MrW wiesz co? mam dla Ciebie idealną radę:
1. Idź na wybory samorządowe w przyszłym roku i głosuj na B. Pachisa i PO i dobij Police
2. Idż na wybory prezydenckie i głosuj na D. Tuska i DOBIJ POLSKĘ!
dnfan1 a ja Ci dam tylko jedną radę.
Poczytaj sobie moje posty i wtedy osądzaj czy jestem takim gorącym orędownikiem PO.
[ Dodano: 2009-11-20, 18:27 ]Co do sądownictwa to wogóle dyskusja jest śmieszna, przykładów można dawać na pęczki-prałat PESZKOWSKI latami musiał bronić czci Ojca Św, "niezależna prokuratura" raz w tej samej sprawie A a za jakis czas B ( PRZYKŁAD KMIŃSKEGO) Sszkoda wogóle dyskusji na ten temat.
A mnie to nie śmieszy. Jeśli chodzi o prokuraturę, jest to organ, który nie wydaje orzeczeć i postanowień, więc w trakcie postępowania, gdy pojawiają się nowe okoliczności to może zmieniać kierunek prowadzonego postepowania. A co do Kamińskiego... To poczekajmy, jakie będzie orzeczenie Sądu.
Fakt -będzie wtedy gdy ZAPREZENTUJESZ mi wypowiedż czy oświadczenie min. Gróbarczyka i porównamy np. ze słowami pana WIECHECKIEGO .
Po co oświadczenie. Empirycznie sprawdźmy, czy te inwestycje powstały.
W drugim punkcie ale muszę to powiedzieć : SKOMPROMITOWAŁEŚ SIĘ!
RELACJA BYŁA NA ŻYWO
Taak, szczególnie ta w środe rano.
Rybaków słyszałem wielokrotnie i tylko przy tym ministrze były bronione ich interesy. A teraz co się dzieje ŁOWIĆ MOŻE TYLKO STOKILKADZIESIĄT KUTRÓW a reszta dzieki PO I KE STOI W PORTACH.
Potrzebuję chwile czasu by odnaleźć dyrektywy dotyczące limitów połowowych.
Co do oszczerstw ,kultury wypowiedzi , knajackiego języka to czołowi bonzowiePO już dawno pobili na głowę LEPPERA
Przypomne powiedzenie "Spiepszaj dziadu", "Czego chce ta krowa w czerwonym..." etc. Te sformułowania są wszystkim znane i zapewne pochodzą z ust bonzów PO?
Poza tym przetoczę pewną wypowiedzi:
Prawo i Sprawiedliwość od pierwszych dni swoich rządów bardzo zbrutalizowało życie polityczne. Począwszy od źle przyjętego triumfalizmu, poprzez niesmaczne wypowiedzi Kurskiego, a skończywszy na aroganckim lekceważeniu ludzi przez premiera Kaczyńskiego. PiS poszedł na wojnę ze wszystkimi. Lekarzy chciał brać w kamasze, ludzi nauki nazwał wykształciuchami, o związkach zawodowych nauczycieli mówił, że to pozostałość dawnej epoki, a media nazywał częścią układu. O prostackich i uwłaczających godności atakach na opozycję już nawet nie chcę wspominać. To nie jest więc tak, jak mówi Jarosław Kaczyński, że PiS było bezsilne wobec ataku nań ze wszystkich stron. To PiS atakowało wszystkich, to PiS zawsze pierwsze wypowiadało wojnę. Wojnę tę prowadzili na wszystkich frontach i w pewnym momencie obóz Kaczyńskiego zrozumiał, że tak naprawdę nie ma sojusznika. A bez sojuszników, bez zaplecza społecznego, wyborów wygrać nie można.
Autor: Marcin Jurzysta
A teraz link do badania CBOS dotyczący opinii nt PiS po roku sprawowania władzy:
http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2007/K_094_07.PDFGeneralnie zadam pytanie- kolejne i mam nadzieję, że na nie odpowiedź padnie.
Skoro PiS jest tak wspaniały i tak wspaniale rządził, to dlaczego w 2007 roku PO doszło do władzy? Dlaczego Polacy nie wybrali ponownie PiSu?