Dobry wieczór. W wojskowym skrócie przedstawiam problem ZCHP i całej grupy
1. podejrzewam, że za całą sytuacji na w Grupie Azoty odpowiedzialni są: UE, pisowcy i związki zawodowe. UE bo nie zamyka granic dla ruskiego nawozu, pis bo nie inwestował w zakład, a koncentrował się tylko na orlenie i polimerach, związki zawodowe które przespały stan z myślą że jakoś to będzie 2. w mojej ocenie podjęto decyzję o likwidacji grupy, wyjaśniam dlaczego: po pierwsze oszczędności jakie podjęto przy skali długów są śmieszne, a budzą niepokój pracowników, a skutkuje to samowolnymi zwolnieniami fachowców po drugie nie słychać by któryś z zarządów informował, że jedynym ratunkiem jest ograniczenie importu nawozów, amoniaku, mocznika....3. polimery nie odebrane w 100%, olefiny 3 sugestie o nieopłacalności inwestycji stanowią idealne powody do zrzucenia odpowiedzialności za plajtę całej grupy na PiSWAŻNA UWAGA I PROŚBA JEDNOCZEŚNIE
Wiem, że forum jest czytane przez ważne, decyzyjne osoby. Wiem, że to miejsce może dużo zmienić w podejściu do ZCHP: rządzącej platformy, zarządu, rady nadzorczej czy związków zawodowych. Nie małą rolę do odegrania mają władze lokalne które mogą wywierać miękkie naciski na ministerstwa. Jeżeli potraktujemy to miejsce do merytorycznej dyskusji zapewne coś z tego będzie, jeżeli zaś będziemy pisać o ru m zdrajcy czy jak to mocno trzeba ***** *** to nikt poważny nie poświęci nam sekundy. Czekam na merytoryczną rozmowę, a zapewniam, że coś ważnego dla naszego miasta możemy zrobić