Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Trzebież] Veteran Cup Trzebież2011 Co sadzicie potrzebna ta  (Przeczytany 37419 razy)

voyciex

• Gość
[Trzebież] Veteran Cup Trzebież2011 Co sadzicie potrzebna ta
« Odpowiedź #45 dnia: Kwietnia 29, 2011, 23:23:08 »
owszem wolno panu wyrazac swoje opinie na ten temat ale nie zapomnijmy ze w pewnym sensie przyjete jest ze media to 4 władza. swoje zdanie mozna wyrazic towarzystwie, mozna napisac na forum ale pisanie artykulu na ten temat zakrawa o bezczelne niszczenie ludzkiej inicjatywy. Pan jezdzil by na motorze? Z pewnoscia nie. Jesli boi pan sie o dzieci niech je pan posadzi na te pare godzin przed komputerem lub telewizorem. Przyczynil pan sie do zachamowania turystyki w trzebiezy na co poniekąd jest nastawiona. Z mojej strony gratulacje i naprawde wstydzilbym sie na pana miejscu spojrzec tym wszystkim ludzia którzy wlozyli w to tyle serca i wysilku w twarz. Bardzo stonniczo i bardzo nie ladnie. No ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o .... kasa kasa kasa. Pozostalosci po systemie nie tak latwo wykrzewic...

głospolice

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Kwietnia 29, 2011, 23:23:11 »
2+2 = 5 wolno mi tak myśleć? wolno! Bom obywatel tego kraju! a Trzebież ma być dalej zapixdziała bo tak chcę i mi wolno! :crazy: Mój artykuł nazwałbym opowiadaniem fantastycznym: cięzkie motory, zakaz wychodzenia itp. czy wolno mi? pewnie! Bom Jan Brzechwa! aha i zdjęcia też sobie z palca wyssałem! Pozddrawiam pismaka bajek :*

pawels

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Kwietnia 30, 2011, 00:06:54 »
Plan na rano: około 8 jedziemy w towarzystwie i eskorcie Policji /Dzięki za pomoc/ do Szczecina na tor tam odbędą się treningi wracamy około 14. O godz 16 mamy podstawiony autobus dzięki pomocy Pana Grzegorza Ufniarza zabieramy naszych gości do Szczecina do muzeum techniki na Niemierzyńskiej. Około godz 18 zapraszamy na imprezę-koncert na pole namiotowe na plaży. Główny wyścig w niedzielę rano na torze w Szczecinie. Zapraszam można zobaczyć trochę fajnych motocykli, skuterów, Holendrzy przywieźli side car-y  czyli motocykle z wózkiem. Jeszcze raz dzięki za już okazaną pomoc  i zapraszamy wszystkich chętnych. Nie gryziemy nie przejeżdżamy po nogach nie robimy krzywdy:-))))

Offline billkronos

• Gaduła
« Odpowiedź #48 dnia: Kwietnia 30, 2011, 03:20:30 »
Witam,
Na temat slusznosci organizowania tej imprezy - nie chce sie wypowiadac, bo to
 juz  "woda pod mostem".
Ale zwrocily moja uwage wypowiedzi dwoch osob: "pawels'a" i "voyciex'a".
Obaj nowicjusze, ale wykazali sie taka forma i umiarem w swoich wypowiedziach,
ze moga byc wzorem dla wielu VIP'ow na tym forum. Zasluzyli na szacunek.
Zwrocilem tez uwage na czesc postu "Beobachtera", ktory napisal:

"A poza tym to mnie bawi przypisywanie mi  NADLUDZKICH  mozliwosci.
Az taki dobry to ja nie jestem. Ale skoro tak niektorzy uwazaja...."

Taka niebywala skromnosc tez zasluguje na podkreslenie. A tak tylko przy okazji -
Francois Le Clerk du Tremblay sie klania !
Pozdrowienia - Bill

Beobachter

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 30, 2011, 07:41:56 »
Hi! Bill!
Ja tam wszystko rozumiem, ale skoro już tu jesteś, to napisz nam, jak tam jest w tej Twojej Kalifornii? Jakby tam ktoś bez uzgodnienia z mieszkańcami jakiejś malej miejscowości chciał ją uszczęśliwić całodniowymi wyścigami motocyklistów, to co by było? Wszyscy pewnie potulnie by się na ten pomysł zgodzili? Tak? Ale czy na pewno? Trzymaj się!

Offline Storczyk

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 30, 2011, 08:25:47 »
Konflikt interesów ,młodzi ludzie chcą aby w ich miejscu zamieszkania coś się działo ,tętniło życie .A stary dziadek chce słuchać jak mu trawa rośnie i w domu mieć święty spokój .No tak to jest że emeryci bywają złośliwi  ;D .Co to komu szkodzi że młodzi zorganizują imprezę lepszą od sławetnych Neptunali  ,zjazdu piwoszy i nie tylko .Ale tak było za komuny i to jest bliższa i swojska impreza dla zgorzkniałych dziadków . :jupi:

Offline gigus 36

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 30, 2011, 09:32:42 »
Witam Janku nikt ciebie nie opluwał ,nie wiem czy wiesz media powinny być bezstronne a ty po prostu nie wiesz co to znaczy ,dzięki swojej gazecie załatwiasz swoje sprawy czy rozmawiałeś z organizatorami ? nie po co ty jesteś wyrocznią .Brzydko postąpiłeś ale takie prawo demokracji wolność słowa .Dzięki tobie możemy mieszkać w skansenie a wiesz mi ja nie chcę i moi znajomi też.Janku czasami przemyśl swoje zachowanie jako dziennikarz bo na razie jesteś bardzo stronniczy i wyrządziłeś nam krzywdę .Przepraszam czasami za ostre wypowiedzi ale mnie krew zalewa jak patrzę co wyprawiają ludzie z urzędu za nasze pieniążki oni są dla nas anie odwrotnie mają nam pomagać a nie przeszkadzać utrudniać o tym trzeba pisać a ty piszesz jak my mieszkańcy utrudniamy życie i my jesteśmy be,czemu nie napiszesz że za dużo urzędników ile zajmują budynków w Policach.Pozdrawiam.

fazer

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 30, 2011, 10:11:55 »
Szkoda dużo moich znajomych zachęciłem do przyjazdu do tej WIOCHY TSZEBIESZY, ale nie ma się co dziwić tym ZAPIJACZONYM RYBAKOM w końcu wszystko im tam przeszkadza szkoda że nie zamkną dojazdu do plaży. Wiadomo lepsze są neptunalia można wpić dać w ryja taka jest  TSZEBIESZ Nie polecam też boisk do siatkówki w których można znaleźć potłuczone szkło i nogę załatwić. Węgorza również nie polecam ponieważ sprowadzony jest z Chin. Miała być uruchomiona kolej do TSZEBIESZY i co również pewnie wieśniakom przeszkadza.
Ogólnie proponuję bojkot tej WIOCHY dzięki Veteran Cup dostali gratis reklamę, ponieważ się o tym mówiło, reklama na ulicy w gazecie. Dziękujemy TSZEBIESZ !![/b]

Offline parian

• Weteran
    • http://www.malex.net.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 30, 2011, 11:03:22 »
Uuu, widzę, że przy okazji pojawienia się kontrowersyjnego tematu, na forum przybyło nowych użytkowników :crazy:

Offline Ważniak

• Moderator
  • Weteran
  • Subiektywnie obiektywny
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 30, 2011, 18:31:23 »
Cytat: "parian"
Uuu, widzę, że przy okazji pojawienia się kontrowersyjnego tematu, na forum przybyło nowych użytkowników
To już stało się standardem ;-)
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline billkronos

• Gaduła
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 30, 2011, 19:55:18 »
Hello Janku,
Zadajesz pytanie, na odpowiedz ktorego pare linujek tekstu nie wystarczy, wiec musialbym
napisac w innym dziale, lub zosatac przeniesiony. Sila rzeczy, odpowiedz bedzie nieco
skondensowana, ale bardziej zainteresowanym chetnie odpowiem, np. w temacie Zagranica.
Otoz Kalifornia, slusznie lub nie - uchodzi za najbardziej "porabany" stan Ameryki.
Tutaj zawsze pierwsze dochodza do glosu wszelkie nowe trendy, wynaturzenia, odstepstwa
od normy, etc.
Mam na mysli bikiniarzy, "dzieci-kwiaty", mode tatuazy, malzenstwa tej samej plci, pomoc
spoleczna, narkotyki, i cokolwiek mozesz sobie wymarzyc.
Glowna przyczyna takiego wscieklego liberalizmu, sa absurdalne przywileje , jakie udalo
sie kilku rzadom Kalifornii wprowadzic. Politycznie, w  Kalifornii przewage maja demokraci,
a okresowe dojscie do wladzy republikanow (Reagan, Wilson), nie wiele moze zmienic.
Ogromny wplyw maja hoollywoodzkie "fabryki snow", masowo produkujace tony liberalnego
chlamu.;
Do tego raju "wellfare" i liberalizmu, sciagaja tysiacami, wszelkiej masci obiboki, ktorzy nie
tylko moga korzystac z opieki spolecznej od pierwszego dnia pobytu, ale jednoczesnie
nabywaja pewne prawa, a m.in. prawo wolnosci slowa, przekonan, etc.
A ze yankesi kochaja sie sprzeciwiac (nizej podam pare przykladow), wiec ze swoich praw
korzystaja chetnie i obficie.
Caly szereg tych "sprzeciwow" odbywa sie pod legalna ochrona policji, broniacej naprzyklad
marszu neonazistow przed atakami veteranow II-ej wojny swiatowej, itp.itp.
Jest jedna zasadnicza roznica; Protest indywidualny, bez wzgledu na pozycje spoleczna,
czy polityczna - nie ma szans powodzenia ! Mowiac o roznicy, mam na mysli Trzebiez versa
Kalifornia.
99% protestujacych wypisuje hasla na czymkolwiek: plotnie, papierze, kartonie, czy nawet
desce, i idzie z tymi bazgrotami na ulice. Niektore z tych "wezwan" sa nawet malo czytelne,
inne pisane z bledami,ale cel jest ten sam - zwrocic uwage !
Wartunki lokalne sprawiaja, ze najszybciej  na takie happeningi, zwraca uwage telewizja,
a o to przeciez chodzi.
Artykuly w prasie sa znacznie mniej efektowne. Nalezy je tez rozdzielic na: autentyczne
skargi obywateli, kierowane do prasy, oraz artykuly inspirowane przez politykow, czy nawet
wynikajace z orjentacji politycznej redakcji.
Dlatego ten typ sprzeciwu nie budzi zaufania, gdyz nigdy nie wiadomo, kto naprawde za
te sznurki pociaga ? Gdyby paru chocby mieszkancow Trzebiezy, skrzyknelo sie i wyszlo
na spacer ulicami wsi (miasteczka?) z wypisanymi haslami, a pan redaktor MP. strzelil
kilka zdjec -  wydzwiek calej akcji bylby zupelnie inny.
Na zakonczenie pare przykladow:
1./ W r. 1978 mieszkalem przy bocznej olicy dochodzacej do centralnej arterii miasta.
Staly tam tylko ostatnie 4-ry domki prywatne, podczas gdy reszte zabudowy stanowily
kondominia. Te cztery domki staly jednak w zonie, nie przewidzianej na budowe mieszkan
prywatnych. Chodzilo wiec o zmiane zony, co w efekcie zaowocowalo by budowa dwoch
co najmniej budynkow apartamentowych.
Miaso zwolalo zebranie mieszkancow tej ulicy, Protest przeciw zmianie zony byl wyrazny,
65% obywateli argumentowalo, ze brak parkingow,. zwiekszony ruch samochodow, takze
problem dzieci, wiekszy smog, etc.etc.
Zone mimo tego zmieniono !
2./ San Fernando Vallej jest ogromna dolina, gdzie mieszka ok.2,5 mil. ludzi.
Z wlasciwym Los Angeles laczy doline kilka drog, ale tylko dwie autostrady. Jedna z nich,
# 405 (lub zwana San Diego freeway) jest uznana za najbardziej zatloczona arterie na
swiecie !
Przed kilkunasu laty powstal projekt budowy nowej autostrady, ktora bieglaby rownolegle,
okolo 6 mil na polnoc od # 405, i laczyla nasza Valley, z wybrzezem Pacyfiku.
Teren, przez ktory miala przebiegac, to pasmo gor, gdzie luzno rozrzucone, znajduja sie
rezydencje bardziej zamoznych notabli, czy tez kochajacych nature samotnikow, etc.
Ci oprotestowali energicznie projekt budowy, ktory juz byl na tyle zaawansowany, ze jakies
kwoty z publuicznego fuduszu zostaly wydatkowane.
I co ? Autostrada nie powstala ! Freeway San Diego awansowal do rangi najgorszej pulapki
na swiecie, ludzie godzinami wdychaja smog, a kilkudziesieciu nielicznych ( i lokalna fauna,
a jakze), korzystaja w pelni z urokow natury.
Kto chce przeliczyc sobie straty czasowe, energetyczne i zdrowotne, na realne dolary, sluze
dodatkowymi informacjami. Moj podreczny kalkulatorek nie ma wystarczajacej ilosci miejsc
po przecinku.
Jezeli Cie Janku te wyjasnienia satysfakcjonuja ( a wnioski mozesz wyciagnac sam) to sie
ciesze.
Lacze serdeczne pozdrowienia - Bill

b.b.

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 01, 2011, 10:35:52 »
Z całym szacunkiem dla organizatorów za chęć działania i rozruszania Trzebieży - bo taką inicjatywę trzeba docenić i pochwalić.
Niestety w mojej ocenie - osoby postronnej bo nie jestem mieszkańcem Trzebieży - odpowiedzialność za brak rajdu ponoszą wyłącznie organizatorzy. Czegoś zabrakło - może trzeba było poradzić się kogoś z większym doświadczeniem. Teraz jest szukanie winnego (jak wszędzie w Polsce gdy coś się nie uda - nikt nie przyzna się do błędu). Przecież tych formalności nie zostawia się na ostatnią chwilę!
A już wskazywanie na głównego winnego - redaktora z jego magazynem jest śmieszne i wynosicie go tym samym paradoksalnie dużo wyżej ponad jego prawdziwe miejsce w lokalnej społeczności (czym pewnie sprawiacie mu przyjemność).

P.S.
Twierdzenia odnośnie braku potrzeby konsultacji z mieszkańcami tego typu przedsięwzięć to jest zwykła bezczelność i brak poszanowania ludzi, którzy tam mieszkają. Oczywiste jest, że nigdy 100% poparcia się nie uzyska dla tego typu inicjatywy, ale należałoby chyba chociaż jakąś kampanię informacyjną przeprowadzić i wybadać nastroje.

Jeszcze raz gratuluję organizatorom chęci i życzę im, żeby nie zrażali się niepowodzeniem i żeby następnym razem wszystko się udało. Powodzenia!

pawels

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 02, 2011, 12:27:36 »
Artykuł w Głosie dot imprezy:

http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110501/SZCZECIN/211078298

Zobaczcie zdjęcia kierowca side-cara  miał rozjeżdżać psy a pająk był odpowiedzilny za dobijanie kotów...
wybaczcie taki żart w stronę Pana Kłysa, który nie pofatygował się żeby zrobić jakieś zdjęcia i coś bezstronnie napisać /pewnie nie leży to w jego naturze swoją drogą ciekawe jak mnie tym razem nazwie?/

szkoda bo TRB w tym roku straciła szansę na miano stolicy drogowych wyścigów ALE nie poddajemy się i za rok podejdziemy raz jeszcze do tematu. Wyciągamy wnioski wiemy dużo, za rok będzie lepiej.
Pozdr

Offline The_Bill

• Gaduła
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 02, 2011, 16:11:27 »
Szkoda czasu, nerwow i pieniedzy... Poczekajcie az sie wladza zmieni :rotfl:
Internetowa zmora udowadnia swoje męstwo,
Samemu nie zdołał dokonać jeszcze niczego,
Dlatego na forach zgrywa tego najmądrzejszego.

Offline gigus 36

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 02, 2011, 21:24:33 »
Mówili że komuny nie ma ,stare rządzi,Janku zamknij jeszcze dla tirów ulicę Portową i nie wypisuj mi gminnych bzdur tylko walnij artykuł w swoim stylu że zagrożenie dla dzieci ,ściany pękają.I mam prośbę chciałbym zobaczyć ten protest mieszkańców Trzebieży na piśmie, bo chyba takie coś poszło do gminy,chciałbym do wglądu,bo na gębę chyba nie było.