Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Chcieliście PO, to macie  (Przeczytany 196653 razy)

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...

Offline KrP

• Stara Gwardia
[Police] Chcieliście PO, to macie
« Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 26, 2012, 21:24:22 »
Cytat: "speedbax"
http://www.24kurier.pl/Aktualnosci/Kraj/Prawnik--obawy-internautow-ws--ACTA-zasadne

Głupoty. Wykidajło czytał i nie ma zastrzeżeń.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 26, 2012, 21:34:48 »
Cytat: "KrP"
Głupoty. Wykidajło czytał i nie ma zastrzeżeń.

Skoro tak, to nadeszła wyśmienita okazja, by w "KS" zmienić naczelnika/dyrektora.  ;D

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #348 dnia: Stycznia 27, 2012, 08:44:38 »
Cytat: "_garde_"

Z tych wpisów wnioskuję, że dokonał  już Pan  zaszerogowania  mojej osoby w miejscu,  z którego uważam dyskusja merytoryczna  nie ma najmniejszego sensu.

Zaczyna Pani od fałszowania cytatów, przedstawiając jako ACTA coś, co jest bardzo swobodną interpretacją jej zapisów zrobioną pod publiczkę przez jakiegoś anonima. Potem dołącza Pani do Bystrzaków, którzy z braku argumentów atakują osobę. Chce mi Pani wmówić, że na tym polega merytoryczna dyskusja?
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #349 dnia: Stycznia 27, 2012, 09:26:07 »
W jednym poście chciałbym zawrzeć 3 różne wątki:
1/ Pytanie do Wykidajło:
Drogi Wykidajło, jeśli czytałeś ten dokument ACTA to czy mógłbyś wyjaśnić mi kwestie następującą:
Załóżmy, że ja skomponowałem utwór muzyczny będacy w pewnym sensie manifestem przeciwko prowadzonej polityce. Opublikowałem ten utwór na Ytube i np Sekatorowi bardzo ten utwór się spodobał. POstanowił link do tego utworu wkleić na tym forum, na NK na FB etc. Czy w związku z ACTA Sekator może się obawiać, że któregoś pięknego dnia zapuka do niego policja i prokurator oskarży go o rozpowszechnianie treści będace moimi prawami autorskimi?

2/ Ustawa lekowa- wczoraj była debada nad ustawą refundacyjną. Niech obecnie panujący rząd sobie gadaco chce. Ale fakt jest prosty: w zeszłym roku co miesięc musiałem kupować leki dla dziecka za które płaciłem 32 zł a obecnie płaceza te same leki 124 zł...

3/ Ostatnia kwestia- by obóz PiS nie był do końca kontant, że wytykam coś rządzącym.
Nie pprawdą jest, że za rządów PiS nie dokonano podwyżek podatków.
Wtenczas rządzący PiS podniósł podatek dochodowy od osób prawnych- zrobił to w białych rękawiczkach, jednocześnie znacząco ograniczając rozwój eksportu.
Firmy eksportujące konsekwencje tamtych zmian w ustawie o PDOP odczuwają teraz i liżą rany. Jeśli ktoś będzie zainteresowany kwestiami noweli ustawy w zakresie średnich kursów NBP oraz kursów faktycznie zrealicowanych mających wpływ na wysokośc opodatkowania, to na prośbę rozwinę ten wątek.

Pozdrawiam wszystkich.

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #350 dnia: Stycznia 27, 2012, 12:21:05 »
Cytat: "MrW"
Drogi Wykidajło, jeśli czytałeś ten dokument ACTA to czy mógłbyś wyjaśnić mi kwestie następującą:
Załóżmy, że ja skomponowałem utwór muzyczny będacy w pewnym sensie manifestem przeciwko prowadzonej polityce. Opublikowałem ten utwór na Ytube i np Sekatorowi bardzo ten utwór się spodobał. POstanowił link do tego utworu wkleić na tym forum, na NK na FB etc. Czy w związku z ACTA Sekator może się obawiać, że któregoś pięknego dnia zapuka do niego policja i prokurator oskarży go o rozpowszechnianie treści będace moimi prawami autorskimi?

Zdecydowanie źle wybrałeś linkującego :)
Odpowiem tak: w opisanej sytuacji bez najmniejszych obaw dałbym linka na forum i w różnych innych miejscach, wliczając moją prywatną stronę www. Tak samo dwa tygodnie temu, dzisiaj, po ewentualnym ratyfikowaniu ACTA przez polski parlament, a także po ewentualnych zmianach naszego prawa dokonanych w związku z tą umową.

Offline _garde_

• Gaduła
« Odpowiedź #351 dnia: Stycznia 27, 2012, 16:21:45 »
Cytat: "Wykidajło"
Zaczyna Pani od fałszowania cytatów, przedstawiając jako ACTA coś, co jest bardzo swobodną interpretacją jej zapisów zrobioną pod publiczkę przez jakiegoś anonima. Potem dołącza Pani do Bystrzaków, którzy z braku argumentów atakują osobę. Chce mi Pani wmówić, że na tym polega merytoryczna dyskusja?

Nie odpowiedziałam na Pana pytanie i uzasadniłam dlaczego, więc póki co - dyskutuje Pan merytorycznie sam ze sobą.
"Delicate" provokation - nie działa - niestety nie urodziłam się wczoraj  ;D
To wszystko w temacie.

P.S. Wypomina Pan ataki bystrzaków , ale  sam nie pozostaje Pan im dłużny - więc nie ma o co kruszyć kopii :fish:
garde

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
« Odpowiedź #352 dnia: Stycznia 27, 2012, 22:10:43 »

jezat

• Gość
« Odpowiedź #353 dnia: Stycznia 27, 2012, 22:57:32 »
http://www.wykop.pl/ramka/1017833/swietny-tekst-jaroslawa-rafy/

Chyba najlepszy komentarz odnośnie ACTA. Przeczytaj Wykidajło to może zrozumiesz, że nie zrozumiałeś treści ACTA podczas jej czytania. :}

Po drugie - jeśli dla Ciebie wola ludu to szantaż to w takim razie spier.dalaj do Korei Płn. Będziesz się tam czuł jak w raju.
[/b]
Kuba ,czy to nie jest przypadkiem wycieczka osobista a nawet wulgaryzm,karalny ostrzeżeniami?

Offline _garde_

• Gaduła
« Odpowiedź #354 dnia: Stycznia 27, 2012, 23:19:29 »
KrP napisał/a:   
 to w takim razie spier.dalaj do Korei Płn.

Cytat: "jezat"
karalny ostrzeżeniami?

hm,, nie czytałam tego wcześniej, i  tutaj jestem jak najbardziej za.
garde

jezat

• Gość
« Odpowiedź #355 dnia: Stycznia 28, 2012, 11:00:46 »
W jednym poście chciałbym zawrzeć 3 różne wątki:
1/ Pytanie do Wykidajło:

Witaj.Wprawdzie pytanie nie jest do mnie ale pozwolę sobie wejść w słowo.Wartością intelektualną na tym forum jest Sekator i to on będzie miał prawo do ochrony a nie ty,bo policka ACTA nie pozwoli go skrzywdzić.Do listy chronionych wartości intelektualnych należy jeszcze dołączyc nazwiska ;Kaczyński,Piecha(ten co to się chwali,że zamordował ponad tysiąc nienarodzonych)oraz Macierewicz.Taką informację z pouczeniem,że nie wolno przekręcać w sposób zniesławiający nazwisk osób publicznych otrzymałem 24.01.2012.Nazwy"instytucji"ze zrozumiałych(tajemnica NATO)względów nie wymienię.Tego oczywiście jeszcze w regulaminie nie ma ale już wiadomo,że temu zastrzeżeniu nie podlegają przedstawiciele rządu,prezydent oraz wszystkie inne nazwiska nie związane z PiS.Tym samym można stwierdzić,że ochrona "własności intelektualnej" jaką są nazwiska przedstawicieli i wyznawców PiSu znalazła już w ramach ACTA swoje miejsce w Policach.
2/ Ustawa lekowa- wczoraj była debada nad ustawą refundacyjną. Niech obecnie panujący rząd sobie gadaco chce. Ale fakt jest prosty: w zeszłym roku co miesięc musiałem kupować leki dla dziecka za które płaciłem 32 zł a obecnie płaceza te same leki 124 zł...

Ja miałem podobny problem ale okazało się,że jest równoważny zamiennik w cenie podobnej do poprzedniej(leki dla astmatyków).Moim zdaniem -to wprawdzie bolszewickie rozwiązanie,ale pewna grupa obywateli powinna mieć leki w cenie uzależnionej od dochodów,tzn im mniejszy dochód na osobę tym niższa cena leku.Takie coś tylko w drugą stronę zastosował wcześniej PiS na zasadzie im wyższy dochód tym większe ulgi podatkowe.Chodzi o tą słynną troske PiSu o najbiedniejszych i obniżenie im podatku dochodowego z 19 > 18% a "biednym" bogaczom z 40 > 32%.Ta filozofia jest dalej kontynuowana.Np.wczoraj niejaki Sasin(nazwisko podlega ochronie wartości inelektualnej)pożalił się w TVP INFO ,że wielką niesprawiedliwością jest kwotowa waloryzacja rent i emerytur,bo bogaci emeryci(znaczna ich część to przedstawiciele poprzedniego ustroju i kierowniczej siły z tamtych lat)dostaną tyle samo co biedni.Proponuję nie śmiać się z takiego intelektualnego wytrysku,bo policka ACTA może..................

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #356 dnia: Stycznia 28, 2012, 12:08:47 »
Cytat: "Wykidajło"
MrW napisał/a:

Zdecydowanie źle wybrałeś linkującego  
Odpowiem tak: w opisanej sytuacji bez najmniejszych obaw dałbym linka na forum i w różnych innych miejscach, wliczając moją prywatną stronę www. Tak samo dwa tygodnie temu, dzisiaj, po ewentualnym ratyfikowaniu ACTA przez polski parlament, a także po ewentualnych zmianach naszego prawa dokonanych w związku z tą umową.

Dziękuję Wykidajło.
Ale jeszcze mam wątpliwość. Czy w takim razie- w związku z ACTA, gdybym chciał jako właściciel praw autorskich pod pretekstem przywłaszczenia mojego utworu zgłosić się do providera usług internetowych z żądaniem udostępnienia danych Sekatora? Czy ACTA daje mi taką możliwość?

Witaj.Wprawdzie pytanie nie jest do mnie ale pozwolę sobie wejść w słowo.Wartością intelektualną na tym forum jest Sekator i to on będzie miał prawo do ochrony a nie ty,bo policka ACTA nie pozwoli go skrzywdzić

Witaj Jezat. MIło Ciebie znowu czytać:). Ale myślę, że w tym przypadku zły kierunek obrałeś.
Ja miałem podobny problem ale okazało się,że jest równoważny zamiennik w cenie podobnej do poprzedniej(leki dla astmatyków).

Zamiast tym razem psioczyć na PiS zastanów się w związku z ACTA, czy przypadkiem reklamując zamiennik leku dla astmatyków nie naraziłeś się jakiemuś koncernowi farmaceutycznemu, który oferował oryginał za 124 zł. I teraz przedstawiciele tego koncernu zgłosili się do usługodawcy informatycznego po Twoje dane osobowe w celu wytoczenia Tobie procesu?
Poza tym mocno naciskasz na PiS równymi wyuzdanymi środkami słowotwórczymi, natomiast nie zastanowiłeś się i nie pomyślałeś o tym, co ja zawarłem w 3 pkt mojej wcześniejszej wypowiedzi dotyczącej podwyżek podatku dochodowego za rządów Twoich oportunistów:)
Pozdrawiam wszystkich

jezat

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: Stycznia 28, 2012, 12:22:22 »
Witaj.Wprawdzie pytanie nie jest do mnie ale pozwolę sobie wejść w słowo.Wartością intelektualną na tym forum jest Sekator i to on będzie miał prawo do ochrony a nie ty,bo policka ACTA nie pozwoli go skrzywdzić

Witaj Jezat. MIło Ciebie znowu czytać:). Ale myślę, że w tym przypadku zły kierunek obrałeś.

WCALE NIE!Ostrzeżenie o którym pisałem miało miejsce.
Ja miałem podobny problem ale okazało się,że jest równoważny zamiennik w cenie podobnej do poprzedniej(leki dla astmatyków).

Zamiast tym razem psioczyć na PiS zastanów się w związku z ACTA, czy przypadkiem reklamując zamiennik leku dla astmatyków nie naraziłeś się jakiemuś koncernowi farmaceutycznemu, który oferował oryginał za 124 zł. I teraz przedstawiciele tego koncernu zgłosili się do usługodawcy informatycznego po Twoje dane osobowe w celu wytoczenia Tobie procesu?

Nie wymieniłem nazwy leku,a pytanie o tańszy zamiennik nawet w Policach nie bedzie podlegał ACTAochronie.
Poza tym mocno naciskasz na PiS równymi wyuzdanymi środkami słowotwórczymi,

Wybacz ale nie rozumiem czego nie rozumiesz.
natomiast nie zastanowiłeś się i nie pomyślałeś o tym, co ja zawarłem w 3 pkt mojej wcześniejszej wypowiedzi dotyczącej podwyżek podatku dochodowego za rządów Twoich oportunistów:)

Odniosę się do tego punktu pózniej.

Offline MrW

• Gaduła
« Odpowiedź #358 dnia: Stycznia 28, 2012, 12:54:29 »
MrW napisał/a:

WCALE NIE!Ostrzeżenie o którym pisałem miało miejsce.

Wiem. Pamiętam doskonale tą sytuację z Twoim ostrzeżeniem. Lecz mi bardziej chodzi o to by nie rozmydlać obecnej dyskucji. Po prostu- nie bardzo nadal czuję, o co chodzi w tym całym szumie dotyczącym ACTA i chciałbym się tego dowiedzieć.

Co do Twojej sytuacji z ostatnim Twoim ostrzeżeniem.
Samo otrzeżenie wtedy Ci się należało. Przekroczyłeś granicę dobrego smaku i kultury wypowiedzi przeinaczając nazwisko pewnej persony i inne. Było to obraźliwe i brzydkie z Twojej strony. Inna sprawa, że reakcja na to nie powinna wtenczas odbyć się w taki sposób, jak się odbyła. Po piersze ostrzeżenie nie powinno być zapodane w formie zabawowej przez moderatora o wątpliwej reputacji. Po drugie- masz rację- skoro Tobie główkę potoczyli za brzydki styl to dla równości powinni zrobić to samo z pewnymi innymi osobami. No ale nie z Sekatorem, bo akurat on trzyma się pewnych granic.
Pozdrawiam serdecznie

Offline Wykidajło

• Weteran
« Odpowiedź #359 dnia: Stycznia 28, 2012, 19:22:24 »
jeszcze mam wątpliwość. Czy w takim razie- w związku z ACTA, gdybym chciał jako właściciel praw autorskich pod pretekstem przywłaszczenia mojego utworu zgłosić się do providera usług internetowych z żądaniem udostępnienia danych Sekatora? Czy ACTA daje mi taką możliwość?

Domyślam się, że chodzi o otrzymanie tych danych, a nie o to, czy wolno Ci o nie wystąpić (wolno - obywatelowi wolno wszystko, co nie jest zabronione) :)
Jako provider poprosiłbym Cię o nakaz wystawiony przez odpowiedni organ. Nie wiem, czy w polskim prawie jest coś takiego, na szukanie nie mam czasu. Jeżeli jest, to stawiam, że w grę wchodzi nakaz sądowy. ACTA nic tu nie zmienia. Jeżeli przepisu w naszych kodeksach nie ma, wysyłam Cię na drzewo, jeżeli jest, postępuję zgodnie z naszym prawem - czyli dostajesz to, co mam, a żaden przepis nie zmusza mnie do zbierania danych osób, które np. mają na moich serwerach darmowe strony www. Dostajesz więc IP, login oraz kopię ACTA do poczytania jako bonus (a bo złośliwy jestem :)).