Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Chcieliście PO, to macie  (Przeczytany 164646 razy)

Offline _garde_

• Gaduła
[Police] Chcieliście PO, to macie
« Odpowiedź #450 dnia: Lutego 16, 2012, 18:58:56 »
Cytat: "KrP"
The best of Niesiołek-Osiołek: http://www.youtube.com/watch?v=5Gtsk

że tak nieśmiało powtórzę za naszą koleżanką -  ...pierwszy komentarz najlepszy..  :rotfl:
garde

sekator

• Gość
« Odpowiedź #451 dnia: Lutego 16, 2012, 21:42:40 »
Cytat: "sekator"
Znając umiejętności PO w przewalaniu publicznych pieniędzy, można nawet założyć,że potrafią skonstruować kontrakt, który przewiduje płacenie milionów także w przypadku kiedy fachowcy nawet nie podjęli się wykonywania jakiejkolwiek pracy.
Pod warunkiem , że będą to fachowcy ze stajni PO w stylu Rycha i Zdzicha.

,,Rafał Kapler dostałby premię nawet gdyby przez trzy lata nie kiwnął palcem, a wstrzymanie wypłaty przez minister Muchę tylko działa na jego korzyść, bo dostanie odsetki karne za zwłokę - wynika z tajnego aneksu do umowy zawartej pomiędzy Narodowym Centrum Sportu, a Rafałem Kaplerem, do którego dotarła „Codzienna”. W imieniu rządu dokument podpisał Mirosław „Miro” Drzewiecki, były minister sportu. Jeszcze wczoraj temu zaprzeczał"

http://niezalezna.pl/23615-ujawniamy-tajny-aneks-umowy-kaplera

Chciałoby się powiedzieć ,, a nie mówiłem"......

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #452 dnia: Lutego 16, 2012, 22:01:07 »
Ludzie to jednak mają talent:

Oda do Tuska

Pewien fircyk - bez krępacji,  
CUD obiecał całej nacji.  
Trafnie uznał - lud to kupi!  
Lud naiwny, ciemny, głupi.  

No i młodzież uwierzyła,  
Do urn wartko podążyła.  
I we Wronkach i w Pułtusku,  
Dali głos Donaldu Tusku.  

No nareszcie jest nadzieja!  
Naród wybrał czarodzieja.  
Media wielce mu pomogły,  
Nawet Doda wzniosła modły.  

To co najpierw obiecywał,  
Po wyborach odwoływał.  
Toż to kawal hipokryty,  
Rude włosy, wzrok kosmity.  

Serki, jabłka podrożały,  
A indeksy pospadały!  
No i w końcu stal się CUD,  
Czary mary... mamy SMRÓD

jezat

• Gość
« Odpowiedź #453 dnia: Lutego 16, 2012, 22:15:07 »
Cytat: Daria
Cytat: "jezat"
A skąd odpowiedzialny rzad ma brać kasę na uzupełnienie braków w kasie?

Cytat: "Daria"
Ja mam na to odpowiedzieć? Chociaż... mogłabym, ale nie chcę, temat rzeka.

To ja podpowiem gdzie poszla kasa  w czasach tych, co nie mogą wygrać wyborów nawet jak maszerują z pochodniami.
1.obniżka podatku dochodowego z 40 >32%
2.obniżka podatku dochodowego z 19 >18%
3.becikowe
4.ulga prorodzinna
5.obniżka składki rentowej
6.wpłaty do OFE
To tylko grubsze ubytki w dochodach państwa.
Cytat: "Daria"
Ograniczę się do uwagi, że samo tylko rozsądne gospodarowanie tym co się ma, daje realną szansę stabilności finansowej. No i planowanie. Planowanie z perspektywą nie jednej kadencji, a powiedzmy, dziestu lat.

Niestety to są pobożne życzenia,bo co cztery lata  a czasami nawet po dwóch możemy mieć zmianę rządu.Na szczęscie PO ma zapewnione rządzenie do pażdziernika 2015 i trochę porządku w finansach zrobi.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #454 dnia: Lutego 16, 2012, 23:01:11 »
Cytuj (zaznaczone)

To trzeba mieć talent, klasyfikować obniżki podatków jako negatywne.

Podstawy ekonomii - zwiększanie podatków nie napędza gospodarki, osłabia ją. Szkoda, że kreatywny księgowi Rostowski o tym nie wie. ;/

Podatek dochodowy powinien wynosić równe 0%.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #455 dnia: Lutego 17, 2012, 00:02:06 »
Cytat: "sekator"
,,Rafał Kapler dostałby premię nawet gdyby przez trzy lata nie kiwnął palcem, a wstrzymanie wypłaty przez minister Muchę tylko działa na jego korzyść, bo dostanie odsetki karne za zwłokę - wynika z tajnego aneksu do umowy zawartej pomiędzy Narodowym Centrum Sportu, a Rafałem Kaplerem, do którego dotarła „Codzienna”. W imieniu rządu dokument podpisał Mirosław „Miro” Drzewiecki, były minister sportu. Jeszcze wczoraj temu zaprzeczał"

http://niezalezna.pl/2361...s-umowy-kaplera

Chciałoby się powiedzieć ,, a nie mówiłem"......

No tak...

Wskażę 3 kłamstwa w powyższym tekście:
1/
"niezależna" ujawnia "tajny aneks umowy"... a ja widzę załączony protokół zgromadzenia wspólników, który nie jest tajny, albowiek każdy może do niego dotrzeć. Wystarczy tylko udać się do KRS.
2/
Nawet gdyby premia miałaby być wypłacona to już i Ty i "niezleżna" przesądzają o odsetkach? I to bardzo dokładnie wyliczona kwota  PLN 6,1 k? A już wiadomo, że od zeszłego tygodnia należy wyliczać odsetki od pełnej kwoty? Tak? Oczywiście o ile trzeba wyliczać? A czy przypadkiem- jaśli nie dysponujemy tymi umowami a jedynie szczątkami informacji, czy przypadkiem część kwoty miałaby być zapłacona po Euro?
No tak ale lepiej napisać pełną kwotę - jest więcej dramaturgii.
3/
Oczywiście już Sekator wszystko wiesz i koledzy z PiSu także. A czy w przypadku tego kontraktu nie trzebaby było brać pod uwagę innych okoliczności? Ot - choćby przepisy KSH o odpowiedzialniości Członków Zarządu?

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #456 dnia: Lutego 17, 2012, 10:46:56 »
Cytat: "MrW"

Co do kotrkatu nad którym tak KrP biadoli...
KrP- czy wypłacili mu już kasę?
Jak wypłacą, to daj mi znać.
Pozdrawiam

Długo nie musiałeś czekać: http://www.wykop.pl/link/1046509/tajny-aneks-umowy-kaplera-ujawniony/
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #457 dnia: Lutego 17, 2012, 10:59:23 »
MrW napisał/a:

Co do kotrkatu nad którym tak KrP biadoli...
KrP- czy wypłacili mu już kasę?
Jak wypłacą, to daj mi znać.
Pozdrawiam

Długo nie musiałeś czekać: http://www.wykop.pl/link/...lera-ujawniony/

Ah tak, czyli już wyczytałeś z tego artykułu, że wypłacili mu kasę?

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #458 dnia: Lutego 17, 2012, 11:29:23 »
Przeczytaj ze zrozumieniem.

Tymczasem lokalnie: http://www.24kurier.pl/W-Kurierze/Zjednoczeni-w-obronie-ZEDO

Tak, zamknijmy całą produkcję w Szczecinie, zbudujmy biurowce (naliczyłem chyba 5 w budownie, fajnie, a w Oxygenie wiatr hula), a cały przemysł poza regionem. Pieprzona Warszawka.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #459 dnia: Lutego 17, 2012, 11:31:55 »
Cytuj (zaznaczone)

To trzeba mieć talent, klasyfikować obniżki podatków jako negatywne.

Podstawy ekonomii - zwiększanie podatków nie napędza gospodarki, osłabia ją. Szkoda, że kreatywny księgowi Rostowski o tym nie wie. ;/

Szkoda,że natura misiów o dużym rozumku(to akurat twoje określenie zaakceptowane przez Kubę)
nie potrafi liczyć.Dlatego nie zadam pytania o ile wzrosną dochody budżetu jeśli obniżymy podatki do zera,bo na takie pytanie, zadane wielbicielowi korwinowskiej utopii Dr.Kafarowi, nie uzyskałem odpowiedzi.

PS.do katalogu wydatków,które obniżają kondycję finansową państwa należy również zaspokajanie materialnych potrzeb ciągle biednego kościoła watykańskiego,który dzięki przekrętom komisji majątkowej otrzymał 66,5 tysiąca ha ziemi o nieznanej wartości oraz 143 mln PLN odszkodowania.Bardzo ciekawe jest to,że raportu o działalności przestępczej tej komisji nie można od kancelarii premiera wydobyć i nie słychać protestów kaczystów z tego powodu.A niektóre historie są ciekawe jak choćby to;KrK złożył 3063 wnioski a komisja majątkowa rozpatrzyła/wydała 3593 decyzje,zaś akta 57 spraw w cudowny sposób zniknęły.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #460 dnia: Lutego 17, 2012, 11:39:10 »
To może mistrzu podnieśmy VAT do 50%, składki do 90%, a wiek emerytalny do 100 lat? Wtedy budżet na pewno będzie dofinansowany!

Eh, poczytaj o krzywej Leffera. A ja wracam do ignorowania Ciebie.

Drugi akapit przestałem czytać od słów "biednego kościoła watykańskiego". Wybacz, nie będę się zniżał do Twojego poziomu.

Offline millena

• Gaduła
« Odpowiedź #461 dnia: Lutego 17, 2012, 11:46:25 »
Cytuj (zaznaczone)

Co za różnica czy Kapler dostanie za „ciężkie” urzędowanie swoje przeszło pół miliona z odsetkami dziś jutro, za dwa tygodnie czy w przyszłym miesiącu. Wiadomo, że i tak je dostanie. A my takich Kaplerów, Mirów, Zbychów, politbiurokratów i innych ryżych oszustów (no i oczywiście obowiązkowo służby mundurowe) niedługo będziemy musieli utrzymywać do końca swego żywota wg "reformy" emerytalnej Tuska.

To może pójść na całość – [wulgaryzm] na Panów do 99 roku życia (jak będzie gdzie), a z powodu niewydolności służby zdrowia i drogich leków – eutanazja?
Zróbmy więcej !!!! By żyło się lepiej!
http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201202/1329418303_by_Once_500.jpg

Sorry KrP, z wiekiem emerytalnym weszłam ci w słowo.
millena

jezat

• Gość
« Odpowiedź #462 dnia: Lutego 17, 2012, 11:47:45 »
To może mistrzu podnieśmy VAT do 50%, składki do 90%, a wiek emerytalny do 100 lat? Wtedy budżet na pewno będzie dofinansowany!

Eh, poczytaj o krzywej Leffera. A ja wracam do ignorowania Ciebie.

Dla ciebie to raczej krzywa Lepera ,która nie potrafi wskazać wysokości dochodów po zlikwidowaniu podatków.

Drugi akapit przestałem czytać od słów "biednego kościoła watykańskiego". Wybacz, nie będę się zniżał do Twojego poziomu.

Ja nie spędzam życia na kolanach ze strachu przed funkcjonariuszami obcego państwa okradającego Polskę i Polaków,oczywiście z wyłączeniem prawdziwych polskich patriotów.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #463 dnia: Lutego 17, 2012, 12:03:19 »
Cytuj (zaznaczone)
Dla ciebie to raczej krzywa Lepera ,która nie potrafi wskazać wysokości dochodów po zlikwidowaniu podatków.

Powtarzam: To może mistrzu podnieśmy VAT do 50%, składki do 90%, a wiek emerytalny do 100 lat? Wtedy budżet na pewno będzie dofinansowany!

Eh, poczytaj o krzywej Leffera.

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #464 dnia: Lutego 17, 2012, 12:27:56 »
Cytat: "millena"
Cytat:

Co za różnica czy Kapler dostanie za „ciężkie” urzędowanie swoje przeszło pół miliona z odsetkami dziś jutro, za dwa tygodnie czy w przyszłym miesiącu. Wiadomo, że i tak je dostanie. A my takich Kaplerów, Mirów, Zbychów, politbiurokratów i innych ryżych oszustów (no i oczywiście obowiązkowo służby mundurowe) niedługo będziemy musieli utrzymywać do końca swego żywota wg "reformy" emerytalnej Tuska.

A Maciej Janicki (PiS) - pierwszy prezes PL.2012 powołany przez ówczesną Minister Sportu w rządzie Jarosława Kaczyńskiego - Elżbietę Jakubiak pracował tam jako wolontariusz?

Co za obłuda i zakłamanie. Poczytajcie sobie historię tych wynagrodzeń i premii. Jak PiS ciągnął kasę to OK, jak PO to przejęła to od razu spec ustawa kominowa i krzyki nastąpiły.

Cytat: "millena"
To może pójść na całość – zapierdol na Panów do 99 roku życia (jak będzie gdzie),...

A tego nie bedę komentował...

Cytat:

Powtarzam: To może mistrzu podnieśmy VAT do 50%, składki do 90%, a wiek emerytalny do 100 lat? Wtedy budżet na pewno będzie dofinansowany!

Nieee- lepiej znieść VAT, zlikwidować podatki, emerytów kreować w wieku 25 lat, zlikwidować bezrobocie tworząc etaty  w policji, CBA, komisji ds Smoleńska etc.
Wtedy będzie dostatnio. Tylko z Brazylią trzeba by było podpisać duże kontrakty na dostawę drzewa oraz otworzyć dodatkowe zakłady produkujące farby by nie zabrakło na dodrukowywanie pieniążków... .
Teraz wiadomo, dlaczego chcielibyście zawładnąć NBP i podoba się Wam system Węgierski.