Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Komitety wyborcze 2010  (Przeczytany 77963 razy)

TomaszTokarczyk

• Gość
[Police] Komitety wyborcze 2010
« Odpowiedź #90 dnia: Października 31, 2010, 19:49:07 »
Cytat: "sekator"
Wiem natomiast, że młodzi PiSowcy, będący w opozycji do Drzazgi mają swój program, który przedstawią na własnej stronie internetowej już wkrótce.

Jako młody PiSowiec muszę stwierdzić, że nie chciałbym być postrzegany jako opozycja do pana Drzazgi czy kogokolwiek innego w PiS. Powiem tak, w PiSie, jak pewnie w każdej innej partii są ludzie o różnych poglądach. Mniej lub bardziej różnych. I ja co najwyżej mogę się nie zgadzać z niektórymi z tych poglądów. Albo z działaniami wynikającymi z nich właśnie. Ale powiedzieć, że jestem w opozycji do kogoś byłoby błędem - bo według mnie to już zamyka drogę do porozumienia.

Strona grupy młodych PiSowców rzeczywiście powstaje ale - gwoli ścisłości - również nie można powiedzieć, żeby była to grupa jednolicie opozycyjna do kogokolwiek. Po prostu chcemy pokazać, że PiS może oznaczać młodość, zaradność, kompetencje i społeczne zacięcie:) Ot, taka oddolna inicjatywa, zdecydowanie nie przeciw komuś ale raczej pro(policka).
Pozdrawiam.

Offline Mickd

• Gaduła
« Odpowiedź #91 dnia: Października 31, 2010, 20:09:17 »
No to gratuluje.za chęci i zmawiane kierunku .Jest tylko jedno ale ? Co nato wszechmocny JAREK??
Głupich nie sieją ,sami rosną
Nadgorliwość jest gorsza od głupoty.

Offline hubalczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #92 dnia: Października 31, 2010, 20:46:05 »
Cytat: "TomaszTokarczyk"
w PiSie, jak pewnie w każdej innej partii są ludzie o różnych poglądach.

Zgadzam się z Tomkiem Tokarczykiem. Ja sam, jako zwolennik PiSu, wierzę w to, że jest to wciąż organizacja, która otwiera się na szerszą grupę ludzi, t.zn. w szerokim wachlarzu poglądów, jednak wyrosłych z tych samych korzeni. Oczywiście mam na myśli ideę Solidarności oraz wartości kultury chrześcijańskiej. Dziwią mnie bardzo posty sekatora. Skoro jest młodym człowiekiem, to tym bardziej powinien mieć szacunek dla takich ludzi jak Kazimierz Drzazga. Za jego działalność opozycyjną, która wymagała wówczas wielkiej odwagi. To dzięki takim ludziom jak K. Drzazga, taki sekator może wypisywać co mu się podoba, nie ponosząc przy tym żadnych konsekwencji. Możemy się różnić, jednak szacunek się należy ludziom, którzy oddali zdrowie za wolność, którą dziś się cieszymy. Pan Drzazga kandyduje do Sejmiku. Mimo wielu przeciwności, nie zniechęca się do dalszego działania. Spokojnie udzielam mu swojego poparcia. A sekatorowi daję pod rozwagę sposób załatwiania swoich interesów na tym polu.
hubalczyk

yak

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Października 31, 2010, 20:47:00 »
Tomaszu! Pokaż stronę. A co do "micka i jarka?". O kogo chodzi?

yak

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Października 31, 2010, 20:51:19 »
A ja mam pytanie do hubalczyka i wszystkich innych. Czy ktoś z Was odważy się wywalić prezesa Kaczyńskiego w niebyt? Jeśli tak - możemy poważnie rozmawiać. Jeśli nie - darujcie: to nie jest Wasza pora.

Offline hubalczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #95 dnia: Października 31, 2010, 21:46:40 »
Ja wiem Panie yaku, że Panu by bardzo odpowiadało, Prawo i Sprawiedliwość w postaci PO nr 2. Tak się składa, że pomimo niechęci jaka panuje, również na tym forum, co do osoby Kaczyńskiego, to my często młodzi, sympatycy PiS, jak najbardziej dostrzegamy w nim właściwego kapitana drużyny. To, że jego wizerunek, jest zniekształcany dziennikarskimi metodami socjotechniki, Pan jako rasowy dziennikarz powinien doskonale dostrzegać. Przecież Pan się na tym zna. Natomiast Kaczyński, jest w rzeczywistości inny niż go przedstawiają. Co można mu zarzucić? Znów rozpoczniemy "bójkę" na cytaty? Uważam, że wypowiedzi Kaczyńskiego nie są chamskie, tylko ostre. A dziś nikt nie lubi i nikt nie ceni ludzi wyrazistych. Wygodniejszy jest polityk, który jest łagodny jak baranek, pragmatyk, który wije się jak glizda, aby tylko komuś nie podpaść.  Wracając do meritum, Pan doskonale wie, że przynajmniej dziś, PiS bez Kaczyńskiego nie miałoby racji bytu. Może kiedyś wyrośnie następca, jednak jeszcze nie pora. Pozdrawiam.
hubalczyk

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
« Odpowiedź #96 dnia: Października 31, 2010, 22:02:44 »
Cytat: "hubalczyk"

...to tym bardziej powinien mieć szacunek dla takich ludzi jak Kazimierz Drzazga. Za jego działalność opozycyjną, która wymagała wówczas wielkiej odwagi. To dzięki takim ludziom jak K. Drzazga, taki sekator może wypisywać co mu się podoba, nie ponosząc przy tym żadnych konsekwencji. Możemy się różnić, jednak szacunek się należy ludziom, którzy oddali zdrowie za wolność, którą dziś się cieszymy. Pan Drzazga kandyduje do Sejmiku. Mimo wielu przeciwności, nie zniechęca się do dalszego działania. Spokojnie udzielam mu swojego poparcia. A sekatorowi daję pod rozwagę sposób załatwiania swoich interesów na tym polu.

Szanowny hubalczyku.
Chciałbym Ci przedstawić troche inny punkt widzenia w sprawie Pana Kazimierza.
Pamietam 4 lata temu jego spot wyborczy, w którym własciwie podkreslił tylko dwie rzeczy(cytuję z pamięci): to że był szefem podziemnej Solidarności oraz to, że powiat policki powinien wykorzystać swoją wielką szansę wynikającą z jego położenia geograficznego.
Podobne informacje wpisane były w ulotke wyborczą Pana Kazimierza.
Wartośc progrmowa tych materiałów - żadna! Oferta dla Polic - żadna!
Jaki był efekt wszyscy pamiętamy - nawet Misiło miał lepszy wynik.

A pisze to wszystko nie po to, aby się z Pana Kazimierza nasmiewać. Chodzi mi o pokazanie ważnej sprawy. Że czasy gdy na ulotce wystarczyło tylko zdjęcie z Wałęsą już dawno minęły. Dowodem na to jest chociazby niechlubna osoba prezydenta Jurczyka.
Dzis liczy sie w wyborach samorządowych porządna oferta programowa podparta samorzadowym doświadczeniem i nieposzlakowaną opinią.
Bogate i pełne dobrych momentów życie opozycjonisty jest ważne, powinno być doceniane ale raczej orderami i powszechnym szacunkiem.
Na kluczowe stanowiska w administracji samorządowej to jednak już chyba za mało.

Pozdrawiam
Grzegorz Ufniarz

sekator

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Października 31, 2010, 22:11:40 »
Cytat: "TomaszTokarczyk"
postrzegany jako opozycja do pana Drzazgi czy kogokolwiek innego w PiS.

To dzięki takim ludziom jak K. Drzazga, taki sekator może wypisywać co mu się podoba, nie ponosząc przy tym żadnych konsekwencji.

Sekator przynajmniej nie jest koniunkturalny i pisze to co myśli. Szkoda, że innym zabrakło na to odwagi.Wstydzcie się panowie.
Hubalczyk, to ty boisz się konsekwencji , wiec nie pisz tutaj laurek, bo mdło mi się robi jak to czytam.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Października 31, 2010, 22:21:12 »
Cytat: "grzegorz.ufniarz"
Chodzi mi o pokazanie ważnej sprawy. Że czasy gdy na ulotce wystarczyło tylko zdjęcie z Wałęsą już dawno minęły. Dowodem na to jest chociazby niechlubna osoba prezydenta Jurczyka.
Dzis liczy sie w wyborach samorządowych porządna oferta programowa podparta samorzadowym doświadczeniem i nieposzlakowaną opinią

Święte słowa Panie Grzegorzu.

Offline hubalczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #99 dnia: Października 31, 2010, 22:22:28 »
Cytuj (zaznaczone)
Szanowny hubalczyku.

Szanowny Panie Grzegorzu.

Oczywiście rozumiem, że ma Pan inny punkt widzenia, co do osoby Pana Kazimierza.
Jednak zwracam uwagę na fakt,  że PiS popiera kandydaturę W.Diakuna na burmistrza, a Gryf - którego Pan reprezentuje- do popiera kandydaturę K.Drzazgi do Sejmiku. Jeśli uważa Pan inaczej, to jak wyborcy mają rozumieć Pana intencje? Jeśli oficjalnie udzielacie poparcia, a za plecami głosi Pan, że człowiek się nie nadaje, to uczciwość Pańska, staje się dla mnie  dość wątpliwa. Mam nadzieję, że Pański punkt widzenia jest odosobniony.
hubalczyk

sekator

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Października 31, 2010, 22:27:29 »
to Wasza uczciwość, a przynajmniej Pańska, staje się dość wątpliwa.

Wyluzuj człowieku, bo zaczynasz obrażać .Twój post kwalifikuje się pod zniesławienie.

Offline hubalczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #101 dnia: Października 31, 2010, 22:33:52 »
Hubalczyk, to ty boisz się konsekwencji , wiec nie pisz tutaj laurek, bo mdło mi się robi jak to czytam.

Jednak pozostawię bez komentarza.
hubalczyk

Offline hubalczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #102 dnia: Października 31, 2010, 22:40:45 »
Wyluzuj człowieku, bo zaczynasz obrażać .Twój post kwalifikuje się pod zniesławienie.

Jednak nie jest w porządku, z jednej strony udzielać poparcia, zaś z drugiej głosić, coś zupełnie odwrotnego.
hubalczyk

sekator

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Października 31, 2010, 22:43:37 »
Nie mam powodów do wstydu, czego nie mogę powiedzieć o Tobie

Gratuluję świetnego samopoczucia. Uważaj tylko z tym popadaniem w samouwielbienie. Koleżeństwa w tej drużynie nie było od dawna i to przede wszystkim za przyczyną rozgrywającego, na temat którego piszesz tu peany pochwalne. To na skutek jego dzialań odeszło z tej drużyny wielu wspanialych zawodników. Ze mną pewnie będzie to samo. Jestem niewygodny , bo mam śmiałość wyrażać się krytycznie o takim postępowaniu. Ale ja w przeciwieństwie do niektórych mam zasady, którym się nie sprzeniewierzam.

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
« Odpowiedź #104 dnia: Października 31, 2010, 23:01:07 »
Cytuj (zaznaczone)
Szanowny hubalczyku.

Szanowny Panie Grzegorzu.

Oczywiście rozumiem, że ma Pan inny punkt widzenia, co do osoby Pana Kazimierza.
Jednak zwracam uwagę na fakt, że dokonał Pan właśnie naderwania umowy Gryf-PiS, w której to umowie strony zobowiązały się do wzajemnego  poparcia, PiS kandydatury W.Diakuna na burmistrza, a Gryf - którego Pan reprezentuje- do poparcia kandydatury K.Drzazgi do Sejmiku. Jeśli uważa Pan inaczej, to jak wyborcy mają rozumieć Wasze intencje? Jeśli oficjalnie udzielacie poparcia, a za plecami głosicie, że człowiek się nie nadaje, to Wasza uczciwość, a przynajmniej Pańska, staje się  dość wątpliwa.

Szanowny hubalczyku.
Wyciąga Pan zbyt daleko idące wnioski. Proszę odczytać mój post w kontekście wcześniejszej dyskusji o wadze programu wyborczego. Zastrzegałem w swoim poście, ze nie mam zamiaru stawiac Pana Kazimierza w złym świetle, nie to było moim zamierzeniem.
Chciałem tylko przekonać, że świat idzie do przodu i zmieniają się kryteria, którymi ludzie kieruja sie podejmując decyzje wyborcze. Proszę te informacje wykorzystać i sprawić, że program wyborczy Pana Kazimierza będzie wzbogacony o cenne postulaty.

Na koniec dodam, że już drugi raz dzisiejszego dnia uznaje sie moje słowa za oficjalne stanowisko całego stowarzyszenia GRYF. Nic bardziej mylnego Szanowny hubalczyku. Poddał Pan w wątpliwość moją uczciwośc i przy tym zostańmy. Wypowiedziałem się w swoim imieniu i podpisałem swoim nazwiskiem a nie nazwą GRYF-a

Pozdrawiam
Grzegorz Ufniarz