Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Halloween  (Przeczytany 72054 razy)

Offline NIKA

• Gaduła
[Police] Halloween
« Odpowiedź #105 dnia: Listopada 05, 2011, 13:36:03 »
Cytat: "Denver"
Umiesz dyskutować, bez nazwania innych hipokrytami?

Tak, potrafię.
Teraz odpowiedz mi proszę czy ty potrafisz dyskutować bez ubliżania innym?
Rozumiem twoje rozgoryczenie po akcji z jajkiem.
Mnie też nie podobało się sprzątanko i myśl o tym, że mogłam co najmniej stracić szybę.
Tylko powiedz czy na podstawie czynów jednostek da się ocenić ogół? Tak jednoznacznie i już?
Rozumiesz to święto kiedy jest w USA a nie rozumiesz przenoszenia do naszego kraju.
Być może jest tak dlatego ,że NIKT o czym wspominałam wyżej nie utrzymuje naszej tradycji, nie kultywuje, nikt kto choć trochę powinien być za to odpowiedzialny.
Tak jak mówiłam.
Kiedy byłam dzieckiem na wsi u mojej babci chodzili kolędnicy. Ktoś się tym zajmował i tego pilnował. W mieście zaś jak zwykle wszyscy zajęci .
Pokolenie mojej babci dziś nie ma już na to siły albo zeszło z tego świata.
Pokolenie naszych rodziców już nam tego nie pokazało więc i my nie pokazaliśmy tego swoim dzieciom. Kościół też nic w tej sprawie nie robi.
No to jako, że dzieci podejrzały coś fajnego w tv postanowiły wziąć sprawy w swoje ręce i się zabawić jak ich rówieśnicy z innego kraju.
I do kogo teraz pretensje?
Jak chcemy toczyć walkę z , że tak powiem amerykanizacją to teraz zróbmy dobrą konkurencję i zamiast obrzucać się błotem nawzajem przejdźmy do czynów.
Mamy sporo czasu na przygotowania.
Wiem, że są na forum ludzie będący blisko z naszą parafią.
Proszę bardzo. Zaproponujcie coś.
Dajcie konkretne zawiadomienie o akcji a ja chętnie wpadnę ze swoją pociechą .
Pozdrawiam
Im bardziej chore jest państwo, tym więcej w nim ustaw i rozporządzeń.

Tacyt

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
[Police] Halloween
« Odpowiedź #106 dnia: Listopada 05, 2011, 15:18:20 »
Cytat: "NIKA"

Mnie też nie podobało się sprzątanko i myśl o tym, że mogłam co najmniej stracić szybę.
Tylko powiedz czy na podstawie czynów jednostek da się ocenić ogół? Tak jednoznacznie i już?

Ja się z wami nie bawię w Halloween.
To naprawdę jest taki skomplikowany komunikat?

Nie bawię się i już. Mam takie prawo. A Ty masz to respektować.
Ja się nie wtrącam do tego, jak Ty się bawisz tego dnia - o ile nie bawisz się na moim podwórku. Więc Ty też się nie wtrącaj do tego, jak ja się nie bawię - chyba że spróbuję Cię zmuszać, żebyś w swoim domu nie częstowała dzieci cukierkami. Ale możesz być pewna: nie spróbuję.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline police1260

• Stały bywalec
[Police] Halloween
« Odpowiedź #107 dnia: Listopada 05, 2011, 16:23:25 »
Czy hallowien,czy kolendowanie?
Prawdopodobnie uczestniczyły by w tym te same dzieci.
Hallowin kojaży mi sie z cukierek albo psikus + przebranie ( nie wątpliwie ktoś w tym pomagał bo razej dzieci same tego nie uszyją)
Kolędowanie kojaży mi się z dobrym czasem świąt + przebranie (tu też raczej dzieci same kostiumów sobie nie zrobiły) + przedstawienie ( na to też ktoś czas poświęił) + przesłanie (każda opowieść ma swój morał).
Wszelkie Prawa Zastrzeżone

Offline ak

• VIP
[Police] Halloween
« Odpowiedź #108 dnia: Listopada 05, 2011, 23:33:06 »
Cytat: "andzeloputi"
Kto wygrał ?
Oboje przegraliście!
<*)))))>{

Offline andzeloputi

• Gaduła
[Police] Halloween
« Odpowiedź #109 dnia: Listopada 06, 2011, 00:06:46 »
Skoro mój post  był nie wygodny, dla grupy trzymającą "władzie", to proszę o usunięcie wypocin osobnika zwanego "wykidajło"
Wszak jego wypowiedź grożąca dzieciom i ich rodzicom nadaje się do sądu i może być użyta jako dowód, w tej sprawie. :ass:

Offline Wojtek Dudek

• VIP
[Police] Halloween
« Odpowiedź #110 dnia: Listopada 06, 2011, 00:33:19 »
Wszak jego wypowiedź grożąca dzieciom i ich rodzicom nadaje się do sądu i może być użyta jako dowód, w tej sprawie.

Tak na marginesie. O ile ostrzeżenie Wykidajły (do czego ma prawo w obronie lub ochronie własnych dóbr bądź miru domowego) nie kwalifikuje się jako groźba karalna, o tyle Twoja groźba o wysłaniu go połamanego do szpitala, może już zostać zakwalifikowana jako karalna.

Offline andzeloputi

• Gaduła
[Police] Halloween
« Odpowiedź #111 dnia: Listopada 06, 2011, 00:51:45 »
W obronie wlasnych dóbr ? Przed małymi, złośliwymi brzdącami, którzy sieją popłoch na Policach ?
Litości :crazy:  i Dobranoc

johny166

• Gość
[Police] Halloween
« Odpowiedź #112 dnia: Listopada 06, 2011, 00:59:22 »
Wykidajło wywies za rok na drzwiach tabliczke , ze sie nie bawisz w Halloween. Jak ci nabrudza to masz prawo sie ciskać , a jak obejdą bez szkód , to po  co wyzywać na forum wszystkich dookoła.

Offline Wykidajło

• Weteran
[Police] Halloween
« Odpowiedź #113 dnia: Listopada 06, 2011, 08:41:50 »
W obronie wlasnych dóbr ? Przed małymi, złośliwymi brzdącami, którzy sieją popłoch na Policach ?

Nie, chłopczyku. W obronie miru domowego przed smarkaczami, których rodzice nie uczą poszanowania dla innych ludzi.

Cytat: "johny166"
Wykidajło wywies za rok na drzwiach tabliczke , ze sie nie bawisz w Halloween. Jak ci nabrudza to masz prawo sie ciskać

A jak nabrudzili i nie było tabliczki, to nie mam prawa?
Kto mi zabroni? Ty, dziewczynko?

Cytat: "Wojtek Dudek"
Wszak jego wypowiedź grożąca dzieciom i ich rodzicom nadaje się do sądu i może być użyta jako dowód, w tej sprawie.

Tak na marginesie. O ile ostrzeżenie Wykidajły (do czego ma prawo w obronie lub ochronie własnych dóbr bądź miru domowego) nie kwalifikuje się jako groźba karalna, o tyle Twoja groźba o wysłaniu go połamanego do szpitala, może już zostać zakwalifikowana jako karalna.

To chyba zależy od tego, czy się przestraszę :)
A przecież od początku widać, że to smarkacz walczący o cukierki (no, ewentualnie dwaj koledzy z klatki).

Ps. Kartka na furtce sąsiadki dała tyle, że zamiast kilkunastu wizyt miała kilka. Po pewnym czasie jakieś grzeczne dzieci tę kartkę zerwały, ale powiesiła drugą. Tak czy inaczej przybywa domów, do których cwani rodzice nie mają po co wysyłać dzieciaków.

A bydło rzucające jajkami biegało już około południa. Denver, nie miałeś szans, nawet gdybyś normalnie wrócił do domu na obiad.

Offline kanioma

• Gaduła
[Police] Halloween
« Odpowiedź #114 dnia: Listopada 06, 2011, 09:53:23 »
Wykidajło, zaczynasz się zachowywać nieelegancko, np.
Cytat: "Wykidajło"

Walczysz do upadłego, do ostatniej kropli krwi. Czy nie uważasz, że należałoby ustąpić i zakończyć ten bezsensowny temat? Czy Wy wszyscy uważacie, że ta rozmowa/walka ma jakikolwiek sens? Haloween jest jeden dzień w roku, a walka będzie trwała do grudnia, później tylko zmienimy temat na "Mikołajki" i tak do znudzenia...

Apeluję o rozwagę i zamknięcie tematu.

Offline arcziro

• Rozpisuje się
[Police] Halloween
« Odpowiedź #115 dnia: Listopada 06, 2011, 13:22:05 »
Wykidajlo ma duzo racji,u mnie wywieszenie kartki z prosba o "nieprzeszkadzanie bo male dziecko spi",skonczylo sie bezczelnym walenie po zlosci i ucieczka kilku gówniarzy.Na szczescie jednego przed opuszczeniem klatki dorwalem(wylecial z niej na kopach).Takze szczerze w du..e mam to cale Halloween.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
[Police] Halloween
« Odpowiedź #116 dnia: Listopada 06, 2011, 14:08:08 »
Cytat: "kanioma"
że należałoby ustąpić i zakończyć ten bezsensowny temat?

Kanioma, wydaje mi się, że ten temat wcale taki bezsensowny nie jest, jak widać nieudolna próba papugowania tego całego helołin, jest powodem wielu nadużyć, wręcz aktów chuligaństwa. Jeżeli kochający rodzice chcą, by ich pociechy miały radochę z tego święta, to zamiast bezmyślnej aprobaty szwędactwa i terroryzowania spokojnych ludzi, którzy na te szopki nie mają ochoty, powinni się złożyć i wynająć salę. Urządzić dzieciakom bal helołinowy, taki z prawdziwego zdarzenia, z super strojami, jakimiś fajnymi efektami świetlnymi, no i oczywiście z furą słodyczy. Niech dzieciaki tam się wyszaleją, a jeżeli coś narozrabiają, to wtedy bezpośrednio rodzice poniosą koszty "zabaw" swoich pociech.

Offline Wykidajło

• Weteran
[Police] Halloween
« Odpowiedź #117 dnia: Listopada 06, 2011, 20:30:27 »
Wykidajło, zaczynasz się zachowywać nieelegancko, np.
Cytat: "Wykidajło"

Chcesz powiedzieć, że johny to chłopczyk, tylko lubi się przebierać? Przepraszam, nie wiedziałem. To zresztą nie moja sprawa.
Nieelegancko? Cóż, dyskutując z ludkami, którzy za najlepszy argument uważają kij bejsbolowy, staram się używać języka dla nich zrozumiałego.
Walczysz do upadłego, do ostatniej kropli krwi. Czy nie uważasz, że należałoby ustąpić i zakończyć ten bezsensowny temat?

Nie, nie uważam. Halloween to jeden dzień w roku? Nie dla każdego.

Nie chcieli dać cukierka albo ich nie było w domu...

Było tu parę pań wyrywających się do usuwania skutków niewinnych dziecięcych zabaw. Zapraszam do sąsiada, chłop się pewnie ucieszy z pomocy. Tylko uprzedzam, że to już zaschło i najprawdopodobniej w grę zamiast przejechania gąbką wchodzi remont elewacji. Czyli co najmniej kilka tysiączków. No jak, są chętne do wzięcia odpowiedzialności za psikusa?

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] Halloween
« Odpowiedź #118 dnia: Listopada 06, 2011, 20:55:40 »
Gnojka złapać i na Policję mądrych rodziców podać :crazy:
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

Offline ak

• VIP
[Police] Halloween
« Odpowiedź #119 dnia: Listopada 06, 2011, 23:01:03 »
Chciałem coś dopisać do toczącego się tematu, ale Wykidajło i kilka innych osób (wydaję mi się) wyczerpało już wszystkie argumety. Powtorzę jeszcze raz, zabawa jest wtedy, gdy akceptują ją dwie strony. Zauważcie, że nie ma sprzeciwu przeciw zabawaie w klubach, itp., ale tam akceptują ją wszyscy uczestnicy.
Bardzo ważny głos w dyskusji zabrał bilkronos
W kraju - skąd przyszła ta zabawa(chodzenie po domach), zaczynają już mieć jej dosyć. Do nas niechybnie też to dojdzie - już dochodzi. Jest też ostrzeżenie
Cytat: "billkronos"
b.) Przewaznie jest to najtanszy asortyment, z czego ciesza sie pozniej dentysci, leczacy
prochnice.
c.) W calych Stanach notuje sie dziesiatki przypadkow, ze dzieciom "podarowano"
wbite w jablko zyletki, szpikowane texami tapicerskimi miekkie cukierki, a nawet
oblane czekolada szklo.
Nie naleza do rzadkosci rowniez proby przemycania narkotykow.
Oczywiscie obecnosc doroslych niczemu nie zapobiega, bo na tych datkach nie ma
adresu zwrotnego i jest prawie niemozliwe ustalenie, kto jakies paskudztwo do torby
wrzucil.
Pozdrawiam - Bill
<*)))))>{