Panie Dudek. Nie byłem Pana zwolennikiem w czasie Pana kampanii wyborczej do nowych organów Spółdzielni Mieszkaniowej „Chemik”, ponieważ głoszone przez Pana hasła ,w większości nie będą mogły być zrealizowane. Ale cóż dałem sobie i Panu czas na efekty. Otrzymał Pan i Pana „pomazańcy” mandat od walnego zgromadzenia członków pełnej władzy , na których przegłosował Pan własne wnioski podjęte uchwałami, a także wybór organu uchwałodawczego, który niby ma pełnić nadzór i kontrolę w zarządzaniu dużej firmy jaką jest nasza Spółdzielnia.
W większości z ust Pana wybrańców(Członków Rady Nadzorczej)padało hasło „Transparentność” no to przyjrzyjmy się na dziś:
- mieliście unieważnić przetarg na instalację podzielników z odczytem radiowym, i co wyszło „nic” mimo tego że poprzedni zarząd zawiesił dalszą realizację zadania do czasu podjęcia przez was decyzji.
- mieliście w pierwszej kolejności wymienić znienawidzony zarząd na swój i co? Jak do tej pory wprowadziliście do zarządu nieetatowego członka. Jakby Panu bardzo zależało na odsunięciu dotychczasowego Prezesa Szostaka, tak jak Pan to głosił w swoich hasłach wyborczych,
to wystarczy czytać ze zrozumieniem i uwagą statut SM ‘Chemik”.
Ja uważam ze taka „zmieniona” sytuacja jest dla Pana korzystna,
po prostu nie ma Pan i Pana ludzie przygotowania do pełnienia tych funkcji. Nie mówię już o wakującej osobie w zarządzie. Ogłosiliście konkurs ustalając kryteria i co?
Tak trudno ze zgłoszonych 9 ofert wybrać spełniającą kryteria osobę?
Bardzo ważna rolę w strukturach Rady Nadzorczej pełni komisja rewizyjna i co? Nikt do tej roli w Pana składzie się nie garnie, po prostu boi się tej pracy a w konsekwencji jest do niej nieprzygotowany.
-temat rozliczenia kosztów centralnego ogrzewania był i jest najważniejszym, bo dotyczy wszystkich mieszkańców spółdzielni.
W swoich hasłach głosiliście, że rozwiążecie ten problem z korzyścią dla odbiorców i co?
Zrobiliście taki chaos, że już chyba sami zaczynacie go nie rozumieć, a co maja rozumieć nasi mieszkańcy.
Jedni mogą być rozliczani z odczytów podzielników, inni z ryczałtu, a jeszcze inni mogą za waszym przyzwoleniem ingerować w system ogrzewania zdejmując grzejniki, a jak będą podchodzili do waszych pomysłów użytkownicy którzy w 85% mieli zwroty. Wierzycie, że wasze rozwiązania odpalą, jestem przekonany ,że nie.
A co z tymi, co chcą rozliczenia od m2?
W części mogę zrozumieć Pana. Skład, który Pan sobie dobrał podzielił się w stosunku 5:4 i Pan w obecnej chwili dba o to aby mieć większość.
Tak wygląda wasza „Transparentność”.
Panie Dudek- Spółdzielnia licząc około 9000 mieszkańców z czego 4500 członków jest poważną instytucją do której nie da się porównać zarządzanie „Budką na deptaku”
Po prostu trzeba się na tym znać.