Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Pizzeria  (Przeczytany 243630 razy)

Offline Kuba

  • Administrator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 2248
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #405 dnia: Października 14, 2011, 13:52:27 »
Ja jak jestem w tamtej pizzerii to zamawiam prawie tylko i wyłącznie makarony i zapiekanki, i powiem Wam, że jeszcze nie byłem zawiedziony - wszystko było smaczne ;).
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

Offline pazurkowa90

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 315
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #406 dnia: Października 15, 2011, 13:58:24 »
Jezeli chodzi o Palermo na Grunwaldzkiej , to szczerze ..roznie . Czasem pizza jest super ciasto idealne i pyszota , a czasem pizza wodnista , ze woda zostawała na talerzu  i smak byle jaki , to juz chyba zalezy od kucharza , no i czas oczekiwania , no czeka sie baAAAAaaaardzo dlugo !

Offline El Guitaro

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 8
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #407 dnia: Października 15, 2011, 14:52:54 »
Co do Palermo na Grunwaldzkiej to faktycznie zniechęca mnie czas oczekiwania na dostarczenie jedzenia.

Offline arcziro

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 146
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #408 dnia: Października 15, 2011, 17:06:04 »
Cytat: "El Guitaro"
Co do Palermo na Grunwaldzkiej to faktycznie zniechęca mnie czas oczekiwania na dostarczenie jedzenia.
Jak zamawiajacych w tym samym czasie jest kilku,do tego ludzie oczekujacy na salach,plus wynosy,to jak w kilka minut maja Ci wypiec i dostarczyc pizze?Jezdzi jeden kierowca + smieszny skuterek,w godziny szczytu,ze tak nazwe,po prostu nie wyrabiaja.Do tego piec piecze na raz cztery placki.Jak slyszysz w sluchawce ,ze dostawa bedzie np.do 1,5 godz. nikt Cie nie zmusza zeby czekac.TAK,PRACUJE W PALERMO.

Offline TrzebieżCITY

  • VIP
  • ********
  • Wiadomości: 1113
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #409 dnia: Października 15, 2011, 18:20:20 »
Ja forumowym leniuchom polecam samodzielne zrobienie pizzy... troszkę czasu zajmuje, ale efekt końcowy wart zachodu... Cud, miód , orzeszki :chef: Każdy będzie zadowolony ;D
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

Offline pazurkowa90

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 315
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #410 dnia: Października 16, 2011, 14:10:39 »
Cytat: "Dr.Kafar"

Ja forumowym leniuchom polecam samodzielne zrobienie pizzy... troszkę czasu zajmuje, ale efekt końcowy wart zachodu... Cud, miód , orzeszki :chef: Każdy będzie zadowolony ;D


Jak najbardziej popieram :)

Offline potrek

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 84
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #411 dnia: Października 17, 2011, 14:34:34 »
Co do samodzielnego robienia pizzy,  nic jej nie przebije, ale warunek jest jeden --- ciasto musi byc dobrze zarobione.
Jesli posiadacie w domu automat do pieczenia chleba --- to radze go uzyć --- bajka jest wtedy ciasto.
W moim moulinexie, ciasto wyrabiam na programie 11.
Przepis na dwie pizze ( rozkładam na owalnych blaszkach z dziurkami, polecam te z lidla -- maja teflon i nic nie przywiera)
składniki:
240ml wody
1 łyzka oliwy
łyżeczka soli
240 gramów maki pszennej ( typ 550 -- może byc inny )
240 gramów maki krupczatki
7 gramów suchych drożdzy .

Ciasto jest extra, podczas pieczenia spód niezbyt bardzo wyrasta, ale oponka dookoła robi sie grubiutka i chrupiąca.
Aha piec rozgrzewamy na maxa --- u mnie 275 stopni.
Zamiast żółtego sera polecam mozzarelle, super się ciagnie i ma mniej kalorii ;)
Co do pieczarek, to albo kroimy je mega cienko --- woda zdązy odparowac, zanim popłynie do pizzy, albo obsmażamy je na patelni pozbywając sie nadmiaru wody.
Ja osobiscie preferuje pierwszy sposób.
Co do sosu im bardziej pomidorowo tym lepiej, ja daje przecier z keczupem 70/30
i do tego jakies zioła, duzzzo czosnku :)
Dodatki jak kto lubi ;)
Smacznego. :chef:

Offline toja

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 81
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #412 dnia: Października 17, 2011, 19:13:52 »
A ja jutro robie pizze z przepisu tej Pani:)Wszystko wydaje sie proste wiec moze wyjdzie.Jutro dam znac czy smakowała:)

Offline toja

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 81
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #413 dnia: Października 19, 2011, 17:45:16 »
A wiec zrobiłam pizze z tego filmiku i musze przyznac  ze pycha:)POLECAM!

Offline grubcia1982

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 339
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #414 dnia: Października 20, 2011, 11:47:48 »
dziękuję toja, za recenzję. też zrobię ją według tego przepisu. pozdrawiam!
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"

Offline potrek

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 84
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #415 dnia: Października 20, 2011, 21:05:24 »
a mój przepis  :<, aha no tak medialny przekaz bije wszystko na łeb  :rotfl:

Offline grubcia1982

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 339
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #416 dnia: Października 21, 2011, 09:27:00 »
potrek, ja myślałam, że to przepis tylko dla tych, co posiadają maszynę do pieczenia chleba :lol2:
wypróbuję również Twój patent ;D
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"

Offline potrek

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 84
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #417 dnia: Października 21, 2011, 10:29:08 »
@grubcia1982, szczerze powiem, że nie robiłem tego bez maszyny :), ale myslę że powinno się udać ;) W maszynie jest o tyle fajnie ze w trakcie półtoragodzinnego wyrabiana ciasto jest cały czas lekko podgrzewane, wiec drożdze rosną jak szalone  :chef:
Trzymam koleżankę za słowo i czekam na info ;)

Offline grubcia1982

  • Gaduła
  • ******
  • Wiadomości: 339
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #418 dnia: Listopada 05, 2011, 00:31:09 »
Cytat: "toja"
A ja jutro robie pizze z przepisu tej Pani:)Wszystko wydaje sie proste wiec moze wyjdzie.Jutro dam znac czy smakowała:)

Dzisiaj robiłam pizzę według przepisu tej pani. Przepis naprawdę świetny! Prosty do zrobienia. Nigdy mi jeszcze nie wyszło tak dobre, a poza tym robi się je bardzo łatwo. Dziękuję za przepis toja,  :chef:
potrek, postaram się wypróbować podany przez Ciebie przepis, ale nie wiem kiedy... Ten podany przez toja, jest tak fantastyczny, że nie widzę takiej potrzeby, ale może się skuszę następnym razem. Pozdrawiam Cię ciepło!
"Gafę popełnić jest wybaczalnym nietaktem. Ignorancja, to gafa nabyta i pielęgnowana"

Offline toja

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 81
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #419 dnia: Listopada 05, 2011, 08:33:54 »
Nie ma za co:)Pozdrawiam!