Ciekawa jestem, który z kandydatów zaproponuje wreszcie poprawę bezpieczeństwa w kraju zamiast mydlić oczy pitoleniem o gospodarce itd.I tak zrobią coś innego niż mówią.Lepiej zabraliby się za zaostrzenie przepisów,ograniczenie praw przestępców,doprowadzenie młodzieży do porządku.Ze młodzież jest rozwydrzona bo rodzice na to pozwalają?To niech dadzą rodzicom prawo wychować dzieci jak należy, zamiast próbować metod "wychowania bezstresowego".O ile nie wprowadzono mnie w błąd taka metoda nie powiodła się bodajże w Szwecji i tam ją zarzucono jako bezefektywną.
Nam nie jest potrzebny kłaniający się w pas prezydent ale prawdziwy,twardoręki lider.Dlaczego ofiara napadu we własnym domu ma odpowiadać a ew.uszkodzenie ciała napastnika?Komu chcą się na siłę podlizać politycy,stawiający wszystko na głowie.
Nie dalej jak dziś na wysuniętą przeze mnie propozycję grilla na polanie za ósemką mój nastoletni syn odpowiedział:ja tam nie pójdę bo nie chcę dostać po łbie za to,że nie mam fajek bo nie palę.O czym to świadczy?O tym, że w naszym kochanym kraju nic już nie jest takie jak być powinno.Polityków bardziej zajmuje walka o koryto, niż poprawa warunków życia przeciętnego Polaka.Jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście rodzic nie będzie mógł uderzyć dziecka inaczej, jak tylko w obronie własnej a w razie napaści ofiara bedzie błagać napastnika,żeby na nią na policję nie doniósł bo miała czelność się bronić.
A co do debat...Kaczyński jest u mnie przekreślony z jednego powodu:jestem niewierząca i chcę,żeby prawo w Polsce nie było dyktowane doktrynami KK.Niech sobie w/w kandydat wiarę trzyma w domu ale niech nie wciska jej w ustawy.
1.Właśnie w swoim poście opisałaś program Prawa i Sprawiedliwości.
2.To właśnie miłościwie nam panujący rząd PO pod przewodnictwem Cudotwórcy Tuska jest za wychowaniem bezstresowym(żenująca dyskusja o karaniu rodziców za klapsa), czego skutki są i będą odczuwane w przyszłości.
3.Co do bezpieczeństwa to właśnie ten sam rząd Doniego obciął 800 mln na policję, a więc z bezpieczeńswem będzie na pewno gorzej.
4.Prezydent nie posiada władzy ustawodawczej, ale piszesz, że powinien byc twardy, posiadać własną osobowośc. Czy gwarantuje to Komorowski, uległy wobec Tuska i sejmu z większością PO, który uchwali każdą bzdurę bez słowa sprzeciwu? Przecież chyba za tym nie jesteś.
5.Prezydent, jak każdy obywatel, posiada konstytucyjne prawo do swojego wyznania. J. Kaczyński nie ukrywa swoich poglądów i nie uzależnia ich od wyborczych nastrojów.A czy Koścół tak naprawdę codziennie ingeruje w Twoje życie i tak ci przeszkadza i utrudnia przeżycie każdego dnia?
6.A dyskusja o in - vitro (i finansowanie)w kraju, gdzie nie ma pieniędzy na leczenie poważnych schorzeń i ratowanie ludziom życia nie jest tematem zastępczym i nie na teraz?
"Wady wielkich ludzi są pociechą matołów" (W. Łysiak)