Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Zima już u nas!  (Przeczytany 96725 razy)

Offline rbk

• Moderator
  • Stara Gwardia
  • wiecznie głodny króliczek
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #165 dnia: Stycznia 14, 2013, 20:58:16 »
To nie lepiej puszczać właśnie z jedynki? bez gazowania?

Offline KrP

• Stara Gwardia
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #166 dnia: Stycznia 14, 2013, 22:49:25 »

A takim kierowcom życzę sporych mandatów. Za kierownicą oczywiście księżniczka no bo przecież jakże mogło być inaczej, nie będzie się przemęczać przecież.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #167 dnia: Stycznia 14, 2013, 22:55:29 »
Cytat: "KrP"
A takim kierowcom życzę sporych mandatów. Za kierownicą oczywiście księżniczka no bo przecież jakże mogło być inaczej, nie będzie się przemęczać przecież.

No to ja z zażenowaniem przyznaję, że dziś wieczorem jechałem kawałek trochę jak ta księzniczka :oops:

Na marginesie, KrP, słyszałem, że Lincoln był jednym z pierwszych posiadaczy iPhona ;)

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #168 dnia: Stycznia 15, 2013, 12:33:36 »

Drobny spam ale sympatyczny.

Offline Robercik32

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #169 dnia: Stycznia 20, 2013, 11:01:41 »
Tydzień temu w piątek mieliśmy atak zimy i jakaś część forumowiczów broniła firmę zajmującą się odśnieżaniem ulic że były korki i nie mogli jechać.
Dzisiaj od ponad dwóch godzin pada śnieg, nie sypie jak w feralny piątek ale systematycznie dosypuje.
A PIASKARKI ŻADNEJ NIE WIDAĆ!!!
Nie powinni chociaż raz przejechać tymi najgorszymi trasami ( na Przęsocin, Leśno Górne ).
Lepiej poczekać jak na sypie i jutro się zakorkuje a potem powiedzą jak mieliśmy sypać jak piaskarki także stały w korku.
W tym kraju to normalne. Mniej będą sypać więcej w kieszeni zostanie.

Offline Godzik

• Moderator
  • Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #170 dnia: Stycznia 20, 2013, 16:06:35 »
Każda firma zajmująca się odśnieżaniem ma ustalone umową pewne standardy.
Zazwyczaj jest tak, że drogi odśnieżane w pierwszej kolejności mają być "czarne" po 4 godzinach od ustania opadów.
W trakcie trwania opadów zwyczajnie nie opłaca się odśnieżać - bo po jaką cholerę mam odśnieżać, jeśli za chwilę znów będzie nasypane. To logiczne chyba.
Czy właściciele domków jednorodzinnych, na których spoczywa obowiązek odśnieżenia chodnika przebiegającego wzdłuż ich posesji - odśnieżają podczas opadów śniegu?
Godzik

"Masz styl i masz klasę, zostań moim przydupasem." - Stephen King

Offline kiler

• Stały bywalec
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #171 dnia: Stycznia 21, 2013, 20:58:42 »
Cytat: "Godzik"

Czy właściciele domków jednorodzinnych, na których spoczywa obowiązek odśnieżenia chodnika przebiegającego wzdłuż ich posesji - odśnieżają podczas opadów śniegu?

A no odśnieżam :D Ale spokojnie nie jestem jakimś Ufoludkiem :) po prostu  jak pada bardzo mocno lepiej  w trakcie od śniezyć by po ustaniu opadów miec mniej do  roboty :)

Offline Mickd

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #172 dnia: Stycznia 21, 2013, 21:28:26 »
Cytuj (zaznaczone)
bo po jaką cholerę mam odśnieżać, jeśli za chwilę znów będzie nasypane. To logiczne chyba.

Dla mnie to idiotyczne stwierdzenie. To tak jak by "po co się myc jak zaraz się i tak ubrudzę"

Poczekajmy aż napada 1 metr śniegu a potem odśnieżajmy.       Ehhhh co za czasy.

Pozdrawia
Głupich nie sieją ,sami rosną
Nadgorliwość jest gorsza od głupoty.

Offline rbk

• Moderator
  • Stara Gwardia
  • wiecznie głodny króliczek
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #173 dnia: Stycznia 21, 2013, 22:59:54 »
Czuliście dzisiaj te minus pięć tysięcy stopni na dworze ? :(

Offline pol

• VIP
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #174 dnia: Stycznia 21, 2013, 23:56:39 »
"mama"
#!

Offline kokos126

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #175 dnia: Stycznia 22, 2013, 16:24:41 »
a ja mam pytanie do naszych panów drogowców, czy maja jakoś zamiar rozkuć lód który sie potworzył na drogach w nie których miejscach , chociażby na tzw.: rurowej ?? dzisiaj jechałem tą drogą z rana i miałem watpliwa przyjemność zdarzyć zahamować przed kierowca ktorego podbiło w takiej zamarzniętej koleinie i nieźle zarzuciło na bok , nadmienie że nie jechaliśmy zbyt szybko właśnie ze względu na te nawarstwienia.
Identyczna sytuacja jest na wielu innych drogach , np: Kołłątaja na "starych Policach" lub częściowo zamarznięty zakręt na Wyszyńskiego / Roweckiego .
Aż mam ochotę krzyknąć ;-)  :  "gdzie te nie roby siedzą bo na pewno nie są w pracy"  :rotfl:  delikatnie pisząc.

Offline Robercik32

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #176 dnia: Stycznia 22, 2013, 17:13:10 »
Co do odśnieżania chodników przy domku jedno rodzinnym to ja stanowczo protestuje. A to dla tego iż nie jest to teren należący do właściciela domku, to po pierwsze a po drugie miałem sytuację typu iż postawiłem 2 palety kostki brukowej na chodniku pozostawiając 1,5m szerokości dla pieszych. Po godzinie przyjechała straż miejska z pytaniem o zajęcie pasa drogowego. Dostałem mandat i musiałem w ZDiTM zgłosić zajęcie pasa i za każdy metr kwadratowy zapłacić. Więc z jakiej racji mam odśnieżać jak to nie jest moje i ja na tym kawałku nie mogę nawet nic  postawić  na 2-3 dni.
Patrzą aby tylko kasę wyrwać i nic nie robić jak jest to teren ZDiTM to niech sobie odśnieżają.

Offline Mickd

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #177 dnia: Stycznia 22, 2013, 18:01:36 »
Robercik32

Masz zupełnie racje!!!! Rąbią nas z każdej strony. Ludzie po podstawówkach a mądrzą sie jak po uniwerku.
Ciekawe co przepisy na to????
Ja miałem cyrk z Policką Policją. Jeden pan powiedział ,i ja winny .A zresztą szkoda Gadać

Jaki kraj taka władza i przepisy.

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #178 dnia: Stycznia 22, 2013, 18:09:56 »
Cytat: "Mickd"
Robercik32

Masz zupełnie racje!!!! Rąbią nas z każdej strony. Ludzie po podstawówkach a mądrzą sie jak po uniwerku.
Ciekawe co przepisy na to????

Każą odśnieżać. Ustawa o utrzymaniu czystości i porządku w gminach, obowiązki właścicieli nieruchomości. Jednym z nich jest odśnieżanie chodnika wzdłuż granicy działki (nie dotyczy płatnych miejsc postojowych).
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline Mickd

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #179 dnia: Stycznia 22, 2013, 18:19:43 »
Szanowny panie Wykidajło
Jak to się ma do tego co opisał Kolega Robercik32.
Ma odśnieżać?? bo to jego teren, a jak postawił to nie jego???.

Trochę to dziwne??? Czyli miałem racje .