Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8062562 razy)

makusz

• Gość
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #360 dnia: Marca 19, 2012, 16:41:25 »
Cytat: "la_dzida"
Ja wiem o tym bardzo dobrze, kadra kierująca nie wstawia się za pracownikami.

Nie tak do końca. Bo gdyby obecny zarząd nie dbał o pracowników, to nie byłoby podwyżek i premii, od początku tego roku. Proponuję być sprawiedliwym w ocenach.

Offline KRET

• Gadatliwy
« Odpowiedź #361 dnia: Marca 19, 2012, 18:02:27 »
makusz a co powiesz na te rewelacje  cała prawda o "Motylu" raczej te informacje nie są wyssane z palca.. Zgodzisz się?

Offline la_dzida

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #362 dnia: Marca 19, 2012, 18:54:40 »
Mówisz o podwyżkach nic innego też mydlenie oczu. Podwyżki od 150 do 350 pokaż mi kto dostał 350 zł. Co do premii jeszcze tej nowej nikt nie dostał i na jej temat ani ja ani Ty nie możesz się wypowiedzieć. I Twoje słowa ,, Nie tak do końca ,, są właściwe robi się dużo na zakładach, ale nie wszystko tak do końca.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Kamila

• Gość
« Odpowiedź #363 dnia: Marca 19, 2012, 19:40:20 »
Cytat: "makusz"
Ja wiem o tym bardzo dobrze, kadra kierująca nie wstawia się za pracownikami.

Nie tak do końca. Bo gdyby obecny zarząd nie dbał o pracowników, to nie byłoby podwyżek i premii, od początku tego roku. Proponuję być sprawiedliwym w ocenach.

nasi związkowcy (a dokładnie przewodniczący) - udający teraz niewiniątka podpisali  
 regulamin zwolnień grupowych na 200 osób !!  a nie musieli - i TO jest FAKT !!

przez to wielu moich znajomych z Polic nie ma pracy !!

związkowcom i ich kandydatom ja już dziękuje.

Kamila

Offline kaskada

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #364 dnia: Marca 19, 2012, 20:03:47 »
Cytat: "makusz"
"Motyl" jest aktywny i mimo wielu trudności i ataków ze strony nieprzychylnych środowisk robi swoje.

co nie zawsze a w zasadzie rzadko znaczy to co obiecał. Niech się rozliczy ze swoich obietnic i z tego co zrobił faktycznie po za przyklepywaniem zwolnień...
homoseksualiści nie zapewniają przetrwania gatunku ludzkiego, dlatego nie można ich zrównywać w prawach z heteroseksualnymi-Jorge Fernándeza

Offline pol

• VIP
« Odpowiedź #365 dnia: Marca 19, 2012, 21:12:13 »
A moje zdanie dalej jest takie jak pisałem wcześniej:
„przedstawiciel załogi” głosujący, żeby zwolnić ludzi którzy go wybrali by ich reprezentował
 to delikatnie mówiąc coś nie tak.
 Wstydziłbym się wyjść na ulicę.

Offline Ona7718

• Gadatliwy
« Odpowiedź #366 dnia: Marca 19, 2012, 21:39:36 »
A ja powiem tak :) gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.
„Naczelną zasadą polityki finansowej mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków" - Donald Tusk

Kamila

• Gość
« Odpowiedź #367 dnia: Marca 19, 2012, 21:56:12 »
Cytat: "pol"
„przedstawiciel załogi” głosujący, żeby zwolnić ludzi którzy go wybrali by ich reprezentował

Ciekawe skąd wiesz jak kto głosował.. ?

Offline KRET

• Gadatliwy
« Odpowiedź #368 dnia: Marca 20, 2012, 06:48:31 »
Cytat: "Kamila"
nasi związkowcy (a dokładnie przewodniczący) - udający teraz niewiniątka podpisali
regulamin zwolnień grupowych na 200 osób !! a nie musieli - i TO jest FAKT !!

Kamila

a uważasz, że zwolnienia nie były potrzebne? Mógł bym mnożyć przykłady jak ludzie siedzieli na fikcyjnych do niczego niepotrzebnych stanowiskach i brali za nieświadczenie pracy duże pieniądze. Faktem jest że zwolniono dużo wartościowych pracowników a na ich miejsce przesunięto "poważnych" specjalistów, którzy się do niczego nie nadają nie ma z nich pożytku a zarabiają dwukrotnie więcej od pracowników doświadczonych i z większymi umiejętnościami. Firma funkcjonuje, uważasz że utrzymanie tych zbędnych etatów powinno być priorytetem? Moim zdaniem to niepotrzebne koszty. Pretensje można mieć tylko do tych co doprowadzili do takiego przerostu zatrudnienia a wiadomo że związkowcy swoich też protegowali.

Kamila

• Gość
« Odpowiedź #369 dnia: Marca 20, 2012, 08:31:16 »
Cytat: "KRET"
Cytat: "Kamila"
regulamin zwolnień grupowych na 200 osób !! a nie musieli - i TO jest FAKT !!

Kamila

a uważasz, że zwolnienia nie były potrzebne? Mógł bym mnożyć przykłady jak ludzie siedzieli na fikcyjnych do niczego niepotrzebnych stanowiskach i brali za nieświadczenie pracy duże pieniądze. Faktem jest że zwolniono dużo wartościowych pracowników a na ich miejsce przesunięto "poważnych" specjalistów, którzy się do niczego nie nadają nie ma z nich pożytku a zarabiają dwukrotnie więcej od pracowników doświadczonych i z większymi umiejętnościami. Firma funkcjonuje, uważasz że utrzymanie tych zbędnych etatów powinno być priorytetem? Moim zdaniem to niepotrzebne koszty. Pretensje można mieć tylko do tych co doprowadzili do takiego przerostu zatrudnienia a wiadomo że związkowcy swoich też protegowali.

zwolnienia tych 200 osób - większości wieloletnich pracowników ZCh (ja sama pracuję ponad 2o lat w Zakładach) były niepotrzebne, a jedynymi winnymi są przewodniczący związków, którzy podpisali (wcale nie musieli) regulamin zwolnień grupowych !!!!
wprowadzili tylko ferment wśród załogi (listy osób do zwolnień były wielokrotnie zmieniane)
nie wpłynęło to na finansową kondycję zakładów, ale jasno pokazało gdzie sprawy zwykłych pracowników mają wielcy panowie zasiadający od wielu lat na ciepłych stołkach związkowych (jakoś nie dziwi fakt, że dbają tylko o swoje rodziny i znajomych),

czas zmienić przestarzałych, zużytych i niedbających o pracowników przewodniczących związków i wybrać nowych, którzy będą służyć ludziom w naszych zakładach !!

a co do wyborów na przedstawiciela załogi niech każdy zagłosuje wg własnego rozsądku.

makusz

• Gość
« Odpowiedź #370 dnia: Marca 20, 2012, 10:21:06 »
Cytat: "KRET"
makusz a co powiesz na te rewelacje  cała prawda o "Motylu" raczej te informacje nie są wyssane z palca.. Zgodzisz się?

Dokładnie wiemy, że cały tekst jest naciągany. Zresztą to, że nikt się pod nim nie podpisał osobiście, tylko niewiele mówiące "związki" to też o czymś świadczy. Jak ktoś pracuje tyle lat co ja to wie, że niektóre komunikaty trzeba puszczać bokiem i nie warto się w nie zagłębiać, bo nie mają wiele wspólnego z prawdą. W tym przypadku niestety tak jest. Na przykład w pierwszym punkcie tego dokumentu zapomina się, że to Motyl brał na siebie zarządzanie firmą, jak odchodzili kolejni prezesi.

makusz

• Gość
« Odpowiedź #371 dnia: Marca 20, 2012, 10:24:01 »
Mówisz o podwyżkach nic innego też mydlenie oczu. Podwyżki od 150 do 350 pokaż mi kto dostał 350 zł. Co do premii jeszcze tej nowej nikt nie dostał i na jej temat ani ja ani Ty nie możesz się wypowiedzieć. I Twoje słowa ,, Nie tak do końca ,, są właściwe robi się dużo na zakładach, ale nie wszystko tak do końca.

Zawsze będzie można mówić, że "podwyżki nie takie", że "za mało", itp. tylko jak na zakłady, które jeszcze w 2010 roku mówiono, że mogą upaść, to takie zmiany w systemie płac to duży krok do przodu. Założę się, że jak utrzyma się koniunktura to znowu nam coś skapnie. Tylko trzeba myśleć pozytywnie, a nie tylko, że ciągle mało i mało. Zresztą po to są te wybory żeby zabrać głos w sprawie sytuacji w firmie.

makusz

• Gość
« Odpowiedź #372 dnia: Marca 20, 2012, 10:25:44 »
Cytat: "pol"

Zastanawiam się co byś powiedział, gdyby teraz nikt z nas nie miał pracy, bo w firmie byłby syndyk masy upadłościowej. A w tą stronę zmierzała firma. Kilka osób wziął odpowiedzialność (w tym Motyl) i jest jak jest. A jest coraz lepiej. Nie ma się co oszukiwać

makusz

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Marca 20, 2012, 10:35:40 »
Cytat: "Ona7718"
A ja powiem tak :) gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.

Też tak myślę, że Kuźmiczonek z Markwasem walczą, tam wygrywa Motyliński :)

Offline kaskada

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #374 dnia: Marca 20, 2012, 10:46:35 »
tak samo jak na europosła policzanie wybrali człowieka który w radiu szczecin w rozmowach pod krawatem powiedział, że zniszczy tą firmę. A teraz co i rusz media mają na nim używkę bo samochodem jeżdzić nie umie. Taka to już nasza wioska polifoska :rotfl:
homoseksualiści nie zapewniają przetrwania gatunku ludzkiego, dlatego nie można ich zrównywać w prawach z heteroseksualnymi-Jorge Fernándeza