Co do mojego imienia i nazwiska, to twój druh sekator je zna
No i co z tego, że znam ? Sądzisz, że wysyłam tę radosną nowinę wszystkim użytkownikom forum na maila ?
To z tego, że ty znasz twarz tego, który publicznie nazywa cię szczylem i łajdakiem. Tobie odwagi wystarcza tylko na anonimowe opluwanie osób, których personalia są ci znane. Dlatego nie będziesz przeze mnie traktowany jak człowiek, tylko jak AKŁ.
[ Dodano: 2010-08-28, 11:30 ]dlatego bierze się kredyt w walucie ponieważ jest tańszy niż w PLN, to jest oczywiste dla każdego ale widzę, że dla Ciebie to jest odkrycie życia a jeżeli ktoś brał w walucie i spłaca w walucie to w ostatnich 2 latach jest nieźle do tyłu: po 1 wartość mieszkania spadła,
No wprost tragedia, panie. Nie mogę się już chwalić, że mam mieszkanie warte pół miliona, bo jest warte mniej. I polisę muszę tańszą kupować. A jak zamiast podatku od nieruchomości w końcu podatek katastralny wprowadzą, to będę gorszym obywatelem, bo będę mniej płacił do państwowej czy samorządowej kasy.
po 2 kwota kredytu i raty wzrosła.
Kwota kredytu nie wzrosła. Wzrosła jej suma wyrażona w złotówkach. Gdybym musiał go w tej chwili spłacić w całości, byłbym rzeczywiście do tyłu. Ale nie muszę, więc jest to tylko napis, i to nawet nie na papierze.
Wzrosła rata, owszem. Ale - jak pokazywałem wyżej - nadal jest ona niższa niż byłaby, gdybym ten sam kredyt wziął w złotówkach (a w najgorszym przypadku nie jest znacząco wyższa). Te obliczenia zaś były zrobione na zasadzie "wczoraj wziąłem po 2,30, dziś kurs wzósł do 3,00". W rzeczywistości brałem 3 lata temu, sporo spłaciłem przy kursie niższym niż 2,30 i per saldo jestem sporo do przodu. Więc nie narzekam. A że do Twojego ideolo to nie pasuje, to już nie mój problem.
[ Dodano: 2010-08-28, 11:47 ]nie rozumiem tej PiSlogiki
szkoły kończyłem w czasach, kiedy nie było PiSmatury
Szanowny PiSkształcony kolego
Po PiSlogice postanowiłeś pokazać swoją PiSprawdomówność?
Wykształcony pisowiec nie potrafi zrobić takich prostych rachunków?
Nie przesadzasz, Wykidajło?
Może trochę
Ale to tak dla równowagi, bo po zabanowaniu jezata dział się mocno przechylił w jedną stronę.
A PiSmatura to coś, za co odpowiadacie. Nie ja wydałem rozporządzenie, żeby świadectwo maturalne dostawali goście, którzy oblali maturę z jakiegoś przedmiotu, tylko minister z rządu Jarosława K.
Poza tym dziwi mnie, że taki poważny człowiek jak Ty co i rusz sprowadza dyskusję do partyjnego podziału. Bez tego się nie da rozmawiać?
Z niektórymi się nie da. Jesteś wśród członków/zwolenników PiS udzielających się w tym dziale wyjątkiem, z którym można się spierać o fakty i walczyć na argumenty, a też się czasem zapędzasz.
A na dodatek zarzucasz tu "pro-pisowość" osobom, które się od tego odżegnują.
Co z tego, że się odżegnują, skoro ta ich propisowość aż kłuje w oczy? Ale nie robiłbym tego, gdyby te osoby nie wciskały mi idoli wedle swojego uznania.