PANI. Anno. I jak tam po dzisiejszym spotkaniu.czy juz coś ustalono. A.może.ks z was coś słyszał na temat dzisiejszego spotkania. Dziękuję za info
Forum raczej nie jest miejscem do relacjonowania postępów negocjacji. Jak będzie coś ustalone to na pewno wszyscy się dowiedzą. premia22 jak jesteś taki głodny informacji to zadzwoń do przedstawicieli ZZ.
Bo nic z tego nie mam . System premiowania jest do DUPY bo pracownik który będzie w danym kwartale np.miesiąc na chorobiwym otrzyma taką samą premie co pracownik który w tym czasie obsługiwał stanowisko swoje i jego.
Skoro prezes jest taki odpowiedzialny to niech zainteresuje się tym że na wydziałach są braki w obsadzie stanowisk.
Kierownicy nie zgłaszają takich faktów bo boją się o własne krzesełko i udają że wsztsko jest ok.
Na wydziale gdzie jest potrzebna obsada 14 osób pracuje sie w dziesięciu. Uruchamiasz sprzęt na 4 godziny by po tym czasie przejść do następnego budynku i uruchomić kolejny na 4 godziny.
Więc jeżeli mam pracować na kilku stanowiskach w ciągu jednej zmiany za innych którzy są na chorobowym to dlaczego miałbym nie zarabiać więcej i lepiej. Pracuję dla siebie i dla firmy i skoro prezes ma co roku premie i zarabia coraz więcej bo zakład przynosi zyski wiec też bym chciał bo po części to też zasługa pracowników że produkcja idzie pełną parą mimo braków w stanie osobowym.
Za chwilę pewnie odezwą się osoby które nie pracują bądź pracowały w zakładach i będą wpisy typu "jak się nie podoba..." " u prywaciaża ......" to są wasze problemy i mnie one nie interesuja że musisz pracować po 12 lub więcej godzin na pensje. Wychodzi na to że Wasi pracodawcy nie przestrzegają ustawowego czasu pracy albo ich te ustawy nie obowiązują .
Pozdrawiam