• Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: naleśnikarnia  (Przeczytany 22808 razy)

Offline DEtonator

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 04, 2011, 21:37:46 »
Cytat: "pac"
naleśnika obiadowego (z jakimś mięsem)


Taki naleśnik, to już się chyba inaczej nazywa, jeśli się mylę, to mnie poprawcie.

Cytat: "pac"
ale tyle samo za jednego naleśnika z dżemem to za dużo


No właśnie, chociaż dla mnie najlepsze naleśniki są albo z serem, albo np. z lodami waniliowymi w polewie czekoladowej...  :razz:

Offline kanioma

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 482
  • Płeć: Kobieta
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 04, 2011, 21:44:47 »
Cytat: "speedbax"
z lodami waniliowymi w polewie czekoladowej... :razz:

Jak pojawią się takie w ofercie naleśnikarni, powinieneś zażądać prowizji od pomysłu ;)

pac

  • Gość
naleśnikarnia
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 04, 2011, 21:45:11 »
nie byłem tam ale na ulotce widziałem oferte naleśników obiadowych (kurczak,kebab itp)
i deserowych (owoce, czekolada...)

a co do naleśników to dla mnie najlepsze  z dżemem truskawkowym produkcji mojej mamusi  :chef:

Offline jasia

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 553
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 04, 2011, 21:48:49 »
Cytat: "speedbax"

pac napisał/a:
naleśnika obiadowego (z jakimś mięsem)


Taki naleśnik, to już się chyba inaczej nazywa, jeśli się mylę, to mnie poprawcie.

chyba masz na myśli krokiety, ale to jest troszkę inna bajka, bo krokiety od naleśników wyrożnia to, że są panierowane i podsmażane.
Jednak nadzienie krokietów może być różne, kapusta z grzybami, mięso nawet ser

Offline DEtonator

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 04, 2011, 21:51:22 »
Cytat: "kanioma"
Jak pojawią się takie w ofercie naleśnikarni, powinieneś zażądać prowizji od pomysłu ;)


Myślę, że ten patent zna znacznie więcej osób, choć ja po raz pierwszy jadłem takie coś we Francji, Szwajcarzy też uwielbiają takie naleśniki. :)

Cytat: "pac"
widziałem oferte naleśników obiadowych (kurczak,kebab itp)


No właśnie, dla mnie to jakoś nie pasuje do naleśników.

Cytat: "pac"
a co do naleśników to dla mnie najlepsze z dżemem truskawkowym produkcji mojej mamusi :chef:


Święta racja, domowe naleśniki są najlepsze, nawet te z lodami.  :wink:

Offline grubcia1982

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 339
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 05, 2011, 08:23:42 »
Cytat: "kanioma"
o nie żartuj! Naleśniki to nie jest obiad z 2 dan + deser. Jakie to przygotowywanie, a jeszcze o zmywaniu mówisz.
popieram Cię, kanioma, zrobienie naleśników to żaden wielki wysiłek... a ile może kosztować wyprodukowanie jednego naleśnika? na moją 3 osobową rodzinkę robię 6 naleśników na obiad. najbardziej lubimy z pasztetem i cebulką na ciepło lub z mięskiem z cebulką polane czosnkowym sosem :chef:
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"

Offline secha

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 530
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 05, 2011, 08:25:44 »
Zna ktoś może godziny otwarcia? Ostatnio byłem w niedziele po południu i było zamknięte.

Offline DEtonator

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 05, 2011, 09:01:04 »
Cytat: "jasia"
chyba masz na myśli krokiety, ale to jest troszkę inna bajka, bo krokiety od naleśników wyrożnia to, że są panierowane i podsmażane.


No wlasnie, chodzilo mi o krokiety, ale jak widac, nalesniki z miesem moga byc robione rowniez na inne ciekawe sposoby.

Offline grubcia1982

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 339
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 05, 2011, 09:32:29 »
Cytat: "secha"
Zna ktoś może godziny otwarcia? Ostatnio byłem w niedziele po południu i było zamknięte.
 Nie wiem, czy w niedziele to w ogóle jest otwarte. Byłam w środku tygodnia, po 18 i było zamknięte- a wyraźnie jest napisane, że czynne do 19. Pani później mówiła mojej znajomej, że zamknęła wcześniej bo nie było klientów :/
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"

Offline Ciekawy

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 603
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 05, 2011, 09:36:05 »
No to niebawem zamkną na dobre,bo nie będzie klientów.Jak wspomnianą kiedyś pychotkę.
Do klienta trzeba frontem,czasem ktoś przyjdzie przed zamknięciem,czasem nie ale otwarte musi być do końca.
Na razie nie ma podpisu......

b.b.

  • Gość
naleśnikarnia
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 05, 2011, 11:25:29 »
Cytat: "Ciekawy"
No to niebawem zamkną na dobre,bo nie będzie klientów.Jak wspomnianą kiedyś pychotkę.

Oj tak. W pychotce to co mnie najbardziej irytowało to zamknięcia lokalu bez podania przyczyny. Specjalnie chciałem jeść tam, żeby kobiecince trochę dopomóc, ale po dwóch pocałowaniach klamki dałem sobie spokój.

Offline Wykidajło

  • Weteran
  • *********
  • Wiadomości: 2610
    • Zobacz profil
    • http://www.naszepolice.pl
naleśnikarnia
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 05, 2011, 11:26:40 »
Cytat: "b.b."
Cytat: "Wykidajło"

Czas to pieniądz, mówisz? No to jedziemy: przeciętny Polak na te 5 naleśników musi pracować 2,5 godziny. Zrobienie ich samemu zajmie mu kwadrans, drugi kwadrans to wartość materiałów. To ja wolę pracować pół godziny, a dwie godziny mieć wolne :)
Oczywiście są i tacy, którzy na te 5 naleśników pracują 5 sekund. Ale oni raczej nie jadają na plastikach w przydrożnej budzie...

Rozumiem, że z takim podejściem zawsze kalkulujesz czy w danym punkcie usługowym wyjdzie taniej niż wykonanie danej usługi sobie samemu?

Czasem kalkuluję. Dlatego np. płytki kładę sam. Nie dość, że wydaję trzy razy mniej pieniędzy, to jeszcze mam pewność, że jest zrobione dobrze.
Rozumiem, że Twoje rachunki płacą rodzice, dlatego nie zwracasz uwagi na cenę?
Cytat: "b.b."
I nadal nie wypowiadam się czy to drogo czy nie (nie wiem np jakiej wielkości są te naleśniki).

A ja się wypowiadam. O ile mi wiadomo Caarola nie jest żadną horpyną i jeśli wielkość porcji była dla niej niemiłym zaskoczeniem, to znaczy, że naleśnik był w najlepszym razie normalnych rozmiarów. Czyli za cenę z drogiej knajpy dostajesz standard z małej gastronomii. Skoro to Ci pasuje, Twoja sprawa. Ja idę gdzie indziej.
Cytat: "b.b."
Kupowaliście kiedyś rybę i frytki nad morzem? Na przyszłość podpowiadam - samemu można sobie taniej zrobić (a nawet wyłowić!).

Nawet nad polskim morzem w szczycie sezonu aż tak klientów nie kroją.
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3407
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 05, 2011, 12:13:12 »
Byś się zdziwił z tym morzem. Kebab w Pobierowie już chyba 13zł kosztuje (w bułce oczywiście). :S
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline DEtonator

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 4190
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 05, 2011, 12:22:28 »
Cytat: "KrP"
Kebab w Pobierowie już chyba 13zł kosztuje


Ciekawe ile kosztuja nalesniki, ryba tez pewnie tania nie jest.

Offline Kuba

  • Administrator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 2218
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
naleśnikarnia
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 05, 2011, 12:23:40 »
Ostatnio w Międzywodziu za 3 porcje dorsza smażonego z frytkami i surowką zapłaciliśmy coś koło 60 zł ;).
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy