Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2458) : eval()'d code on line 205
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)  (Przeczytany 204665 razy)

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3863
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #480 dnia: Lipiec 09, 2013, 21:20:36 »
Cytat: "cami159"
rbk, No to mnie nie pocieszyłeś z tym dyskiem :( a długo to ma się tak robić? Bo jest tylko napisane, że aby zakończyć test naciśnij stop i się zastanawiam, czy samo też się zakończy, czy będę musiała stop nacisnąć po jakimś tam czasie :P
Jak na razie temperatura bez zmian.


Test 3minuty wystarczy, podaj temperatury, które były :)

Offline cami159

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 95
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #481 dnia: Lipiec 09, 2013, 21:24:28 »
rbk, a ja to przez 3 h miałam włączone i czekałam aż samo się zakończy :D
Temperatura pierw 42, spadła jakoś po 30 min do 40, a pod koniec było 41 :-)

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3863
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #482 dnia: Lipiec 09, 2013, 21:27:36 »
Cytat: "KrP"
Cytat: "rbk"
KrP

Pytanie, czemu nie masz AV ?


A po co? Ja wchodzę na bezpieczne storny. ;p

Chociaż moja luba ostatnio jakąś instalkę ściągnęła, która zainstalowała Delta Search. ><"

A jakiego byś polecił?



To, że nie wchodzisz na porno (złe) strony, to nie znaczy, że jesteś bezpieczny.
Usługi w windowsie łączą się, jesteś 'otwarty' na świat, więc aż się prosi o zainstalowanie Ci zdalnie świństwa, które poda wszystkie Twoje hasła do bankowości itp :P

Co do jakiego bym polecił, używam eset nod (płatny) i pakietu comodo (darmowy).

Z testów jak człowiek poczyta, to dowie się jednego, każdego miesiąca jest coś lepszego, coś gorszego :P Rozsądek w chodzeniu po internecie górą ;)

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3863
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #483 dnia: Lipiec 09, 2013, 21:31:49 »
Cytat: "cami159"
rbk, a ja to przez 3 h miałam włączone i czekałam aż samo się zakończy :D
Temperatura pierw 42, spadła jakoś po 30 min do 40, a pod koniec było 41 :-)


Przegrzewanie to nie jest ;)

Możemy przyczepić się do błędów na dysku, to w pierwszej kolejności bym 'obstawił'.

Nie wiem czy wiesz jak, ale można jeszcze sprawdzić nagrywając płytkę z memtestem, ew. sprawdzić miernikiem zasilacz, czy jest 'stabilny' ;)

Offline VIRUS

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 396
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #484 dnia: Październik 30, 2013, 16:28:29 »
witam jest publiczne IP na WAN ale jestem dalej niewidoczny w sieci ?? co muszę przestawić żebym był widoczny/dostępny ??

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3863
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #485 dnia: Październik 30, 2013, 16:41:32 »
Musisz przekierowac odpowiednie porty na odpowiedni adres ip albo mniej bezpiecznie przekierowac caly ruch (dmz) na dany adres ip.

Offline VIRUS

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 396
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #486 dnia: Październik 30, 2013, 16:48:06 »
w której zakładce te porty na router zmienić tl-wr740n
http://zapodaj.net/70bf3640bea24.jpg.html

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3863
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #487 dnia: Październik 30, 2013, 16:51:06 »
Przekierowanie portow

ps pamietaj by komputer mial ustawiony na sztywno adres ip, a nie zeby po restarcie routera go zmienil na inny, bo przekierowanie juz nie zadziala.

port->ip

Offline VIRUS

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 396
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #488 dnia: Październik 30, 2013, 16:54:34 »


ten sztywny adres gdzie go znajde

aport zewnętrzny który to??

Offline VIRUS

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 396
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #489 dnia: Październik 30, 2013, 17:05:57 »
Kod błędu: 26106
Wprowadzony adres IP nie jest adresem z tej samej podsieci co adres IP routera.

wywala przy dodaniu adresu WAN
adres LAN przyjął

Offline dd2f

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 277
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #490 dnia: Październik 30, 2013, 18:02:25 »
Bo to powinien być adres IP komputera na który przekierowujesz port (adres IP komputera w Twojej sieci LAN).

Poczytaj:

http://pcfaq.pl/sprzet/do-czego-sluzy-przekierowanie-portow-jak-przekierowac-porty-na-routerze/
I love the night.
1101110100101111

Offline VIRUS

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 396
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #491 dnia: Październik 30, 2013, 18:04:30 »
admin dodał mac z WAN
czy powinien z LAN ??

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3863
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #492 dnia: Październik 30, 2013, 18:06:44 »
Jak admin dodał wan, to raczej dobrze dodał ;]

Wysłałem Ci PW.

Offline jula

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 47
    • Zobacz profil
onet poczta
« Odpowiedź #493 dnia: Listopad 07, 2013, 19:56:50 »
ja może troche nie w temacie, ale nie wiedzialam ,gdzie pisac.  Mam pytanie czy możecie zalogowac się na pocztę na onecie? próbowalam już kilkanaście razy a haslo mam napewno dobre i ciagle niby złe haslo.

Offline tamula82

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 135
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #494 dnia: Listopad 07, 2013, 20:50:49 »
Na stronie onetu jest informacja, że mają awarię