Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Wasz typ kandydata na przyszłego burmistrza  (Przeczytany 240154 razy)

Offline Wojtek Dudek

• VIP
[Police] Wasz typ kandydata na przyszłego burmistrza
« Odpowiedź #405 dnia: Listopada 19, 2009, 14:21:54 »
Cytat: "suszek"
Pozwól, że ich wymienię.
Leszek Gużdzioł
Bogumiła Korczyc
Beata Kropidłowska ( bez męża)
Bartłomiej Pachis
Jerzy Kardziejonek
Wiesław Iwańczuk
Andreas Kardziejonek
Jacek Sarkowski (bez żony).
Myślę, że wymieniłem cały obecny aktyw

Pominąłeś jeszcze Tomasza Przerwę i tego, zapomniałem nazwiska (niedoszły wiceburmistrz).
Wspaniałe towarzystwo! Jak już dostaną pełnię władzy, to POlice rozkwitną niczym Hongkong pod brytyjskim zarządem.  :lol2:

bolek.1920

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Listopada 19, 2009, 22:05:16 »
chciałbym naprawę dowiedzieć co dla ratowania tej firmy zrobili liderzy polickiej.P.O

Proszę mi wierzyć, że zrobili wiele, choćby w kwestii lobbingu na rzecz przyznania kredytu dla ZCH Police. Były to dziesiątki spotkań z wysokimi dygnitarzami na różnych szczeblach. Nie dziwi mnie Pana pytanie w tej kwestii, ponieważ nikt się z tym nie obnosi, w przeciwieństwie np. do WS GRYF, w imieniu której Radny Król podczas jednej zs sesji rady miejskiej wyglaszał odezwy do narodu zarzucając jednoczesnie Polickiej PO bezczynność. W myśl powiedzenia: krowa która dużo ryczy mało mleka daje...

kornik

• Gość
« Odpowiedź #407 dnia: Listopada 19, 2009, 22:06:10 »
PO w kwestii ratowania Zakładów miało dużo do powiedzenia. To ich koledzy rządzą i w Zakładach i w Polsce. Platforma była jedyną siłą w Policach, która mogła coś pomóc na szczeblu zarządzania firmą oraz na szczeblu państwowym. NIE ZROBILI NIC!!!.

jezat

• Gość
« Odpowiedź #408 dnia: Listopada 19, 2009, 22:12:02 »
Cytuj (zaznaczone)
Cytat: "bolek.1920"
chciałbym naprawę dowiedzieć co dla ratowania tej firmy zrobili liderzy polickiej.P.O

W myśl powiedzenia: krowa która dużo ryczy mało mleka daje...

Jak przestaniecie w PO ryczeć być może będzie więcej mleka

bolek.1920

• Gość
« Odpowiedź #409 dnia: Listopada 19, 2009, 22:15:44 »
Cytat: "kornik"
NIE ZROBILI NIC!!!.

Wnioskuje, że jest Pan z PO, ponieważ przejawia Pan ogromną wiedzę na ten temat.

kornik

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: Listopada 19, 2009, 22:38:42 »
Czy ludzie na forum muszą się dzielić na tych Z PO, Z Gryfa czy PiS? Jak Pan masz jakieś informacje, konrety, które PO zrobiło to proszę, myślę, że więcej osób jest ciekawych.
Ja nie słyszałęm o żadnych działaniach ze strony PO. Słyszałem natomiast o conajmniej 3 pismach zakładowych związków zawodowych wysłanych do lokalnych posłów PO w sprawie sytuacji na Zakładach, które do dziś pozostały bez odpowiedzi...

bolek.1920

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Listopada 19, 2009, 22:48:39 »
Cytat: "kornik"
Słyszałem natomiast o conajmniej 3 pismach zakładowych związków zawodowych wysłanych do lokalnych posłów PO w sprawie sytuacji na Zakładach, które do dziś pozostały bez odpowiedzi...

Myślę, że wszystkim w Policach zależy na ratowaniu zakładów, tym bardziej Polickiej PO. Nie jest to jednak powód do ogłaszania tego wszem i wobec, a skandalem jest robienie z tego polityki, tak jak w przypadku wspomnianego już radnego Króla.

Jeżeli chodzi o związki zawodowe, to rzeczywiście działają w tej sprawie, ale to jest ich obowiązek, więc niegloryfikowałbym tego faktu tak wzniośle.

DarekMirror

• Gość
Szanowni- Mickd oraz MrW
« Odpowiedź #412 dnia: Listopada 20, 2009, 07:07:25 »
Wasza niechęć do R.M nieupoważnia Was ażeby kogoś obrażać że WYPISUJE IDIOTYZMY.
Jeśli ktoś niema argumentów to wtedy dużo krzyczy, przy okazji obrażając- tak jak najgorszy rząd 20-lecia PO-PSL.
Co do działalności obu panów posłów - to jest dostępna,nawet nagrania wystąpień w Sejmie,wystarczy tylko odrobina dobrej woli aby to znalaźć.
Chwała panu Gróbarczykowi i pani Masłowskiej że przynajmniej oni na wiosnę byli pod zakładami- a ogromnej masie pracowników i związkowców wówczas nie zależało na tym,jak było około 30 osób to wszystko -WSTYD!

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #413 dnia: Listopada 20, 2009, 09:17:45 »
Cytat: "DarekMirror"
Chwała panu Gróbarczykowi i pani Masłowskiej że przynajmniej oni na wiosnę byli pod zakładami- a ogromnej masie pracowników i związkowców wówczas nie zależało na tym,jak było około 30 osób to wszystko -WSTYD!

Na kampanę wyborczą Gróbarczyka i Masłowskiej pod zakładami zostali zaproszeni tylko wybrańcy- zolennicy PiS.
Poza tym, jeśli chce Pan dyskutować merytorycznie to niech Pan zacznie odpowiadać na pytania, a nie  wyłącznie rzucać idiotyczne tezy.

dnfan1

• Gość
« Odpowiedź #414 dnia: Listopada 20, 2009, 10:04:02 »
to nie było spotkanie na terenie prywatnym tylko między sala kinową a biurowcem infraparku, więc każdy mógł przyjść, ale to było jeszcze przed eurobywoborami i niektórzy jeszcze wierzyli w cuda, a stoczniowcy jeszcze warczeli na polityków PiSu aby nie wtrącali się w ich umowy z rządem bo oni już wszystko załatwili i zabezpieczyli przyszłość stoczni.

DarekMirror

• Gość
Drogi MrW
« Odpowiedź #415 dnia: Listopada 20, 2009, 11:05:01 »
Proszę mi wskazać te tzw. IDIOTYCZNE TEZY.
Po drugie- na program tv trwam został zaproszony KAŻDY PRACOWNIK- wydrukowano bardzo dużo ulotek, teren nie był obstawiony każdy mógł przyjść, ale jak dobrze napisał poprzednik jeszcze ludzie wierzyli na ich zgubę w cuda.
To nie jest program TVN-u gdzie robi się Selekcje.
Przedwczoraj ucestniczyłem też w programie i dosłownie każdy któremu zależało na Ojczyźnie mógł przyjść.
      Z WYRAZAMI SZACUNKU.

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #416 dnia: Listopada 20, 2009, 12:33:48 »
Cytat: "DarekMirror"
Proszę mi wskazać te tzw. IDIOTYCZNE TEZY.
Po drugie- na program tv trwam został zaproszony KAŻDY PRACOWNIK- wydrukowano bardzo dużo ulotek, teren nie był obstawiony każdy mógł przyjść, ale jak dobrze napisał poprzednik jeszcze ludzie wierzyli na ich zgubę w cuda.
To nie jest program TVN-u gdzie robi się Selekcje.
Przedwczoraj ucestniczyłem też w programie i dosłownie każdy któremu zależało na Ojczyźnie mógł przyjść.

1. Należałoby naszą dyskusje przenieśc do innego tematu, albowiem odbiega od przedmiotowego tematu.
2. Co do audycji w TV TRWAM- by była obiektywna- należałoby zaprosić przedstawicieli PO, którym umożliwiłoby się wypowiedź- wtedy program mógłby być choć po troszę obiektywny.
3. Sam Pan przyzna, że o ile dla PO taką tubą propagandową jest TVN to dla PiS jest TW Trwam.
4. Co do samego Pana Gróbarczyka- krzyczeć i oskarżaqć teraz potrafi. Jak cały PiS- chce zbudować kapitał polityczny na gadaniu, oskarżaniu, doszukiwaniu się we wszystkim zła.
A ja przyponmnę- jeśli ktoś nie pamięta. W zalednie w ciągu 1 miesiąca od momentu, gdy został Ministrem Gospodarki Morskiej - dzięki niemu Zachodniopomorskiemu przepadło ok 150 mln Euro związane na inwestycje portowe. To on wykreślił takie projekty, jak:
"Na przykład Kołobrzeg stracił szanse na zakończenie przebudowy wejścia do portu wraz z modernizacją torów wodnych - na inwestycje planowano 25 mln euro. Darłowo nie dostanie pieniędzy na budowę obwodnicy do portu morskiego - 9,9 mln euro. Police - na rozbudowę terminalu morskiego i barkowego - 27,4 mln
Największą burzę wywołało wyrzucenie przez Gróbarczyka projektu dotyczącego przebudowy dróg do szczecińskiego portu. Chodzi o wybudowanie nowego ronda na Łasztowni, w ciągu ul. Energetyków, które ułatwiłoby m.in. dojazd z centrum Szczecina na od niedawna miejskie nabrzeże Starówka. Unia Europejska mogła dać na to 8,6 mln euro. Nowy minister wyjaśniał dziennikarzom, że skreślił tę inwestycję, bo nie jest strategiczna dla kraju i nie miałaby szans na ostateczne zatwierdzenie. zł..."*

* cytat z artykułu w Portalu Morskim z 4 września 2007r.

Więc niech Pan się nie dziwi, że złości mnie fałszywa troska o nasz region.

DarekMirror

• Gość
Do MrW
« Odpowiedź #417 dnia: Listopada 20, 2009, 14:26:18 »
Nie odpowiedział Pan gdzie są te idiotyczne tezy.Co do obiektywności- to muszę powiedzieć że PO była i jest wielokrotnie zapraszana - przeważnie odmawia( jak się nie ma argumentów to się woli niekompromitować) przed wyborami w tv trwam stały puste fotele więc przedstawiciele PIS-u musieli wystąpić sami, było dużotakich momentów.
Jak mówiłem pod stocznię mógł przyjść każdy nawet PO , np. pan FIDURA był ale szybko uciekł BAŁ SIĘ KOMPROMITACJI.
Co do działalości pana Gróbarczyka jako ministra :
nikt tak jak on niebył zaangażowany w ochronę polskich rybaków, kwot połowowych ,gdyby nie wcześniejsze wybory sprawę doprowadziłby do końca ( i tak narobił urzędikom KE niemałych kłopotów iwstydu)
Raczej to niebyła fałszywa troska - mówi to samo dzisiaj i nie zmienia zdania  A NIE MA KAMPANII WYBORCZEJ.
Co do artykułów w różych gazetach to tyle było kłamstwa w stosunku do ludzi uczciwych że jakbyśmy żyli w kraju gdzie kłamstwa dziennikarskie są karane to w Polsce ogromna większość pism by upadła . POZDRAWIAM

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #418 dnia: Listopada 20, 2009, 15:46:14 »
Po pierwsze, gdyby informacje z tego artykułu byłyby kłamstwem, to już dawno ktoś z PiS złożyłby wniosek do prokuratury, bo w tym PiS jedynie szybko działa. Poza tym- proste pytanie- czy zostały te inwestycje zrealizowane? Nie. Dlaczego? ... A no dlatego, że zostały wykreślone z listy przez Pana Gróbarczyka. Więc o czym Pan chce dyskutować, że artykuły kłamią? Ale fakty nie kłamią. Poza tym jako ciekawostę podam Panu, że informacje te przekazał na konferencji prasowej poprzednik ministra Gróbarczyka- minister z koalicji- Pan Wierzejski. Więc czy koolicjant ówczesny miałby interes by kłamać?
Po drugie, o ile się założymy, że jeśli ktoś w programach TV Trwam wypowiedział się inaczej niż po myśli PiS- to zapewniam- zostałoby to wykasowane.
Po trzecie- by było jasne - idiotyczne tezy dotyczą właśnie takich faktów, jak powyżej. Jeśli ktoś ślepo wierzy w wypowiedzi Panów Gróbarczyka i innych, powinen zastanowić się, co oni zrobili, poza krytykowaniem?Pisze Pan, że był on zaangażowany w obronę polskich rybaków. Niech Pan poczyta, co sądzą rybacy o tej obronie. Rybacy czują się oszukani.  
Panie DarkuMirror - mnie też się wiele rzeczy nie podoba w działaniach PO. Nie jestem ich ślepym zwolennikiem. Ale nie mogę być obojętny na oszczerstwa przekazywane z ust PiS, jakoby wyłącznie PO jest winne upadkowi stoczni, problewmów w ZCH Police, czy innych plag gnębiących gospodarkę. Głónym grzechem PiS w zakresie gospodarki było zaniechanie. PiS będąc u władzy koncetrował się bardziej na aspektach związnych z polityką, sądownictwem, wykrywaniem afer, niż przykładowo przygotowywać plany naprawcze dla przemysłu stoczniowego. Zreszta przykładow można mnożyć.
Pozdrawiam

DarekMirror

• Gość
MrW
« Odpowiedź #419 dnia: Listopada 20, 2009, 16:33:39 »
Co do sądownictwa to wogóle dyskusja jest śmieszna, przykładów można dawać na pęczki-prałat PESZKOWSKI  latami musiał bronić czci Ojca Św, "niezależna prokuratura" raz w tej samej sprawie A  a za jakis czas B ( PRZYKŁAD KMIŃSKEGO) Sszkoda wogóle dyskusji na ten temat.
Fakt -będzie wtedy gdy ZAPREZENTUJESZ mi wypowiedż czy oświadczenie min. Gróbarczyka i porównamy np. ze słowami pana WIECHECKIEGO .
W drugim punkcie ale muszę to powiedzieć : SKOMPROMITOWAŁEŚ SIĘ!
      RELACJA BYŁA NA ŻYWO
Rybaków słyszałem wielokrotnie i tylko przy tym ministrze były bronione ich interesy. A teraz co się dzieje ŁOWIĆ MOŻE TYLKO STOKILKADZIESIĄT KUTRÓW a reszta dzieki PO I KE STOI  W PORTACH.
Co do oszczerstw ,kultury wypowiedzi , knajackiego języka to czołowi bonzowiePO już dawno pobili na głowę LEPPERA- a w 2005r. myślałem że Polski już nic gorszego nie może spotkać niż SLD.A KTO URATOWAŁ stocznię GDAŃSKĄ?