Obiecywał tanie państwo, zmniejszenie liczby urzędników. Tym czasem wiemy wszyscy, że wzrosła liczba etatów jak nigdy dotąd. Przecież koledzy muszą gdzieś pracować.
Nie wiem czy słyszałeś, ale wzrost etatów w administracji nastąpił po ogłoszeniu przez rząd w jaki sposób chcą je ograniczyć. I większość urzędów (aby zwolnienia nie objęły "swoich") pozatrudniała na potęgę ludzi aby było potem kogo redukować. Ale sprawa się rypła bo ustawę zawetowali (albo do TK skierowano? Już nie pamiętam)

Idę do pracy – zarabiać na paliwo.
Miłej dyskusji
Zarabiaj :D

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 30, 2012, 18:46:54 »
Cytat - ,,Nie bądź pan głupi i stań pan u nas" - ;)

- Znaj i uwzględniaj zdanie innych -

Offline Afgan2402

• Gaduła
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 30, 2012, 21:24:58 »
http://wpolityce.pl/wydarzenia/35155-zaremba-o-froncie-obrony-kory-i-jego-zrodlach-lemingi-kochaja-celebrytow-a-nienawidza-prawicy

Fajny artykul o "gryzoniach" ktora nazwa jest zabroniona na tym forum :safe:
Zareba pewnie zostanie skazany przez Szechtera, na co najmniej 5 lat banicji dziennikarskiej ;D
PO,tylko dla idiotów.

tad19601963

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 30, 2012, 21:50:52 »
Myślę , że Michnik i Tusk załatwią sprawę ... pod dywan.. nie na darmo nie był w sejmie
a PR był na Mazurach żeby podpowiedzieli  co ma mówić

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
  • Subiektywnie obiektywny
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpnia 30, 2012, 22:39:17 »
Fajny artykul o "gryzoniach" ktora nazwa jest zabroniona na tym forum  
Nazwa nie jest zabroniona. Zabronione jest używanie jej jako określenie grupy osób, co może być obraźliwe, ale najwyraźniej masz problem ze zrozumieniem tego prostego faktu.
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.