• Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Kurczak z Rożna  (Przeczytany 16301 razy)

salci6

  • Gość
[Police] Kurczak z Rożna
« dnia: Marzec 03, 2010, 14:11:33 »
Gdzie w Policach mozna zjesc dobrego kurczaka z rozna ??

MorSoMeDzEs85

  • Gość
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2010, 14:58:40 »
najlepiej kupić świeżego i upiec w domu... kiedyś kupiłem kurczaka z rożna i się okazało po przepołowieniu, że jest... śmierdzący :/ nigdy więcej kurczaka z ulicy!!

Offline Ciekawy

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 602
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2010, 15:59:05 »
Pod Kingą w budce.
Na razie nie ma podpisu......

Offline grubcia1982

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 339
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2010, 16:39:41 »
Cytat: "MorSoMeDzEs85"
najlepiej kupić świeżego i upiec w domu...
 POPIERAM!!! Żadnych kuraków z ulicy, które moczyły się w niewiadomo czym, żeby dłużej świeże były. Poza tym nawet biorąc pod uwagę cenę, to za te 20 zł masz takiego kuraka, że szok a z rożna to gołąbki są.
Faktem jest jednak, że smak kuraka z rożna ciężko osiagnąć domowymi sposobami :chef:
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"

Offline Ważniak

  • Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1657
  • Płeć: Mężczyzna
  • Subiektywnie obiektywny
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2010, 16:52:43 »
Cytat: "grubcia1982"
Faktem jest jednak, że smak kuraka z rożna ciężko osiagnąć domowymi sposobami
Można, ale to rwa kilka dni ;-) Bierzemy kurę i opiekamy przez kilka godzin, po czym wyciągamy studzimy przez noc i znów opiekamy. Operację ponawiamy kilkukrotnie i mamy kuraka jak z ulicy.
Kto kijem walczy, ten wpada w mrowisko.

Offline jasia

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 553
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2010, 21:07:22 »
Cytat: "MorSoMeDzEs85"
najlepiej kupić świeżego i upiec w domu... kiedyś kupiłem kurczaka z rożna i się okazało po przepołowieniu, że jest... śmierdzący :/ nigdy więcej kurczaka z ulicy!!

tez kiedyś mi sie taki trafił... poszłam z reklamacją i dostałam swieżutkiego, bo były swieże, ale najpierw trzeba sprzedać, te stare (smierdzące)....

Natalia:)

  • Gość
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2010, 21:21:05 »
Popieram MorSoMeDzEs85 niestety w Policach nie ma dobrych kurczaków z rożna.
Bynajmniej ja nie trafiłam.

MorSoMeDzEs85

  • Gość
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 04, 2010, 10:13:31 »
salci6 Więc chyba rozwiązaliśmy Twoją sprawę "dobrego" kurczaka z rożna w Policach :jupi:  pozdrawiam ;D

Offline C80

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 402
    • Zobacz profil
    • http://www.foto.cichomski.eu
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 04, 2010, 11:26:23 »
Smak kurczaka to kwestia gustu. Mi bardzo smakuje ten z ryneczku, pierś ma soczystą i dobre przyprawy. A ten spod Kingi smakuje jakby się kręcił dwa dni, jest suchy. Za każdym razem jest taki, a kupuję z głodu i dlatego że nie chce mi się iśc na ryneczek.

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3407
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 04, 2010, 15:53:05 »
Cytat: "grubcia1982"
Cytat: "MorSoMeDzEs85"
najlepiej kupić świeżego i upiec w domu...
 POPIERAM!!! Żadnych kuraków z ulicy, które moczyły się w niewiadomo czym, żeby dłużej świeże były. Poza tym nawet biorąc pod uwagę cenę, to za te 20 zł masz takiego kuraka, że szok a z rożna to gołąbki są.
Faktem jest jednak, że smak kuraka z rożna ciężko osiagnąć domowymi sposobami :chef:


Myślisz, że te, które kupujesz w sklepie to pierwsza świeżość? ;]

Anyway moja mama ostatnio zrobiła takiego, który smakował jak z rożna. Kwestia przyprawienia i opiekania.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline palana

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 95
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 04, 2010, 16:28:09 »
Cytat: "grubcia1982"
Cytat: "MorSoMeDzEs85"
najlepiej kupić świeżego i upiec w domu...
 POPIERAM!!! Żadnych kuraków z ulicy, które moczyły się w niewiadomo czym, żeby dłużej świeże były. Poza tym nawet biorąc pod uwagę cenę, to za te 20 zł masz takiego kuraka, że szok a z rożna to gołąbki są.
Faktem jest jednak, że smak kuraka z rożna ciężko osiagnąć domowymi sposobami :chef:


Też popieram! Najlepszy domowy kurczaczek! A jeśli już koniecznie ktoś chce z rożna to- budka koło Kingi.
Doświadczenie to dobra szkoła, ale czesne jest bardzo wysokie - Heirich Heine

Offline grubcia1982

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 339
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 04, 2010, 16:58:41 »
Cytat: "KrP"
Myślisz, że te, które kupujesz w sklepie to pierwsza świeżość? ;]
 myślę, że na pewno będzie mniej przetworzony, niż ten z rożna. tak naprawdę wiem, co się dzieje z tymi kurczakami, np koło Kingi bo pracował tam ktoś, kogo znam i mówił mi co jest pięć :ble: Od tamtej pory nie kupię tam ani jednego kuraka... Smacznego leniuszki :chef:
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"

Orkan

  • Gość
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 04, 2010, 18:37:39 »
Niema jak to samemu po kucharzyć to dopiero jest radocha no chyba że ktoś ma za dużo pieniążków. Ludzie szanujmy zdrowie. Może zamiast kurczaczka coś bardziej lekkostrawnego.

Offline mirkuls

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 291
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 04, 2010, 22:13:29 »
Ja proponuję upiec kurczaka w piekarniku na butelce od piwa!
Bardzo smaczny! :chef:

Offline grubcia1982

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 339
    • Zobacz profil
[Police] Kurczak z Rożna
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 07, 2010, 00:37:46 »
Cytat: "mirkuls"
Ja proponuję upiec kurczaka w piekarniku na butelce od piwa!
Bardzo smaczny!
 ja robiłam takiego kurczaka na butelce z wodą w środku. bardzo smaczny. tak się nie wysusza; soczysty i smaczny, chrupiąca skórka :chef:
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"