Witam,
Od lat "łaże" na polickie aerobiki, chodziłam też do Bineticsu i Activu, więc może coś komuś podpowiem.
Obecnie chodzę na stepy w "ósemce" i bardzo mi się tam podoba, jest szybkie tempo, fajna instruktorka, która także prowadzi tam zajęcia aerobiku. Warunki nie są tam może najlepsze (hala sportowa, albo mała salka gimnastyczna) ale zajęcia bardzo mi się podobają.
Chodziłam na "Chemik" i miałam podobne odczucia jak większość z was: spęd babek i zero pomocy ze strony instruktorek.
Jeżeli chodzi o zajęcia nad basenem, to Agnieszka z długimi włosami (rzeczywiście super zajęcia) nie wyjechała za granicę (mieszka niedaleko mnie i często ją widuje) ale raczej nie prowadzi zajęć nigdzie indziej.
Natomiast Agnieszka, która prowadziła tam zajęcia jeszcze dwa lata temu, w zeszłym roku przeniosła się do dawnej szkoły podstawowej nr 4 (też fajnie prowadzi zajęcia).
U Adriana też byłam pare razy i na prawde bardzo mi się podobało, bo jest tam inaczej niż na wszystkich innych "polickich" zajęciach, bardziej przypomina to ćwiczenie w szczecińskich klubach fitness. Polecam.
Jeżli chodzi o zajęcia w wodzie, to obecnie chodzę na spinning, a wcześniej chodziłam na aqua aerobik. Nie jestem wielką fanką takich zajęć, ponieważ ja lubie się solidnie zmęczyć, a w wodzie mi to kompletnie nie wychodzi. Aerobik wydawał mi się troszkę nudny. Rowery są ciekawsze. natomiast jest mocno ograniczona liczba miejsc (8 rowerów), ja jestem zapisana na 21.30, bardziej wtedy myślę o spaniu niż o ćwiczeniach. Polecam te zajęcia osobom, które mają problemy ze stawami albo tym, które nie przepadają za poceniem się
.
Aktona już nie ma, ale tam było nuudddnnnooo....