Wygląda na to,że nigdy nie był ochrzczony i nie uczęszczał na religię,bo znak krzyża wykonuje się zupełnie inaczej.
Kiedy stałeś się ekspertem od gestów liturgicznych?
Znaku krzyża nauczono mnie na lekcjach religii.Na szczęście watykańskim urzędnikom nie udało się wciągnąć mnie na listę ofiar religijnej indoktrynacji.Falszywe gesty jak wzmiankowane udawanie pobożności przez tchórzliwego zbawcę narodu są widoczne nawet dla takich laików jak ja.Mnie uczono,że znak krzyża wykonuje się czterema ruchami,prawą ręką czyli czoło,mostek,lewy bark,prawy bark i kończy się złożeniem czystych rąk - czyżby cos się w nowym tysiącleciu zmieniło?
Moje wątpliwości dotyczące chrztu tego pana wynikają z skrzętnie ukrywanej prawdziwej wiedzy o rodowodzie oraz faktu kim był ojciec Rajmund
w strukturach stalinowskiej władzy.
Przy okazji liturgiczne pytanie - ilu uchodzców na prośbę papieża przyjęły polickie parafie,kierujące się jak mniemam chrześcijańskim miłosierdziem wobec potrzebujących pomocy.Papież Franciszek z ostatniej wizyty na wyspie Lesbos zabrał do Watykanu trzy rodziny a jego apel aby każda parafia przyjęła jedną rodzinę uchodzców spotkał się z milczeniem.