Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)  (Przeczytany 278026 razy)

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3867
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #465 dnia: Lipca 08, 2013, 22:09:05 »
Cytat: "KrP"
Dlaczego nie mogę edytować pliku hosts mimo, iż jestem zalogowany jako administrator? Windows płacze, że muszę się przełączyć na admina.


Jest wiele powodów, ale może zacznę od częstego - masz antywirusa? Wyłącz mu komponenty, ew wyłącz go całego i sprawdź czy wtedy możesz.

Daj znać czy pomogło.

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3867
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #466 dnia: Lipca 08, 2013, 22:12:28 »
Cytat: "cami159"
Może ktoś pomoże:


Trochę ucięło, więc napiszę, że
błąd typu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (STOP 0x0000000A)

Próbowałam ściągnąć aktualizacje ze strony microsoftu, bo gdzieś przeczytałam, że to może przez to takie coś się stać, ale niestety nie dałam rady, bo nie przekierowywało mnie do strony download, tylko wyskakiwały informację na temat oryginalności windowsa ...


Miałem przed chwileczką na jednym kompie to, był uszkodzony ram (jedna kość).
Wyjmij pamięci i zostaw jedną, w pierwszym banku/slocie (wejściu na ram), jak nie zadziała to sprawdź drugą pamięć, w drugim banku/slocie (wejściu na ram).
Jeżeli nie masz drugiej kości, to wyjmij pierwszą i włóż ją ponownie, w jakieś inne miejsce.

Pobierz też program Crystal disk info, zainstaluj, włącz i zrób 'print screen' z głównej zakładki programu.

Przy okazji zapytam jaki masz zasilacz, firma/producent/model ?

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3520
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #467 dnia: Lipca 08, 2013, 23:10:29 »
Cytat: "rbk"
Cytat: "KrP"
Dlaczego nie mogę edytować pliku hosts mimo, iż jestem zalogowany jako administrator? Windows płacze, że muszę się przełączyć na admina.


Jest wiele powodów, ale może zacznę od częstego - masz antywirusa? Wyłącz mu komponenty, ew wyłącz go całego i sprawdź czy wtedy możesz.

Daj znać czy pomogło.


Nie mam.

Tzn. plik edytować mogę, ale nie mogę go zapisać w tej samej lokalizacji czyli po prostu nadpisać.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3867
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #468 dnia: Lipca 08, 2013, 23:21:07 »
Cytat: "KrP"
Nie mam.


Po głowie dostaniesz!

zrób tak:

klikasz na plik prawym, wybierasz właściwości, zakładka zabezpieczenia/zaawansowane/właściciel/edytuj podświetlasz swoją nazwę, zastosuj, ok. Tym razem klikasz na EDYTUJ i zaaptaszkowujesz wszystko pod ZEZWALAJ, potem zastosuj i OK, masz pełne uprawnienia.

Jak nie zadziała za pierwszym razem, zrób drugi i trzeci.
Przy okazji zobacz, czy plik nie jest tylko do odczytu.

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3520
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #469 dnia: Lipca 08, 2013, 23:49:39 »
A gówno. Wszystko mam zaptaszkowane, a mimo to nadal przy próbie zapisu nie mam uprawnień do zmian w tej lokalizacji. ><"

edit: ok, działa. Musiałem dać full uprawnienia dla użytkownika SYSTEM, nie wiem po co.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3867
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #470 dnia: Lipca 09, 2013, 08:18:58 »
KrP, nie ma za co :P

Pytanie, czemu nie masz AV ?

Offline cami159

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #471 dnia: Lipca 09, 2013, 12:06:19 »
rbk, zrobiłam tak jak napisałeś z tymi ramami, ale wszystko tak samo działało.

Screen z tego programu


Zasilacz: TOSHIBA, model: PA-1750-09

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3867
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #472 dnia: Lipca 09, 2013, 12:09:29 »
cami159, daj jeszcze screena z tej zakładki, tylko daj suwakiem niżej, bo nie widać dolej tabelki

Offline cami159

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #473 dnia: Lipca 09, 2013, 12:41:59 »


sklejona całość  :P

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3867
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #474 dnia: Lipca 09, 2013, 12:52:46 »
Pobierz program HD Tune i przejdź na zakłądkę ERROR SCAN, daj po prawej START i niech przeskanuje dysk (trochę to potrwa 1-2h), wklej print screena jak skończysz skanować dysk.

Offline cooker

  • Wielka Gaduła
  • *******
  • Wiadomości: 862
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #475 dnia: Lipca 09, 2013, 13:39:30 »
Cytat: "pazurkowa90"
wyłącza się nawet po 3 razy dziennie , włączając jakkolwiek film na YouTube lub zalukaj lub ogólnie jakakolwiek grę , potrafi nawet 2 3 razy pod rzad

Obstawiałbym też jakiś problem czysto programowy, np sterowniki do karty graficznej. A nie przegrzewa się zbytnio? Możesz szukać rozwiązań i latać po serwisach, ale najpierw zastanów się czy ma się czym chłodzić. Przy wyższych temperaturach w lecie łatwo przegrzać wnętrze obudowy. Jeśli masz możliwość zdejmij część obudowy, żeby zwiększyć przepływ powietrza i sprawdź czy się restartuje (a tak w ogóle restartuje się czy wyłącza?).

Offline cami159

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #476 dnia: Lipca 09, 2013, 14:26:23 »
Wyniki scanu:


Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3867
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #477 dnia: Lipca 09, 2013, 14:48:30 »
cami159, a więc tak, na tą chwilę wiemy już że dysk powoli zaczyna się sypać.
Odpukać jeszcze zgrasz wszystkie dane, bo na razie je relokuje, ale za jakiś czas (wróżka wie jaki), zacznie się gubienie danych. Te restarty mogą być tym spowodowane.

Jeszcze sprawdzimy temperatury (Temperatury zmierz programem Aida64 lub HWMonitor/HWinfo)

np:

Pobierz i zainstaluj, wklej screena:
link

później pobierz to link  (rozpakuj, bo to zip) odpal - daj START i patrz na ten drugi program (hwmonitor) jakie temperatury Ci podaje. Jeżeli komputer wyłączy się, to zapamiętaj jakie były najwyższe

Czekam na screeny

Offline cami159

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #478 dnia: Lipca 09, 2013, 16:45:52 »
rbk, No to mnie nie pocieszyłeś z tym dyskiem :( a długo to ma się tak robić? Bo jest tylko napisane, że aby zakończyć test naciśnij stop i się zastanawiam, czy samo też się zakończy, czy będę musiała stop nacisnąć po jakimś tam czasie :P
Jak na razie temperatura bez zmian.

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3520
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #479 dnia: Lipca 09, 2013, 18:44:52 »
Cytat: "rbk"
KrP

Pytanie, czemu nie masz AV ?


A po co? Ja wchodzę na bezpieczne storny. ;p

Chociaż moja luba ostatnio jakąś instalkę ściągnęła, która zainstalowała Delta Search. ><"

A jakiego byś polecił?
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln