Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8188117 razy)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #18990 dnia: Grudnia 16, 2024, 19:46:51 »
Takie luźne pytanie Panowie boicie się życia "po" Zakładach ?
Często narzekamy tu na finanse itp.
Sporo osób dorabia itp.
Na prawdę świat się nie kończy na ZCH.
Myślę, że sporo ludzi sie boi i sporo powinno. Jezeli nie umiesz robic nic oprocz obslugiwania instalacji (specjalistycznej, nie ma np. drugiej bieli w Polsce), jesli nie umiesz pracowac tylko siedzisz i spisz w pracy, nie dajac nic od siebie lub jesli masz powiedzmy 55 lat, to mysle ze masz sie czego bac.

A reszta? Mysle, ze nie. Jezeli masz 2 rece, 2 nogi i chociaz kolo IQ 90, to pracy jest pelno. Bardzo czesto lepszej niz na ZCH.

Oczywiscie ewentualny calkowity upadek ZCH to katastrofa dla Polic, bo zaraz za tym padnie czesc podwykonawcow, ludzie beda mieli mniej pieniedzy w zwiazku z czym padnie ryneczek, pare pizzerii czy innych kebabow itd.

No i jak bedzie troche wieksze bezrobocie to bedzie mi ciezej negocjowac stawki za moja prace :D

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18991 dnia: Grudnia 16, 2024, 20:11:22 »
Sporo osób dorabia itp.
Myślę, że sporo ludzi sie boi i sporo powinno. Jezeli nie umiesz robic nic oprocz obslugiwania instalacji (specjalistycznej, nie ma np. drugiej bieli w Polsce), jesli nie umiesz pracowac tylko siedzisz i spisz w pracy, nie dajac nic od siebie lub jesli masz powiedzmy 55 lat, to mysle ze masz sie czego bac.

A reszta? Mysle, ze nie. Jezeli masz 2 rece, 2 nogi i chociaz kolo IQ 90, to pracy jest pelno. Bardzo czesto lepszej niz na ZCH.

Oczywiscie ewentualny calkowity upadek ZCH to katastrofa dla Polic, bo zaraz za tym padnie czesc podwykonawcow, ludzie beda mieli mniej pieniedzy w zwiazku z czym padnie ryneczek, pare pizzerii czy innych kebabow itd.

No i jak bedzie troche wieksze bezrobocie to bedzie mi ciezej negocjowac stawki za moja prace :D
Jeżeli ktoś ma 55 lat i 15 lat pracy na ZCh to wytrzyma do 60 tutaj o ile go nie zwolnią sami , bo Siarkopolu ma odejść ok 200 osób tzn zarząd pomoże im odejść.
Większość ma jakieś uprawnienia suwnice taśmociągi itp to coś się znajdzie ..
Dorabiają na ciężarówkach czy autobusach to znajdą tam zatrudnienie.
Na prawdę nie ma co się bać.
Moim zdaniem większość tu jest bo jest taki system pracy i tyle.
Nowy Rok nowe szanse ;)

Offline peter

• Gaduła
« Odpowiedź #18992 dnia: Grudnia 16, 2024, 20:51:29 »
Rasowy aparatowy piszesz głupoty. Pracując na bieli obsługujesz wózki widłowe, suwnice, rozładunek cystern i masz uprawnienia czyli coś na początek w szukaniu pracy. Ci co śpią w pracy, po prostu w drugiej się wykazują. Oprócz bieli i starych nawozów to złota robota. Podwykonawców już nie ma na zakładzie od ponad roku.
Najlepiej podobał mi się strajk pod bramami ruskich nawozów, gdzie dużą część pracowników stanowią nasi zakładowcy. Oprócz "pracy" w kombinacie rozwozimy pizzę, kosimy trawniki, laminaty, stocznie warsztaty samochodowe wszędzie jesteśmy.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18993 dnia: Grudnia 16, 2024, 21:00:14 »
Rasowy aparatowy piszesz głupoty. Pracując na bieli obsługujesz wózki widłowe, suwnice, rozładunek cystern i masz uprawnienia czyli coś na początek w szukaniu pracy. Ci co śpią w pracy, po prostu w drugiej się wykazują. Oprócz bieli i starych nawozów to złota robota. Podwykonawców już nie ma na zakładzie od ponad roku.
Najlepiej podobał mi się strajk pod bramami ruskich nawozów, gdzie dużą część pracowników stanowią nasi zakładowcy. Oprócz "pracy" w kombinacie rozwozimy pizzę, kosimy trawniki, laminaty, stocznie warsztaty samochodowe wszędzie jesteśmy.
Oczywiście, ale wiekszosc ludzi robi te fuchy na czarno i na pol etatu, ciezko by bylo z tego zyc. A jakby bylo latwo z tego zyc, to czemu tego nie robia?

Taaaak, uprawnienia z bieli...suwnice IIS, nigdzie nie potrzebne, dzwigi towarowo-osobwe - potrzebne w szpitalach, tasmociagi - rowniez malo gdzie potrzebne, wozki widlowe - potrzebne wszedzie, ale kurs i egzamin kosztuje chyba z 1500zl i bardzo duzo ludzi to ma. Rozumiem o czym mowisz i w pewnym sensie masz racje, ale te uprawnienia nie sa duzo warte i nie daja jakiejs super przewagi na rynku pracy.

Taaa, podwykonawcow nie ma, a samochody np. Edilu jezdza dla sportu po zakladzie xD

Offline peter

• Gaduła
« Odpowiedź #18994 dnia: Grudnia 16, 2024, 21:22:34 »
Nie widziałem edilu na robocie od ponad roku może jakiś magazyn mają. Rasowy naprawdę na zakładzie teraz jak na pustyni, ostatni bufet na bieli mają zamykać. Teraz już się nie remontuje tylko odstawia. Co się zepsuje idzie na części. Z wyparek na bieli z pięciu została jedna, to samo na fosforowym. Oczyszczalnia grozi całkowitym zatrzymaniem fabryki bo został im ostatni to się nazywa fachowo odstojnik chyba. Ludzie z tego wydziału są wzywani do biurowca na przesłuchania i pytani o awarie sprzed kilku lat.

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #18995 dnia: Grudnia 16, 2024, 21:41:31 »
Spokojnie. Minister Wieczorek Wam pomoże.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18996 dnia: Grudnia 16, 2024, 21:53:15 »
Nie widziałem edilu na robocie od ponad roku może jakiś magazyn mają. Rasowy naprawdę na zakładzie teraz jak na pustyni, ostatni bufet na bieli mają zamykać. Teraz już się nie remontuje tylko odstawia. Co się zepsuje idzie na części. Z wyparek na bieli z pięciu została jedna, to samo na fosforowym. Oczyszczalnia grozi całkowitym zatrzymaniem fabryki bo został im ostatni to się nazywa fachowo odstojnik chyba. Ludzie z tego wydziału są wzywani do biurowca na przesłuchania i pytani o awarie sprzed kilku lat.
Wyparek to tam nie bylo odkad ja tam pracowalem xDDD Edil nie wiem, wiem ze z 2 tygodnie temu widzialem jeszcze auta jezdzace po zakladzie. Ale fakt - na pewno jest tego duzo mniej niz bylo, prawie wcale.

Ciekawe co z ta awaria, bo cos nikt nic nie mowi.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18997 dnia: Grudnia 16, 2024, 22:35:12 »
Sporo osób dorabia itp.

Jeżeli ktoś ma 55 lat i 15 lat pracy na ZCh to wytrzyma do 60 tutaj o ile go nie zwolnią sami , bo Siarkopolu ma odejść ok 200 osób tzn zarząd pomoże im odejść.
Nowy Rok nowe szanse ;)
2S przydatne sam używam w drugiej pracy na Stoczni
Jeżeli uważasz że po kursie będziesz potrafił dobrze jeździć sztaplarka to gratuluję , chyba że mówisz o przewożeniu jednej pustej palety.
Nie pracujesz na ZCh , ale samochody Edila widzisz ;)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #18998 dnia: Grudnia 16, 2024, 22:53:16 »
Sporo osób dorabia itp.

Nowy Rok nowe szanse ;)
2S przydatne sam używam w drugiej pracy na Stoczni
Jeżeli uważasz że po kursie będziesz potrafił dobrze jeździć sztaplarka to gratuluję , chyba że mówisz o przewożeniu jednej pustej palety.
Nie pracujesz na ZCh , ale samochody Edila widzisz ;)
Pani z bufetu na bieli też nie pracuje w ZCH, a samochody może widzieć ;)
Tak, na stoczni na pewno te uprawnienia są potrzebne, ale nie ma wielu takich firm jak stocznia, o to mi chodziło. To są dosyć specjalistyczne uprawnienia na które nie ma wielkiego zapotrzebowania.

Ale w jednym się chyba zgadzamy - jak ktoś ma dwie ręce i dwie nogi i nie jest w problematycznym dla pracodawcy wieku (50-55+) to z pracą w tych czasach nie ma problemu. Ale jak ktoś jest od 20 lat kierownikiem wydziału kwasu solnego (specjalnie nieistniejący wydział, żeby nie było że chodzi mi o konkretną osobę), to nie będzie mu łatwo znaleźć pracy, a już na pewno nie na swoim stanowisku i za taką kasę.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #18999 dnia: Grudnia 17, 2024, 12:00:09 »
Każdy kto ma ochotę do pracy znajdzie coś dla siebie
Może człowiek wcześniej się przejmował , ale teraz już praktycznie wcale
Mnie osobiście trzyma system pracy bo pracując ok 120h miesięcznie dorabiając ok 80 wychodzi bardzo dobry zarobek.
Ale wcześniej bylo zaplecze socjalne , a teraz ?
Badania energetyczne były wyniki dalej nie znane.
Podwyżki ?kolejny rok można zapomnieć
I ostatnia rzecz nie wiadomo co z czasem pracy i członkiem zarządu wybranym przez Pracowników.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #19000 dnia: Grudnia 18, 2024, 10:27:20 »
Chłopie tu bedzie tylko gorzej tylko starsi ludzie jak ja zostaną do końca. Który już niebawem nastanie. Jak bym był młodszy to sam bym już uciekł

Post Merge: Grudnia 18, 2024, 10:29:37
Tak jak rozmawialem z chłopakiem z mojej zmiany. Jak mu nie wyrównają stawki zasadniczej z najniższa krajową to od przyszłego roku się zwalnia.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2024, 10:29:37 wysłana przez Samsonowicz »

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #19001 dnia: Grudnia 19, 2024, 16:06:06 »
Brawo Pan Wieczorek! Gratuluję Pani Ani wyboru. Czy jest jakiś poseł, senator lub minister z naszego regionu, który nie przynosiłby wstydu? Wieczorek, Grodzki, Arłukowicz, Brudziński, Nitras, Misiło, Matecki... Ja pier...

Offline Qba99

• Wielka Gaduła