Panie Janie !
Można by powiedzieć że ma Pan rację - ładnie napisane ,nie żle to wygląda!
A tak już bardziej sensownie , chce Pan powiedzieć że słowa płynące z poza granic naszego kraju nie mają dla nas znaczenia?, że nie powinniśmy tym ludziom dać mozliwość wypowiedzenia sie o tym co dostrzegaja za naganne w naszym kraju?
A może to własnie ich krytyka ma możliwość spowodowania największych zmian w tym bałaganiarskim systemie życia.
Czemu dość często słychać naganne opinie o Polakach że pijaki , brudasy, skorumpowany naród ?
Z czegoś to wynika! dlaczego ja osobiście gdy przebywam w szwecji to odczuwam niebiański spokój? wszystko co tam załatwiam odbywa się spokojnie ,konkretnie i rzeczowo, ludzie często wogle na wzajem się nie znający są dla siebie życzliwi i mili.
Czy zwrócił Pan uwagę że każdy obywatel naszego kraju po powrocie z zagranicy natychmiast wprowadza w swoim życiu tu sporo zmian?
Ma Pan kolegów jeżdżących za granicę , dlaczego Oni po kazdym powrocie do kraju mówią w zasadzie jedno -znów do tego syfu wróciłem i ja też tak mówię.
Panie Janku !
W zasadzie wszystko co odbywa się w naszym kraju po latach 90-tych to nic innego jak wprowadzanie zachodniego systemu życia ! , wszystko począwszy od polbruku , a skończywszy na super marketach pochodzi własnie z zachodu.
Najwiekszy problem to niestety przyspoży nam zmiana mętalności , to niestety musi oprzeć sie o wiele jeszcze lat i niestety sporo jeszcze ludzi musi umrzeć .
Uważam ze to właśnie cenne uwagi ludzi nie związanych z danym środowiskiem są w stanie coś zmienić .
Proszę pamiętać że imigracja w największym stopniu polegała na tym że ci ludzie nie chcieli swojego cennego życia poświecać dla niszczonego kraju przez chory system , gdzie każdy na każdego donosił i niejednokrotnie decydował o czyimś życiu.
Na imigrację trzeba było nie lada odwagi w tamtych czasach i niestety wielu jej zabrakło a dziś tłumaczą sie że ktoś musiał walczyć!
Proszę pamiętać że dziś każdy polak po powrocie nawet ze spaceru z zagranicy przywozi ze sobą inne spojżenie na życie ,jest bogatszy o to co zobaczył i usłyszał ,a co nas tak różni od innych krajów.
Żyj tu i teraz, potem krytykuj.
To nic nie znaczący slogan !- puste słowa !
Tu owszem można jako tako żyć , ale krytykować???
Za krytykę poprostu się wywala z pracy , z forum , w końcu eliminuje z życia publicznego.
Najwłaściwszy slogan -kto nie znami ten jest przeciw i zadeptać jak sie da!
szkutnik - owszem wypowiadał się może zbyt nie zrozumiale,a dla niektórych za bardzo zrozumiale ,ale pisał konkretnie -nazywał rzeczy po imieniu.
Pokazywał realia Polic rządzonych przez nieudaczników ,na dodatek uwikłanych w różne powiązania o których co raz bardziej będzie słychać.
A wiec zlikwidować.
Do Kuby admina jako tako pretensji nie mam, jeżeli jest madrym człowiekiem to będzie wiedział jak postapić w każdej sytuacji tak ażeby nie dać się uwikłać w rozgrywki co niektórych mądralińskich.