Proszę wyhamować ze słownictwem a swoje emocje zaangażować we wczytanie się w uregulowania prawne dotyczące tej kwestii. To co Pan je prywatnie to Pana prywatna sprawa. Rozumiem, że Pan woli zbierać paragony, je archiwizować i mieć w gotowości do kontroli? Nie. No pracodawca też robi wszystko, aby Pan nie musiał a zgodnie z prawem zobowiązany jest sprawdzać co Pan spożywa komponując posiłek profilaktyczny. Niestety, to nie wymysł pracodawcy a izby skarbowej. Ma Pan przestrzegać Regulaminu a pracodawca robi wszystko aby pracownikom to ułatwić, po drugiej stronie jest kwestia opodatkowania tych kart podatkiem dochodowym w przypadku gdy pracodawca nie będzie kontrolował tego co pracownik spożywa jako posiłek profilaktyczny. Rozporządzenie mówi o kaloryczności, białkach, tłuszczach, węglowodanach a nie o wyznaniach czy preferencjach proroślinnych.
Post Merge: Stycznia 16, 2020, 09:30:55
RPzp_wracam do Regulaminu SOOP: par.4.2 Ocenie okresowej podlega Pracownik spełniający jednocześnie dwa warunki:
a. Okres zatrudnienia w relacji do liczby dni kalendarzowych w okresie oceny jest większy bądź równy 33%,
b. Obecność jest większa lub równa 66%.
3. Pracownik nie podlegający ocenie w myśl ust 2, na potrzeby naliczenia premii uznaniowej otrzymuje liczbę punktów jak dla oceny „Zgodna z oczekiwaniami”, chyba że w okresie oceny otrzymał naganę lub został zwolniony w trybie art.52 KP. W tym przypadku otrzymuje liczbę punktów oceny okresowej równą 0 (zero).”