Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Chcieliście PO, to macie  (Przeczytany 164642 razy)

tad19601963

• Gość
[Police] Chcieliście PO, to macie
« Odpowiedź #435 dnia: Lutego 15, 2012, 21:33:35 »
Jezat czyli chciwość jest etyczna ??? Tak uważasz, Dekalaog trzeba odwrócić do góry nogami
...zabijaj bo tak jest w kontrakcie ??

tad19601963

• Gość
« Odpowiedź #436 dnia: Lutego 15, 2012, 21:40:02 »
białe jest białe a czarne jest czarne

Offline Kilofownikownia

• VIP
  • Kilo Kilofa
« Odpowiedź #437 dnia: Lutego 16, 2012, 08:16:15 »
millena, chyba źle rozumiesz pojęcie własnej wartości. To, że pracuje się za granicą nie ma przecież związku z tym.  Równie dobrze można stwierdzić, że ty masz kompleksy bo pracujesz u "polaczka" zamiast iść zarabiać porządną kasę za granicą. I uważasz, że lepiej jest obrazić i pokłócić z wszystkimi dookoła i jeść tynk ze ścian w zamian za dziwnie pojętą dumę? Speedbax pracuje akurat w Niemczech bo widocznie tak mu się potoczyła ścieżka życia. Ja sam pracuje u Duńczyka i jakoś nie czuje się z tego powodu gorszy/lepszy/bardziej zarypisty. Ot po prostu płaci lepiej niż nasze kochane SPPK i już. A dorabianie do tego jakiś dziwnych teorii nie ma najmniejszego sensu moim zdaniem.

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #438 dnia: Lutego 16, 2012, 08:59:20 »
Cytat: "millena"
To chyba dobrze, że sekator żyjący w swoim kraju ma odpowiednie mniemanie o sobie i poczucie własnej wartości i że nie jest sfrustrowanym zakompleksionym wyrobnikiem kującym w codziennym pocie czoła kształt gospodarczy IV Rzeszy.

Ciągle w Polsce i Polakach coś ci nie pasuje.
Przemawia przez ciebie jakiś problem osobowościowy czy zwykła zazdrość?
Wyciągasz jakieś swoje prywatne bebechy na tym forum , które stało się dla ciebie bezpiecznym miejscem, bo w niemieckim realu nikt cię nie chce i nie lubi, a ty za wszelką cenę uparłeś się być "gwiazdą"?

Rece mi opadaja, jak czytam takie wypociny. Z prywatnymi bebechami zaczal wyjezdzac Sekator. Skad Ty mozesz wiedziec, czy ktos mnie lubi, czy nie. Nie bede schodzil to takiego niskiego poziomu i koncze ta dyskusje. Rozmowa z wami nie ma najmniejszego sensu.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #439 dnia: Lutego 16, 2012, 10:46:54 »
Cytat: "tad19601963"
Jezat czyli chciwość jest etyczna ??? Tak uważasz, Dekalaog trzeba odwrócić do góry nogami
...zabijaj bo tak jest w kontrakcie ??

Tobie się komunizm cały czas myli z kapitalizmem.Trzeba było nie obalać poprzedniego ustroju w którym wszyscy mieli równe żołądki.A dekalogu to ty raczej nie tykaj bo ci mogę przypomnieć usunięte drugie przykazanie,które zabraniało chciwości czyli kupczenia medalikami,obrazami,gipsowymi figurkami itp.

Offline millena

• Gaduła
« Odpowiedź #440 dnia: Lutego 16, 2012, 11:54:52 »
Cytuj (zaznaczone)
millena, chyba źle rozumiesz pojęcie własnej wartości.

Nie.Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Nie wyrzucam nikomu, że pracuje za taką czy inną granicą. Nie jest to żadną specjalną cnotą, ani wadą, że ktoś zarabia tu czy tam w taki, czy inny sposób.

Chodzi mi o przelewanie tych pracujących za granicą swoich frustracji na forum z różnych osobistych powodów i co się często zdarza czynienia z Polaków mieszkających w Polsce prowincjonalnych głupków, którzy nie mają dość rozumu i muszą wysłuchiwać przemądrzałych rad tych bardziej „światowych” , co to wiedzą lepiej i myślą poprawniej, w nic się nie angażując mogą sobie spokojnie krytykować wszystkich i bezpiecznie wyśmiewać się ze wszystkiego.
A już szczególnie jak dzieli ich od Polic ponad tysięczna odległość. Wiadomo: Ojczyzna bawi…głównie z daleka.
millena

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #441 dnia: Lutego 16, 2012, 14:54:52 »
Cytat: "jezat"
Teraz po sprawdzeniu już ciebie nie obchodzi jego doświadczenie zawodowe,bo ciebie zżera najgorsze,czyli wynikająca z niskich pobudek zawiść.Będziesz w niej tkwić nawet jak się okaże,że kontrakt przewidział sytuację,kiedy trzeba zapłacić mimo,że  praca nie została skończona.

Powyższe do mnie. Odpowiadam. Sprawdziłam zatrudnienie tego pana i nie jestem przekonana o jego wyjątkowych, w skali kraju, kwalifikacjach. Mam prawo do własnego zdania. Różnica w ocenie, inne niż twoje zdanie ma wynikać z niskich pobudek? Gdybasz jak i ja nt. tego kontraktu.Wielkie pieniądze, wielkie kontrakty mogą być utajniane przed opinią publiczną. Szczegóły tego ujawniła pani minister.

W prywatnym biznesie decyduje rachunek ekonomiczny i kondycja finansowa firmy. Opłaca się albo nie. Ogółowi ani mnie nic do tego. Inaczej gdy wydawane są pieniądze podatników.  Rząd każąc podatnikowi zaciskać pasa, kiedy dziurek brak, wypłatę Tych pieniędzy, ja podatnik, uważam za chore.
- Znaj i uwzględniaj zdanie innych -

jezat

• Gość
« Odpowiedź #442 dnia: Lutego 16, 2012, 16:18:14 »
Teraz po sprawdzeniu już ciebie nie obchodzi jego doświadczenie zawodowe,bo ciebie zżera najgorsze,czyli wynikająca z niskich pobudek zawiść.Będziesz w niej tkwić nawet jak się okaże,że kontrakt przewidział sytuację,kiedy trzeba zapłacić mimo,że  praca nie została skończona.

Cytat: "Daria"
Powyższe do mnie. Odpowiadam. Sprawdziłam zatrudnienie tego pana i nie jestem przekonana o jego wyjątkowych, w skali kraju, kwalifikacjach. Mam prawo do własnego zdania. Różnica w ocenie, inne niż twoje zdanie ma wynikać z niskich pobudek? Gdybasz jak i ja nt. tego kontraktu.Wielkie pieniądze, wielkie kontrakty mogą być utajniane przed opinią publiczną. Szczegóły tego ujawniła pani minister.

No to pozostajemy przy swoich zdaniach
Cytat: "Daria"
W prywatnym biznesie decyduje rachunek ekonomiczny i kondycja finansowa firmy. Opłaca się albo nie. Ogółowi ani mnie nic do tego. Inaczej gdy wydawane są pieniądze podatników.  Rząd każąc podatnikowi zaciskać pasa, kiedy dziurek brak, wypłatę Tych pieniędzy, ja podatnik, uważam za chore.

Czy ty sądzisz,że odpowiedzialny rząd zwolni wszystkich malkontentów z płacenia podatków?Chyba nie!
A skąd odpowiedzialny rzad ma brać kasę na uzupełnienie braków w kasie?
To nie rząd Tuska zaakceptował wybór Polski i Ukrainy na EURO 2912.To była decyzja ePISkopatu.Koszty tej decyzji to ~~ 81 mld PLN.

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
« Odpowiedź #443 dnia: Lutego 16, 2012, 16:36:19 »
To była decyzja ePISkopatu.

:rotfl:
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #444 dnia: Lutego 16, 2012, 16:49:38 »
Cytuj (zaznaczone)
To nie rząd Tuska zaakceptował wybór Polski i Ukrainy na EURO 2912.To była decyzja ePISkopatu.Koszty tej decyzji to ~~ 81 mld PLN.

Idę o zakład, że gdybyśmy Euro nie dostali to jezacik by płakał, że to też wina PiSu. [ciach!]
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

sekator

• Gość
« Odpowiedź #445 dnia: Lutego 16, 2012, 17:30:34 »
Będziesz w niej tkwić nawet jak się okaże,że kontrakt przewidział sytuację,kiedy trzeba zapłacić mimo,że praca nie została skończona.

Znając umiejętności PO w przewalaniu publicznych pieniędzy, można nawet założyć,że potrafią skonstruować kontrakt, który przewiduje płacenie milionów także w przypadku kiedy fachowcy nawet nie podjęli się wykonywania jakiejkolwiek pracy.
Pod warunkiem , że będą to fachowcy ze stajni PO w stylu Rycha i Zdzicha. :devil:

A swoją drogą, kontrakt Keplera to wierzchołek góry lodowej :

,,Prezesi i członkowie zarządów spółek odpowiedzialnych za przygotowania do Euro 2012 zarobili prawie 12 mln zł w trzy lata. W tym samym czasie kierowane przez nich spółki dysponowały budżetami o wartości 156,6 mln zł. Myli się jednak ten, kto myśli, że tylko Rafał Kapler (na zdj.) - szef Narodowego Centrum Sportu - zapewnił sobie lukratywną premię. Prezesi miejskich spółek w Gdańsku, Poznaniu i Warszawie też zainkasowali premie, a zarząd spółki PL.2012 może liczyć na nagrodę - ponad 2 mln zł do podziału na trzech członków, z których jednym przez pewien czas był... Rafał Kapler"

http://manager.money.pl/news/artykul/zarobki;prezesow;spolek;euro;2012;szokujaca;prawda,10,0,1026570.html

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #446 dnia: Lutego 16, 2012, 17:34:11 »
A skąd odpowiedzialny rzad ma brać kasę na uzupełnienie braków w kasie?

Ja mam na to odpowiedzieć? Chociaż... mogłabym, ale nie chcę, temat rzeka.
Ograniczę się do uwagi, że samo tylko rozsądne gospodarowanie tym co się ma, daje realną szansę stabilności finansowej. No i planowanie. Planowanie z perspektywą nie jednej kadencji, a powiedzmy, dziestu lat.

Offline KrP

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #447 dnia: Lutego 16, 2012, 18:17:35 »
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
« Odpowiedź #448 dnia: Lutego 16, 2012, 18:27:39 »
Kawał Tomaszewskiego nawiązujący do obecnej sytuacji pani minister sportu:

Rozmawia dwóch kumpli:
-Wiesz jak zapłodnić krowę lodem?
-???
-Wystarczy ją postawić na lód, sama się wypieprzy.

Dobre. ;)

Offline Daria

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #449 dnia: Lutego 16, 2012, 18:45:24 »
Ja w temacie, jakby co...
          #
Lustereczko, lustereczko powiedz
jak to masz w zwyczaju...
Dlaczego co normalne
umiera w moim kraju?