Witam,
Przepraszam ze tak moze w polowie tematu, ale tez w SM Chemik mam problem z rozliczeniem ogrzewania.
Jeden z licznikow zawyżał pomiar, sprawa została zgłoszona, jednak naliczyli niedoplate w wysokosci 2tys.
Licznik został oddany do ekspertyzy, zadnej informacji jeszcze nie otrzyamlismy. Sprawa jest o tyle skomplikowana, ze mieszkanie przejelismy w czerwcu,
wiec koszty za ogrzewania naleza do bylego wlasciciela, ktory z nimi zalatwia spraw z nadplata. Jednak do czego dąze , to to że ja otrzymalam teraz odsetki za nie terminowa
zaplate za C.O.
Czy ktoś miał podobna sytuacje, co w tym przypadku czy płacić im te odsetki ( co moim zdaniem jest zwyklym zlodziejstwem, bo czemu niby mam placic, skoro wadliwy podzielnik, nie ja bylam wlascicielem). W pismie pouczyli ze jesli nie zaplaci sie im odsetek to beda pobierali z wplat danych na czynsz wiec zadluzenie bedzie roslo.
Moze jakies pismo do nich?
Dopiero zauwazylam tez informacje o spotkaniach :/ ehh tak to jest jak pracuje sie cale dnie, moze jutro uda mi sie wyslac moja siostre, poniewaz niestety nie bede w stanie dotrzec na 18:00 na spokotanie
z gory dzieki za odpowiedz