08.11.2010-Pisze nasza wolontariuszka:"
Byłam w niedzielę w schronisku i chciałam go zabrać,nie było kierowniczki,więc musiałam czekać do poniedziałku. Jedna z pań była tak dobra, że nam go pokazała, siedział taki biedny i bezbronny w klatce, do klatki była przypięta wielka kartka z napisem UWAGA AGRESYWNY. Myślałam,że mi serce pęknie jak patrzył tymi swoimi pieknymi i madrymi oczami. Pojechałyśmy do domu z kwitkiem. Całą noc nie spałam, bo bałam się o niego,przecież on jest tak strasznie zabiedzony,że widać mu wszystkie kości !!!. W poniedziałek rano już tam byłyśmy i udało się, piesek jest u mnie w domu tymczasowym i dochodzi do siebie. Myślę,że za kilka dni będziemy mu szukać najlepszego domku na świecie.
09.11.2010-Po wizycie u weterynarza okazało się,że psiak ma zapalenie dziąseł,zapalenie jamy ustnej i wszystkie ząbki w górnej szczęce mu się ruszają.To był powód,dlaczego psiak nie mógł jeść i był agresywny.W domu tymczasowym teraz staramy się najpierw wyleczyć zapalenia a potem psiak będzie musiał przejść zabieg usunięcia ząbków.Nie wykazuje oznak agresji,jest wręcz przeciwnie,psiak jest potwornie wystraszony.Po otrzymaniu antybiotyku i leków przeciwbólowych rzucił się na miskę z jedzeniem.
Osoby pragnące wspomóc akcję sterylizacji bezdomnych kotek,a także inne nasze działania(dokarmianie bezdomnych kotów i psów,leczenie ich i szukanie im domków)mogą dokonać wpłaty na konto TOZ-u Koła w Policach:
LUKAS Bank S.A.
26 1940 1076 3025 4299 0000 0000
W każdym przelewie tytułem proszę podać,na jakiego zwierzaka mamy przekazać pieniążki,może to być konkretne zwierzę:np.Dla pinczerka na leczenie ząbków.