Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Władysław Diakun dostał wyrok  (Przeczytany 165179 razy)

sekator

• Gość
[Police] Władysław Diakun dostał wyrok
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 27, 2010, 23:51:12 »
Polecam wczorajszy (proroczy) felieton Ziemkiewicza z Rzeczypospolitej:

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/12/26/slusznosc-w-sluzbie-interesow/

Zwłaszcza ostatnie zdanie. Żadnych skojarzeń i konkluzji ?

Offline Wykidajło

• Weteran
    • http://www.naszepolice.pl
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:07:21 »
Cytat: "Mariusz_Niedźwiecki"
Wątpię, żebym dowiedział się coś ciekawego z tego wywiadu. Dla mnie ważniejszy będzie wyrok prawomocny sądu. Ani wywiad z burmistrzem (ma nagle w nim powiedzieć, że współpracował skoro teraz mówi, że jest nie winny ?)

Wywiad to za duże słowo, nie wiem, czemu Beobachter go użył. Jeśli kogoś nie interesuje, co ma w tej sprawie do powiedzenia sam zainteresowany, to nie ma po co czytać.
Cytuj (zaznaczone)
ani wyrok jeszcze nie prawomocny nie jest wyznacznikiem prawdy. Każdy z nas ma swoje zdanie a prawo jest prawem.

A jesteś pewien, że w tym przypadku jest? Bo ja po obejrzeniu materiału Kroniki mam co do tego jeszcze więcej wątpliwości niż miałem rok temu.

Do billakronosa: wpisz w wyszukiwarkę "franz maurer psy".
Kłamstwo obiegnie świat nim prawda założy buty.

Beobachter

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:07:26 »
Cytat: "billkronos"
Hello Lukasz,
Moglbys podac nieco wiecej info, kto to byl Franz i o jakim wysypisku mowa ?
Dziekuje i pozdrawiam - Bill

Billu! Witaj. I nie udawaj, że nie rozumiesz. Pozdrowienia.

PS Sam rozumiesz, że nie mam czasu!

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:20:48 »
Cytat: "sekator"
Polecam wczorajszy (proroczy) felieton Ziemkiewicza z Rzeczypospolitej:

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/12/26/slusznosc-w-sluzbie-interesow/

Zwłaszcza ostatnie zdanie. Żadnych skojarzeń i konkluzji ?

Przepraszam jeśli ktoś poczuje się urażony moją dalszą wypowiedzą.

Sekatorku, ocipiałeś? Przeczytałem jak kazałeś. Skojarzenie, które masz na myśli powstało. Powstało tylko dlatego, że "wziąłem" to zdanie przez pryzmat osoby o Twoich poglądach. Ja, w normalnej sytuacji, żeby móc skojarzyć to zdanie, ze sprawą Diakuna musiałbym być pod wpływem jakiś substancji jak sok z gumijagód czy sok Kubuś, tudzież być ślepo zapatrzonym w jeden tok myślenia, z jednym wrogiem, jedną... tu rodzi mi się skojarzenie z takim panem, co pokazywał ile śniegu napadało (nie rozumiesz? pogoogluj to zrozumiesz metaforę). Przepraszam - skojarzenie jest, strony mniej więcej się zgadzają - przynajmniej ta, ale skala jest nieporównywalna - nierzeczywista wręcz.

Cytat: "Beobachter"
Cytat: "billkronos"
Hello Lukasz,
Moglbys podac nieco wiecej info, kto to byl Franz i o jakim wysypisku mowa ?
Dziekuje i pozdrawiam - Bill

Billu! Witaj. I nie udawaj, że nie rozumiesz. Pozdrowienia.

PS Sam rozumiesz, że nie mam czasu!

Najlepiej obejrzeć cały film Psy.

Yaku, mam nadzieję, że Twój brak czasu powoduje to, że nie dotrzymujesz pewnej umowy dot. forum. (Nie zawierałeś jej ze mną). A tak żartem to mam nadzieję, że Twój brak czasu nie jest spowodowany wyjazdami na wysypisko [:

karamba

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:24:11 »
diakun,[...*], wiedzial ze wyrok bedzie po wyborach wiec mam teraz tylko nadzieje ze nastepna  [...*] tzn pisanski nie zajmie jego stolka!!! zapraszam do lektury wyborczej za pare dni!!!

Drogi użytkowniku! Mam prośbę - zważ na słowa. Poglądów Twoich nie mam zamieru się "czepiać", ale stylu wypowiedzi - owszem, niech on będzie ciut dostojniejszy.
Denver

Beobachter

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:24:18 »
Cześć Jarku!
Napisałem, jak napisałem, boś niedoprecyzował formy w informacji o wypowiedzi.
Całą sprawę zaaranżowało trzech panów.
Pierwszemu to i owo ściskała nienawiść, chwilowo miał wpływy i moce - podjął działania.
Potem już ich kontynuacji nie chciał, ale było za późno, mleko się rozlało. Dziś - żałuje.
Inicjatywę tego pana podjęło kolejnych dwóch.
Jeden - bankrut finansowy z własnej winy - chciał się zemścić. Jako były milicaj (z PRL) znał tych i owych.
Drugi był kiedyś prostolinijny, ale jak dorwal się do kasy (uczciwej) - to mu odbiło.
Zatem poprosił bankruta aby ten znalazł odpowiednich ludzi. Bankrut znalazł.
Były prostolinijny z kasą odpowiednio tych odpowiednich zamotywował.
A co dalej? Dalej lokalne służby szeroko pojętej Temidy "wykazały czujność" w nadziei poklasku wyżej.
Znamy to z PRL: "wicie, rozumicie, ja się wykażę, wy się odwołacie i załatwicie sprawę".
Dziesiątki razy to przeżywałem.
Mechanizm jest ten sam, nic się nie zmienił.
Tylko co mogą o tym wiedzieć ludzie, którzy się urodzili w roku 1980 i później?
NIC!
Nic więc nie wiedzą i myślą po swojemu.
Stąd ta dyskusja i wątek.
A finał będzie stary. Za jakieś dwa lata zakończy go uniewinnienie.
Tylko oskarżonemu przybędzie zmarszczek i siwych włosów. Bo stres swoje robi.
A co z oskarżycielami?
Obaj promotorzy zdarzeń są wierzący. Zatem niech sobie zrobią rachunek sumienia.
Nie moja sprawa.
I to by było na tyle!

PS Denver, Przyjacielu! Jaki "yak"? Ja tu jestem tylko gościnnie i przypadkiem, co więcej z konieczności. Nota bene - elegancki w formie, więc nie miej pretensji. Ale moim matecznikiem jest dział moderowany przez "Domino" i zaraz tam wracam. Wychynąłem z "jaskini", bo sprawy publiczne wołały. Tak więc - bądź spokojny. Pozdrowienia!

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:39:02 »
Cytat: "Beobachter"
PS Denver, Przyjacielu! Jaki "yak"? Ja tu jestem tylko gościnnie i przypadkiem, co więcej z konieczności. Nota bene - elegancki w formie, więc nie miej pretensji. Ale moim matecznikiem jest dział moderowany przez "Domino" i zaraz tam wracam. Wychynąłem z "jaskini", bo sprawy publiczne wołały. Tak więc - bądź spokojny. Pozdrowienia!

Dobra niech Ci będzie - niech wieść gmina niesie, że yak zginął. Tylko część dowie się, że Beobachter to trochę jakby Phönix.

Co do reszty Twojego posta to dziw mnie bierze, że chce Ci się to wszystko pisać. Wszak - kto ma wiedzieć i znać kulisy sprawy - ten wie. Reszta... nie wiele z Twojej mowy zrozumie, tudzież czepiać się będzie stronniczości Twojej relacji, ale cóż... wolność.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:39:32 »
Cytat: "Denver"
Przepraszam - skojarzenie jest, strony mniej więcej się zgadzają - przynajmniej ta, ale skala jest nieporównywalna - nierzeczywista wręcz.

Być może Twoje skojarzenie było zbyt dosłowne, dlatego nie do końca się zrozumieliśmy. W takim razie powiem inaczej.....Czy uważasz, że całość postępowania, jego czas, dziwne zachowania świadków, wynik wyborczy Diakuna, jego wcześniejsze potyczki z wiadomymi osobami, paszkwile wyborcze i inne zdarzenia ostatniego roku są tylko i wyłącznie dziwnym zbiegiem okoliczności ? Ja osobiście śmiem wątpić.
Przesłanką do tych wątpliwości jest to, że już dawno przestałem wierzyć w ideę praworządności w naszej ojczyźnie i coraz częściej widzę, że zdarzenia których jesteśmy świadkami najczęściej wcale nie są dziełem przypadku, ale wyreżyserowanym spektaklem. Być może się mylę, ale także w tym wypadku odnoszę wrażenie, że jesteśmy widzami niezłego teatrum, stworzonego ku uciesze gawiedzi,a mającego na celu skarcenie pewnej osoby.

Offline Denver

• Administrator
  • VIP
  • ostatni dinozaur
« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 28, 2010, 00:49:38 »
Cytat: "sekator"
Przepraszam - skojarzenie jest, strony mniej więcej się zgadzają - przynajmniej ta, ale skala jest nieporównywalna - nierzeczywista wręcz.

Być może Twoje skojarzenie było zbyt dosłowne, dlatego nie do końca się zrozumieliśmy. W takim razie powiem inaczej.....Czy uważasz, że całość postępowania, jego czas, dziwne zachowania świadków, wynik wyborczy Diakuna, jego wcześniejsze potyczki z wiadomymi osobami, paszkwile wyborcze i inne zdarzenia ostatniego roku są tylko i wyłącznie dziwnym zbiegiem okoliczności ? Ja osobiście śmiem wątpić.
Przesłanką do tych wątpliwości jest to, że już dawno przestałem wierzyć w ideę praworządności w naszej ojczyźnie i coraz częściej widzę, że zdarzenia których jesteśmy świadkami najczęściej wcale nie są dziełem przypadku, ale wyreżyserowanym spektaklem. Być może się mylę, ale także w tym wypadku odnoszę wrażenie, że jesteśmy widzami niezłego teatrum, stworzonego ku uciesze gawiedzi,a mającego na celu skarcenie pewnej osoby.

Zgadzam się z Tobą prawie w całości. Oczywiście - przypadków nie ma. Reżyseria godna dobrej sensacji. Jednak czy strona atakowana czy też jej zaplecze jest bez winy?
Na pewno umie się bronić - w tym wypadku obroną jest utrzymanie się u władzy - jak widać - póki co, ta sztuka się udaje, choć czy wszystko było fair? Walczą podobne siły - kwestia metod.

sekator

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 28, 2010, 01:05:02 »
Walczą podobne siły - kwestia metod.

Podobne, jeżeli przyjmiesz skalę naszej Gminy. Ale jeśli raczysz zauważyć, że obecnie jedna formacja polityczna w Polsce ma swój rząd, swojego prezydenta, większość w Sejmie i Senacie, wszystkie urzędy centralne, wojewódzkie, wpływ na obsadę urzędów i instytucji kontrolujących wszystkich szczebli etc, to ja zaczynam się nieco lękać o te ,,oazy"niezależności które powstały po wyborach samorządowych i których nie udało się tej partii upolitycznić i opanować. Może to tylko przypadek, i obym się mylił, ale nie zdziwię się jak takich dziwnych przypadków zacznie wkrótce w Polsce przybywać.

Offline billkronos

• Gaduła
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 28, 2010, 01:15:02 »
Co sie u licha dzieje ? Czy sie wszyscy szaleju opili ? Nie mozna sie juz porozumiec,
uzywajac mowy przodkow ? Gdy kliknalem na link "Sczecinskiej TV" (post babadraba),
dowiedzialem sie, ze ze wzgledu na limity licencyjne link jest nedostepny!
Gdy napisalem do "Lukasza".....odpowiedzial "Beobachter". I oczywqiscie na swoj
sposob: "Ty wisz, a ja rozumie "
Pozniej "Denver" replikuje do "senatorka" w formie, pelnej "pryzmatow", "skojarzen",
soku z "gumijagod", etc. Na koniec sugeruje obejrzenie filmu Psy, do ktorego jednak
linku nie podaje!
I znow "Beobachter", z piekna historia o trzech panach, ktora jako zywo przpomina
ballade hrabiego Fredry o starej matce i trzech synach:
"Kazdy z nich byl piekny, zwinny,
ale kazdy z nich byl inny.
Lecz w tym nie ma nic dziwnego,
kazdy  ojca mial innego"
A jak swojego czasu pytalem sie grzecznie (w okresie ciszy wyborczej), co takiego
zaszlo w Policach ? Nikt mi nic konkretnego nie odpowiedzial !
W Google znalazlem artykul Cenkiewicza (?) o 20-ej rocznicy palenia dokumentow
SB i PZPR. Moge sie domyslac, ze to ma jakis zwiazek z pytaniem, ktore zadalem
Lukaszowi, ale wybaczcie Panstwo, jezeli chce cos w temacie napisac ( a chce ,jak
mawial YAK! ), to nie mam zamiaru opierac sie na :"zwiazkach", "skojarzenach", czy
"domyslach"  .
Albo napiszcie wyraznie, ze "I don't need to know" jakim kodem elita Polic posluguje
sie w sprawach lokalnych i wtedy obejrze sobie jakis kablowy program w swahilli -
moze latwiej zrozumiem.
Pozdrawiam - Bill

Offline zenon

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 28, 2010, 01:30:03 »
Cytat: "TrzebieżCITY"
Ja akurat mam o Nim dobre zdanie, bo w ciężkim czasie okazał się człowiekiem!

Ja nie musiałem nazywać Diakuna świnią. Za mnie zrobił to już dawno temu George Orwell.

P.S. Prawomocny wyrok będzie taką samą kpiną jak w przypadku Wałęsy, Jurczyka, Kwaśniewskiego itp.
Milton Friedman - 4 sposoby wydawania pieniędzy

Offline billkronos

• Gaduła
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 28, 2010, 03:29:35 »
Witaj Raz Jeszcze,
Sam tego chciales. U mnie dochodzi 18-ta, wiec czasu mam dosyc, najwyzej zgubie
dwie cwiartki meczu.
Ale musze Ci sie przyznac, ze pognales mi kota ta ekstradycja ! To wcale nie zarty,
przeciez ciazy na mnie klamstwo nie lustracyjne, ale o wiele gorzej, bo amnestyjne!
Jak sie ujawnialem w 47, to mi UBowcy mowili, ze gdyby mnie dorwali przed amnestia,
to bym dostal dwa ka-esy i trzy dozywocia !
To ile, jezeli bym powiedzial wszystko ? Strach sie bac ! Najgorsze, ze obiecali, iz jesli
skrece z prostej drogi, to sie bedzie liczylo stare i nowe !
A jezeli chodzi o warunki w ciemnogrodzie, to pamietam taka historie z czasow PRL-u.
Zupa szczawiowa w litrowych butelkach kosztowala 75 gr. W skupie za butelke placili
calego zlocisza ! Pewien przytomniak zaczal kupowac ten szczaw doslownie wagonami,
wylewac zupe i sprzedawac butelki.
Zrobil blad, ze chcial sie wzbogacic "przez jedna noc !" Gdyby wylewal 400-500 flaszek
dziennie - mialby staly dochod.
A tak, za trzecim trtansportem zostal aresztowany i dostal 3 lata !
Czytalem wtedy artykul w gazecie ( mial byc satyryczny), ze w Ameryce zrobili by go
ministrem handlu, a u nas poszedl do kicia.
Ale ile w tym prawdy ! Powiedz sam, czy "aktywnosc" L.Kaczynskiego, nie byla przez
Rosje odbierana podobnie, jak Zdanowicz na forum ?
Mleczko zamiescil kiedys harykature polskiego ulana z lanca, pedzacego na koniu,
na koncu kolumny czolgow i rakiet. W gorze lecialy odrzutowce !
Nie znam Twojej specjalnosci medycznej, ale przeciez nie moga Ci byc obce rozprawy
naukowe, na temat blizniakow jednojajowych. Chyba dawno temu cos takiego czytalem
w  "Lancecie"? (przedruk). O tym ludzie (wyborcy) powinni wiedziec !
A na zakonczenie jeszcze jedna anegdotka:
Czecha strasza, ze po nowym kongresie partii, zaczna wprowadzac w Czechoslowacji
komunizm. A on na to:
" A ja se nie boim, ja mam raka ! "
Troche jak ja i ta grozba ekstradycji. T.zn, rake nie mam (Tfu!), ale mam swoje latka.
Pozdrawiam - Bill
P.S. A jak jestes taki kozak, to mozesz odpisac !

Offline billkronos

• Gaduła
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 28, 2010, 03:31:16 »
Pisalem na notpad i w czasie zmiany stron zgubilem kontakt z PW
Sorry - Bill

Offline gzzz

• Gaduła
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 28, 2010, 09:25:25 »
A czy ktos jest w stanie powiedziec ile cala procedura sadowa jeszcze potrwa?