Witaj Raz Jeszcze,
Sam tego chciales. U mnie dochodzi 18-ta, wiec czasu mam dosyc, najwyzej zgubie
dwie cwiartki meczu.
Ale musze Ci sie przyznac, ze pognales mi kota ta ekstradycja ! To wcale nie zarty,
przeciez ciazy na mnie klamstwo nie lustracyjne, ale o wiele gorzej, bo amnestyjne!
Jak sie ujawnialem w 47, to mi UBowcy mowili, ze gdyby mnie dorwali przed amnestia,
to bym dostal dwa ka-esy i trzy dozywocia !
To ile, jezeli bym powiedzial wszystko ? Strach sie bac ! Najgorsze, ze obiecali, iz jesli
skrece z prostej drogi, to sie bedzie liczylo stare i nowe !
A jezeli chodzi o warunki w ciemnogrodzie, to pamietam taka historie z czasow PRL-u.
Zupa szczawiowa w litrowych butelkach kosztowala 75 gr. W skupie za butelke placili
calego zlocisza ! Pewien przytomniak zaczal kupowac ten szczaw doslownie wagonami,
wylewac zupe i sprzedawac butelki.
Zrobil blad, ze chcial sie wzbogacic "przez jedna noc !" Gdyby wylewal 400-500 flaszek
dziennie - mialby staly dochod.
A tak, za trzecim trtansportem zostal aresztowany i dostal 3 lata !
Czytalem wtedy artykul w gazecie ( mial byc satyryczny), ze w Ameryce zrobili by go
ministrem handlu, a u nas poszedl do kicia.
Ale ile w tym prawdy ! Powiedz sam, czy "aktywnosc" L.Kaczynskiego, nie byla przez
Rosje odbierana podobnie, jak Zdanowicz na forum ?
Mleczko zamiescil kiedys harykature polskiego ulana z lanca, pedzacego na koniu,
na koncu kolumny czolgow i rakiet. W gorze lecialy odrzutowce !
Nie znam Twojej specjalnosci medycznej, ale przeciez nie moga Ci byc obce rozprawy
naukowe, na temat blizniakow jednojajowych. Chyba dawno temu cos takiego czytalem
w "Lancecie"? (przedruk). O tym ludzie (wyborcy) powinni wiedziec !
A na zakonczenie jeszcze jedna anegdotka:
Czecha strasza, ze po nowym kongresie partii, zaczna wprowadzac w Czechoslowacji
komunizm. A on na to:
" A ja se nie boim, ja mam raka ! "
Troche jak ja i ta grozba ekstradycji. T.zn, rake nie mam (Tfu!), ale mam swoje latka.
Pozdrawiam - Bill
P.S. A jak jestes taki kozak, to mozesz odpisac !