Po pierwsze, gdyby informacje z tego artykułu byłyby kłamstwem, to już dawno ktoś z PiS złożyłby wniosek do prokuratury, bo w tym PiS jedynie szybko działa. Poza tym- proste pytanie- czy zostały te inwestycje zrealizowane? Nie. Dlaczego? ... A no dlatego, że zostały wykreślone z listy przez Pana Gróbarczyka. Więc o czym Pan chce dyskutować, że artykuły kłamią? Ale fakty nie kłamią. Poza tym jako ciekawostę podam Panu, że informacje te przekazał na konferencji prasowej poprzednik ministra Gróbarczyka- minister z koalicji- Pan Wierzejski. Więc czy koolicjant ówczesny miałby interes by kłamać?
Po drugie, o ile się założymy, że jeśli ktoś w programach TV Trwam wypowiedział się inaczej niż po myśli PiS- to zapewniam- zostałoby to wykasowane.
Po trzecie- by było jasne - idiotyczne tezy dotyczą właśnie takich faktów, jak powyżej. Jeśli ktoś ślepo wierzy w wypowiedzi Panów Gróbarczyka i innych, powinen zastanowić się, co oni zrobili, poza krytykowaniem?Pisze Pan, że był on zaangażowany w obronę polskich rybaków. Niech Pan poczyta, co sądzą rybacy o tej obronie. Rybacy czują się oszukani.
Panie DarkuMirror - mnie też się wiele rzeczy nie podoba w działaniach PO. Nie jestem ich ślepym zwolennikiem. Ale nie mogę być obojętny na oszczerstwa przekazywane z ust PiS, jakoby wyłącznie PO jest winne upadkowi stoczni, problewmów w ZCH Police, czy innych plag gnębiących gospodarkę. Głónym grzechem PiS w zakresie gospodarki było zaniechanie. PiS będąc u władzy koncetrował się bardziej na aspektach związnych z polityką, sądownictwem, wykrywaniem afer, niż przykładowo przygotowywać plany naprawcze dla przemysłu stoczniowego. Zreszta przykładow można mnożyć.
Pozdrawiam